Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Κίνα από το νέο αεροπλανοφόρο της Ιαπωνίας

Συναγερμός στην Κίνα από το νέο αεροπλανοφόρο της Ιαπωνίας
Το πλοίο φέρει το ίδιο όνομα με το Kaga της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το θωρηκτό κλάσης Tosa που μετατράπηκε σε αεροπλανοφόρο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1928 και συμμετείχε στην επίθεση στο Περλ Χάρμπορ
Η αναβάθμιση ενός πολεμικού πλοίου από την Ιαπωνία ώστε να γίνει το πρώτο αεροπλανοφόρο της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έχει επικριθεί στην Κίνα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν παραβιάζει το ειρηνιστικό σύνταγμα της χώρας μετά τον πόλεμο.
Το όνομα του πρόσφατα αναβαθμισμένου πλοίου, JSKaga, έχει επικριθεί προηγουμένως επειδή ένα προηγούμενο πλοίο με το ίδιο όνομα συμμετείχε στον βομβαρδισμό της Σαγκάης, ενώ έχουν επίσης αμφισβητηθεί τα κίνητρα του Τόκιο για την απόκτηση του πλοίου.
Το πλοίο φέρει το ίδιο όνομα με το Kaga της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το θωρηκτό κλάσης Tosa που μετατράπηκε σε αεροπλανοφόρο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1928 και συμμετείχε στην επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. Είναι επίσης ελαφρώς μακρύτερο από τον προκάτοχό του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το Kaga και το Izumo είναι τα πρώτα αεροπλανοφόρα που κατασκευάστηκαν από την Ιαπωνία μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Kaga ναυπηγήθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης τάσης αύξησης του ιαπωνικού μιλιταρισμού, εν μέσω των δυτικών προσπαθειών να περιοριστεί η άνοδος της γειτονικής Κίνας.
Το ελικοπτεροφόρο έχει αναβαθμιστεί για να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη F-35B, καθιστώντας το το πρώτο αεροπλανοφόρο της Ιαπωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
Το πλοίο φέρει το ίδιο όνομα με το Kaga της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το θωρηκτό κλάσης Tosa που μετατράπηκε σε αεροπλανοφόρο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1928 και συμμετείχε στην επίθεση στο Περλ Χάρμπορ.
Είναι επίσης ελαφρώς μακρύτερο από τον προκάτοχό του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το Kaga και το Izumo είναι τα πρώτα αεροπλανοφόρα που κατασκευάστηκαν από την Ιαπωνία μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Kaga ναυπηγήθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης τάσης αύξησης του ιαπωνικού μιλιταρισμού, εν μέσω των δυτικών προσπαθειών να περιοριστεί η άνοδος της γειτονικής Κίνας.
Το ελικοπτεροφόρο έχει αναβαθμιστεί για να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη F-35B, καθιστώντας το το πρώτο αεροπλανοφόρο της Ιαπωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης