Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο ... λογοκλοπών συγκλονίζει τη Νορβηγία - Παραιτήθηκε και δεύτερη υπουργός της κυβέρνησης

Σκάνδαλο ... λογοκλοπών συγκλονίζει τη Νορβηγία - Παραιτήθηκε και δεύτερη υπουργός της κυβέρνησης
Οι κατηγορίες κατά της Kjerkol για λογοκλοπή εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου
Σχετικά Άρθρα
Η Νορβηγίδα υπουργός Υγείας και Υπηρεσιών Περίθαλψης Ingvild Kjerkol παραιτήθηκε από την κυβέρνηση το πρωί της Παρασκευής 12/4 μετά την ανάκληση της μεταπτυχιακής της διατριβής για λογοκλοπή.
«Για να συνεχίσω ως υπουργός Υγείας πρέπει να είμαι ένα έμπιστο άτομο. Θα παραιτηθώ από αυτή τη φανταστική δουλειά», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Kjerkhol, από το Εργατικό Κόμμα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Jonas Gahr Støre τόνισε ότι θα ήταν δύσκολο να συνεχίσει το πολιτικό της έργο και ότι «είχε αποφασίσει ότι η Kjerkol έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση», σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα Aftenposten.
Οι κατηγορίες κατά της Kjerkol για λογοκλοπή εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου.
Αντί να παραιτηθεί αμέσως, η Kjerkol επέλεξε να περιμένει την κρίση του Πανεπιστημίου Nord, το οποίο είπε ότι θα ρίξει μια δεύτερη ματιά στη διατριβή με θέμα τις δημόσιες πολιτικές υγείας.
Η πίεση αυξήθηκε την Πέμπτη όταν διέρρευσε στον νορβηγικό Τύπο ότι μια επιτροπή που εξέταζε τη διπλωματική εργασία της Kjerkol την είχε ανακαλέσει για λογοκλοπή.
Η Kjerkol είναι η δεύτερη Νορβηγίδα υπουργός που παραιτήθηκε φέτος μετά από αποκάλυψη για λογοκλοπή στο ακαδημαϊκό τους έργο.
Τον Ιανουάριο, η Sandra Borch του Αγροτικού Κόμματος παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αφού μια φοιτήτρια αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε αντιγράψει μεγάλα τμήματα της μεταπτυχιακής της διατριβής στη Νομική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης