Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα βήμα μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία η Ρωσία - Οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν σαμποτάζ στους ... σαμποτέρ της Kherson

Ένα βήμα μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία η Ρωσία - Οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν σαμποτάζ στους ... σαμποτέρ της Kherson
Ουκρανικές ομάδες εκπαιδευμένες στη Μεγάλη Βρετανία εξουδετερώθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας
Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας (FSB) επιβεβαίωσαν την Πέμπτη 11/4 ότι  από κοινού με το υπουργείο Άμυνας, απέτρεψαν την απόβαση ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς που είχαν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Tendrivska Kosa στην περιοχή Kherson.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας ανέφερε: «Η ρωσική FSB και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέτρεψαν την απόβαση των ομάδων δολιοφθοράς των ειδικών δυνάμεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Tendrivska Kosa της περιφέρειας Kherson, που σχεδίαζαν οι ειδικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου».
Μάλιστα, οι εν λόγω ομάδες εξουδετερώθηκαν πάραυτα, κατά την προσπάθειά τους να προσγειωθούν, ενώ ένας Ουκρανός στρατιώτης συνελήφθη, πιάστηκε αιχμάλωτος και, σύμφωνα με την FSB, παραδέχτηκε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του είχαν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι εκπαιδευτές του Ηνωμένου Βασιλείου που εκπαίδευαν υπαλλήλους της Ουκρανίας για δολιοφθορές στο Tendrivska Kosa κατονομάστηκαν επίσης από τον στρατιώτη.
«Αυτός είναι ο Edwin. Αυτός είναι ο Andrew. Και υπάρχει και ο Craig στο βάθος. Είναι οι Βρετανοί εκπαιδευτές που μας εκπαίδευαν στο Ηνωμένο Βασίλειο», ομολόγησε, δείχνοντας τους εκπαιδευτές του σε μια φωτογραφία.

Αποκαλύψεις για την εκπαίδευση Ουκρανών στη Μεγάλη Βρετανία

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε ο στρατιώτης, η εκπαίδευση γινόταν στη στρατιωτική βάση 5 Rifles κοντά στην πόλη Salisbury του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν εντολή είτε να σκοτώσουν Ρώσους στρατιώτες είτε να τους συλλάβουν στην επιχείρηση με στόχο την Tendrivska Kosa.
Ένας ανώνυμος αξιωματικός της FSB δήλωσε ότι η επιχείρηση ήταν ως επί το πλείστον μια προπαγανδιστική - συμβολική πράξη και δεν μπορούσε να επηρεάσει κατ' ουσίαν το πεδίο της μάχης.
Η FSB σημείωσε ότι η Ειδική Υπηρεσία Σκαφών του Ηνωμένου Βασιλείου εποπτεύει τις δραστηριότητες της ουκρανικής στρατιωτικής μεραρχίας για αυτές τις επιχειρήσεις, γεγονός που «υποδεικνύει την άμεση εμπλοκή του Ηνωμένου Βασιλείου στη σύγκρουση».
Τον Φεβρουάριο, η FSB είχει προειδοποιήσει ότι ένας οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου υπεύθυνος για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό συλλέγει πληροφορίες για την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.
Η εν λόγω οργάνωση προσδιορίστηκε ως το Βρετανικό Συμβούλιο και φέρεται να συγκεντρώνει πληροφορίες σε τμήματα των εδαφών που διοικούνται από τη Ρωσία στην περιοχή Kherson.
«Μέσω οργανώσεων υπό τον έλεγχό του (το Βρετανικό Συμβούλιο) πραγματοποίησε δραστηριότητες πληροφοριών προς το συμφέρον του Κιέβου», ανέφερε η FSB, προσθέτοντας ότι «χρησιμοποίησε Ουκρανούς πρόσφυγες που ζούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποκτήσει στρατιωτικές και πολιτικές πληροφορίες μέσω των επαφών τους στην περιοχή της Kherson».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης