Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν ένα νέο πύραυλο ,τον Kh-69, που έχει διαλύσει την Ουκρανική αεράμυνα - Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τον ανιχνεύσουν

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν ένα νέο πύραυλο ,τον Kh-69, που έχει διαλύσει την Ουκρανική αεράμυνα - Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τον ανιχνεύσουν
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει πυραύλους Kh-69 από 400 χιλιόμετρα μακριά από τους στόχους τους, υπερβαίνοντας το προηγούμενο εκτιμώμενο βεληνεκές 300 χιλιομέτρων και το βεληνεκές 200 χιλιομέτρων της πιο πρόσφατης παραλλαγής Kh-59MK2
Οι ρωσικές δυνάμεις παράγουν και εκτοξεύουν έναν νέο υποηχητικό πύραυλο κρουζ αέρος-εδάφους Kh-69 κατά της Ουκρανίας με τον χαρακτηρισμό ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για τη βελτίωση των πακέτων κρούσης και τη διείσδυση στην υποβαθμισμένη αεράμυνα της Ουκρανίας.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν στις 11 Απριλίου ότι ουκρανικές πηγές επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Trypilska (TPP) στην Περιφέρεια Κιέβου στις 11 Απριλίου με νέους πυραύλους Kh-69, τους οποίους οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να είχαν χρησιμοποιήσει σε «μεμονωμένες περιπτώσεις» το 2023.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ταγματάρχης, Ilya Yevlash, επιβεβαίωσε στις 12 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν Kh-69 στο χτύπημα της 11ης Απριλίου και περιέγραψε τους πυραύλους Kh-69 ως βελτιωμένη έκδοση των πυραύλων κρουζ Kh-59, τους οποίους οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει συχνά σε πλήγματα κατά της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει πυραύλους Kh-69 από 400 χιλιόμετρα μακριά από τους στόχους τους, υπερβαίνοντας το προηγούμενο εκτιμώμενο βεληνεκές 300 χιλιομέτρων και το βεληνεκές 200 χιλιομέτρων της πιο πρόσφατης παραλλαγής Kh-59MK2.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να εκτοξεύσουν τους πυραύλους από περισσότερα πολυάριθμα τακτικά αεροσκάφη Su-34 και Su-35 και όχι αποκλειστικά από στρατηγικά βομβαρδιστικά.
Ο Yevlash δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις παράγουν εγχώρια τους πυραύλους Kh-69, αλλά ότι η ικανότητά τους να κατασκευάζουν τους πυραύλους εξαρτάται από την ικανότητά τους να προμηθεύονται κρίσιμα εξαρτήματα.

Τα Ουκρανικά ραντάρ και τα αμερικανικά AWACS (ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης) δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν τον πύραυλο Kh-69

Τα συστήματα παρακολούθησης δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν τον πύραυλο Kh-69 που έπληξε τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Trypilska κοντά στο Κίεβο, δήλωσε ο Ουκρανός Konstantin Krivolap, ειδικός αεροπορίας και πρώην μηχανικός δοκιμών του γραφείου σχεδιασμού Antonov στο τηλεοπτικό κανάλι Pryamoy.
«Αυτό που είδαμε στην κατάσταση με τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Trypilska...
Έχω μια εκδοχή για το πώς θα μπορούσαν να έχουν συμβεί όλα, γιατί από την πλευρά μας δεν έγιναν καν προσπάθειες να χτυπήσουμε κάτι από εκείνη την κατεύθυνση - ήρθε και έφυγε»..
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κύρια άμυνα του Κιέβου και των περιχώρων του παρέχεται από τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot και άλλα συστήματα, ενώ λαμβάνουν δεδομένα από δορυφόρους και αεροσκάφη της Δύσης AWACS (ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης) που πετούν κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το Krivolap, ο πύραυλος κρουζ που έπληξε το θερμοηλεκτρικό σταθμό, χάρη στη λειτουργία σάρωσης εδάφους, πέταξε πολύ χαμηλά πάνω από την επιφάνεια, επιπλέον, είχε μικρό θερμικό αποτύπωμα και υπογραφή ραντάρ.
«Εάν υπάρχει ένας πύραυλος με χαμηλή θερμική ακτινοβολία, τότε κανένας δορυφόρος δεν μπορεί να τον δει, το AWACS δεν μπορεί να το δει, γιατί έχει πολύ μικρή περιοχή ανάκλασης του ραδιοφωνικού σήματος και έτσι απλά δεν το βλλεπουν, και ως εκ τούτου αυτοί οι πύραυλοι είναι αόρατοι».
Το κύριο συμπέρασμα από αυτή την κατάσταση είναι ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον αρκετά ραντάρ για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου, κατέληξε ο ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης