Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καρφιά Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας) σε Ουκρανία και Δύση: «Δρόμος προς το πουθενά» η διεθνής διάσκεψη για την ειρήνη στην Ελβετία

Καρφιά Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας) σε Ουκρανία και Δύση: «Δρόμος προς το πουθενά» η διεθνής διάσκεψη για την ειρήνη στην Ελβετία
«Ότι αυτός είναι ένας δρόμος προς το πουθενά, για να το θέσω ήπια, είναι προφανές σε κάθε κανονικό πολιτικό παρατηρητή» σημειώνει ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας
Η διεξαγωγή μιας διάσκεψης για την ειρήνη στην Ουκρανία στην Ελβετία είναι ένας «δρόμος προς το πουθενά», καθώς η Μόσχα δεν βλέπει ότι η Δύση είναι ειλικρινά έτοιμη να συμμετάσχει σε δίκαιες διαπραγματεύσεις, τονίζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Ότι αυτός είναι ένας δρόμος προς το πουθενά, για να το θέσω ήπια, είναι προφανές σε κάθε κανονικό πολιτικό παρατηρητή» σημείωσε σχετικά με τη διεθνή διάσκεψη που αναμένεται να διεξαχθεί στις 16 και 17 Ιουνίου.
Χθες, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έκανε για άλλη μια φορά σαφή και κατανοητή τη θέση μας κατά τη συνάντηση με τον Aleksander Lukashenko. Δεν έχω τίποτα να προσθέσω, δεν βλέπουμε καμία επιθυμία στο Κίεβο ή από την πλευρά των αξιωματούχων του να διεξάγουν σε διεργασίες με δίκαιο τρόπο», δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στο Μινσκ.
«Αντί για άμεσο διάλογο χωρίς τελεσίγραφα, η Δύση επιβάλλει τη λεγόμενη διαδικασία της Κοπεγχάγης, σχεδιάζοντας μια διάσκεψη στην Ελβετία, όπου, όπως ρητά αναφέρεται, θέλουν να διατυπώσουν, να οριστικοποιήσουν τα περιβόητα 10 σημεία του Ουκρανού Προέδρου Zelensky για τη φόρμουλα ειρήνης και στη συνέχεια να τα παρουσιάσουν στη Ρωσία», εξήγησε ο Lavrov.
Νωρίτερα, ο Ελβετός πρόεδρος Viola Amherd δήλωσε ότι η χώρα θα πραγματοποιήσει διάσκεψη για τη λεγόμενη ουκρανική φόρμουλα ειρήνης τον Ιούνιο στην περιοχή Burgenstock.
Η ρωσική πρεσβεία στη Βέρνη επιβεβαίωσε ότι «οι ελβετικές αρχές δεν έχουν στείλει στη Ρωσία πρόσκληση για τη διάσκεψη στο Burgenstock».
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία χωρίς τη Ρωσία είναι ανούσιες και ουσιαστικά «σπατάλη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης