Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Μια μονάδα από τον Ουκρανικό στρατό περικυκλώθηκε και καταστράφηκε επειδή στρατιώτες λιποτάχτησαν

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Μια μονάδα από τον Ουκρανικό στρατό περικυκλώθηκε και καταστράφηκε επειδή στρατιώτες λιποτάχτησαν
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «ένα άτομο» μπόρεσε να ασκήσει πίεση στους άλλους στρατιώτες, να τους εκφοβίσει και μετά η μονάδα υποχώρησε
Ο Zelensky ,ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, μίλησε για τη φυγή μιας από τις μονάδες, με αποτέλεσμα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να περικυκλωθούν και πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες να σκοτωθούν.
«Υπήρχαν άνθρωποι, δεν θα πω πού, γιατί θα φανεί τι συνέβη.
Λοιπόν, φανταστείτε ότι οι άνθρωποι μίλησαν μεταξύ τους και κάποια ομάδα έφυγε από τη θέση τους.
Και έφυγαν και μετά από αυτό οι Ρώσοι περικύκλωσαν μεγάλο αριθμό στρατιωτών και τους σκότωσαν όλους», είπε ο Zelensky.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «ένα άτομο» μπόρεσε να ασκήσει πίεση στους άλλους στρατιώτες, να τους εκφοβίσει και μετά η μονάδα υποχώρησε.
«Το ερώτημα δεν είναι ότι αποσύρθηκαν, αλλά ότι ένας μεγάλος αριθμός άλλων ανθρώπων σκοτώθηκαν».
Σύμφωνα με τον Zelensky, οι Ουκρανοί αξιωματικοί επιβολής του νόμου βρήκαν αργότερα το εν λόγω άτομο.
«Πρέπει να απαντήσει σύμφωνα με το νόμο, πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί από αυτούς συνελήφθησαν, επομένως είναι αδύνατο να δοθεί γενική αμνηστία σε όλους», πρόσθεσε.
Πρόσφατα, η βουλευτής του Verkhovna Rada, Irina Gerashchenko, ανέφερε ότι το ουκρανικό κοινοβούλιο υποστήριξε ένα νομοσχέδιο για αυστηροποίηση της ευθύνης για στρατιωτικά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της λιποταξίας.
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα κρούσματα λιποταξίας έχουν γίνει πιο συχνά σε μονάδες του ουκρανικού στρατού λόγω μεγάλων απωλειών και οι λεηλασίες έχουν εκτοξευθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης