Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky ή αλλιώς κλόουν της Ουκρανίας εκμεταλλεύεται την ένταση Ιράν-Ισραήλ για να ζητήσει περισσότερα χρήματα

Ο Zelensky ή αλλιώς κλόουν της Ουκρανίας εκμεταλλεύεται την ένταση Ιράν-Ισραήλ για να ζητήσει περισσότερα χρήματα
Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, υπενθύμισε στους δυτικούς να μην ξεχάσουν την Ουκρανία
Ο Ουκρανός ηγέτης έχει κατά καιρούς συγκρίνει τη «δεινή κατάσταση της χώρας του με αυτή του Ισραήλ», την ώρα η φήμη του Τελ Αβίβ πλήττεται παγκοσμίως με τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα αλλά και την αντεπίθεση που δέχθηκε από το Ιράν.
Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, υπενθύμισε στους δυτικούς να μην ξεχάσουν την Ουκρανία καθώς ο κόσμος ανταποκρίνεται στα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ.
«Η Ουκρανία καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ χρησιμοποιώντας drones και πυραύλους «Shahed», έγραψε ο Ουκρανός, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη χρησιμοποιούν τα ίδια είδη εξοπλισμών.
«Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει να συνεχιστούν οι συζητήσεις», πρόσθεσε. «Τα λόγια δεν σταματούν τα drones και δεν αναχαιτίζουν πυραύλους. Μόνο η απτή βοήθεια κάνει. Η βοήθεια που αναμένουμε… Είναι κρίσιμο το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την ενίσχυση των συμμάχων της Αμερικής σε αυτή την κρίσιμη στιγμή».
Ο πρώην υπουργός της Ουκρανίας, Volodymyr Omelyan, μίλησε ακόμα πιο έντονα, επικρίνοντας τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ.
«Ελπίζω η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους Ρεπουμπλικάνους, συγκεκριμένα στον κ. Trump – δεν μπορείτε να περιμένετε άλλο και να σκεφτείτε ότι πρόκειται για μικρές ξεχωριστές περιφερειακές συγκρούσεις που συμβαίνουν κάπου στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή [ή] την Ασί», είπε ο Omelyan.
«Η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα επιτίθενται σφοδρά στη Δύση», είπε, χωρίς να διευκρινίσει πότε το έχουν κάνει.
Η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα υπόκεινται ιστορικά σε θανατηφόρες οικονομικές κυρώσεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέβαλαν στη Ρωσία το 1918 σε μια προσπάθεια να ματαιώσουν την εκτυλισσόμενη επανάσταση της χώρας και εισέβαλαν στην Κίνα για να βοηθήσουν στην καταστολή της Εξέγερσης των Μπόξερ.
Ο Zelensky έχει κατά καιρούς συγκρίνει τα δεινά της Ουκρανίας με αυτή του Ισραήλ. Το 2022 ο Ουκρανός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι έβλεπε τη χώρα ως πρότυπο για το μέλλον της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει ένα «μεγάλο Ισραήλ».
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι αναφερόταν στο μοντέλο σκληρυμένης εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ.
Το καθεστώς του Κιέβου έχει εξαπολύσει επιθέσεις στις ρωσόφωνες ανατολικές του περιοχές για περισσότερο από μια δεκαετία, σκοτώνοντας συχνά αμάχους.

Ως... gangsters

«Δώστε μας τους καταραμένους Patriots», ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Kuleba τον περασμένο μήνα, αναφερόμενος στο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος που έχει αναπτύξει η Ουκρανία ως κρίσιμο για τον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας.
Ο Kuleba φάνηκε να εκβιάζει οικονομικά τις δυτικές χώρες σε πρόσφατα σχόλια, λέγοντας ότι η Ουκρανία θα ανέβαζε τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου με επιθέσεις στα ρωσικά διυλιστήρια εάν δεν υπήρχε η βοήθεια των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης