Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Scholz κατηγορεί από... Σαγκάη την Κίνα για το διμερές εμπόριο με τη Ρωσία

Ο Scholz κατηγορεί από... Σαγκάη την Κίνα για το διμερές εμπόριο με τη Ρωσία
Ο Γερμανός καγκελάριος υπογράμμισε στους Κινέζους φοιτητέ ότι δεν... θα πρέπει να καπνίσουν κάνναβη, εάν σπουδάσουν στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα πρέπει να σταματήσει τη στήριξη κάθε μορφής προς τη Ρωσία, όπως το διμερές εμπόριο, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz, μιλώντας από τη Σαγκάη, παραμονή της συνάντησής του με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping και τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang.
«Θα μιλήσουμε για το πώς κανείς δεν επιτρέπεται να βοηθήσει (τη Ρωσία)», τόνισε, αναφερόμενος στην αύξηση των κινεζικών εξαγωγών στη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις να μην παρακαμφθούν οι δυτικές κυρώσεις και να μην προμηθεύεται με όπλα η Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας δεν είναι μόνο ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Χθες 14 Απριλίου, ο Olaf Scholz ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στην Κίνα.
Σύμφωνα με το Reuters, στοχεύει να αντιμετωπίσει τις διαφορές με την Κίνα σε μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών πρακτικών της Κίνας και της υποστήριξης προς τη Ρωσία.
Ο καγκελάριος ανέφερε επίσης ότι οι μικρές χώρες δεν πρέπει να ζουν υπό τον φόβο των μεγαλύτερων και ότι τα σύνορα δεν πρέπει να αλλάζουν με τη βία.
«Μία από αυτές τις αρχές είναι ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τους γείτονές μας. Το θέλουμε στη ζωή μας. Εάν ο γείτονάς μας είναι μεγάλος, δυνατός, μυώδης άνθρωπος, τότε θέλουμε πάντα να λέμε ένα γεια και να είμαστε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα μας κάνει κακό», δήλωσε σε φοιτητές σε πανεπιστήμιο στη Σαγκάη.
Επίσης, τους υπογράμμισε ότι δεν... θα πρέπει να καπνίσουν κάνναβη εάν σπουδάσουν στη Γερμανία και ότι η χώρα έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη με την ελπίδα ότι θα περιοριστεί η χρήση της.
Ο κ. Scholz έκανε τα σχόλια αυτά απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή από το πανεπιστήμιο Τονγκτζί, που ρώτησε εάν θα πρέπει να καπνίσει κάνναβη όταν πάει να σπουδάσει στη Γερμανία. Ο φοιτητής, ο οποίος σχεδιάζει να σπουδάσει στο Βερολίνο από τον Σεπτέμβριο, ρώτησε τον καγκελάριο πώς να αποφύγει την κάνναβη, αφού διάβασε ότι οι φοιτητές στη Γερμανία τώρα την καλλιεργούν στα διαμερίσματά τους –κάτι που είναι παράνομο στην Κίνα. «Γι’ αυτό ανησυχώ», δήλωσε.
Ρώτησε ακόμη τον καγκελάριο τι θα πρέπει να έχει υπόψη του, «εάν δεν θέλω να δοκιμάσω καθόλου κάνναβη και δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο την υγεία μου».
«Η απάντηση είναι πολύ απλή: μην καπνίσετε. Φέτος θα γίνω 66 και δεν έχω ποτέ καπνίσει κάνναβη», δήλωσε.
Ο κ. Scholz αντέδρασε και στην εντύπωση που έχει σχηματιστεί ότι τώρα όλοι στο Βερολίνο κυκλοφορούν με τσιγαριλίκια: «Εάν σπουδάζεις στο Βερολίνο, μπορείς να είσαι έξω σχεδόν όλη την ώρα και να μην συναντήσεις ποτέ κάποιον που το κάνει αυτό».
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία ψήφισε τον Φεβρουάριο νομοθεσία που νομιμοποιεί την κάνναβη, επιτρέποντας σε ιδιώτες και συλλόγους να καλλιεργούν και να κατέχουν περιορισμένες ποσότητες.
Η νέα νομοθετική ρύθμιση της Γερμανίας για την κάνναβη, που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου, έχει στόχο να περιορίσει, και όχι να αυξήσει τη χρήση κάνναβης, με το να την βγάλει «από την γκρίζα ζώνη».
«Δεν θέλουμε περισσότεροι άνθρωποι να καταναλώνουν κάνναβη, θέλουμε λιγότεροι άνθρωποι να καταναλώνουν κάνναβη, θέλουμε να υπάρχει μεγαλύτερη δημόσια ενημέρωση γι’ αυτό», δήλωσε.
Περίπου 4 εκατ. άνθρωποι κατανάλωσαν κάνναβη στη Γερμανία το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης