Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άστραψε και βρόντηξε ο Medvedev: Οι ΗΠΑ καθοδηγούν τα πάντα στη Γεωργία - Στήνουν διαδηλώσεις-Hollywood

Άστραψε και βρόντηξε ο Medvedev: Οι ΗΠΑ καθοδηγούν τα πάντα στη Γεωργία - Στήνουν διαδηλώσεις-Hollywood
«Ας ρίξει τον πρώτο λίθο στον καθρέφτη του όποιος περιγράφει τέτοιες δραστηριότητες ως αυθόρμητες διαμαρτυρίες» τονίζει ο Medvedev για τις διαδηλώσεις στη Γεωργία
Οι ΗΠΑ ελέγχουν a priori όλες τις γεωργιανές διαδηλώσεις ενάντια σε ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο για ξένους πράκτορες στη χώρα, έγραψε στο Telegram ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev στον προσφιλή αιχμηρό τουτόνο.
Το κοινοβούλιο της Γεωργίας εξετάζει επί του παρόντος ένα νομοσχέδιο για τον περιορισμό της ξένης επιρροής και του lobbying.
Το νομοθέτημα έχει επικριθεί έντονα στη Δύση, καθώς συγκρίνεται με έναν παρόμοιο ρωσικό νόμο που απαιτεί από δημόσιους οργανισμούς και άτομα που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό να είναι διαφανείς ως προς την αποκάλυψη των σχετικών τους στοιχείων.
«Ας ρίξει τον πρώτο λίθο στον καθρέφτη του όποιος περιγράφει τέτοιες δραστηριότητες ως αυθόρμητες διαμαρτυρίες. Η έμπειρη και πολύ οικεία πινελιά του Hollywood φαίνεται έντονα πίσω από αυτές τις συγκεντρώσεις», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Medvedev.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ρώσου Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν περάσει αντίστοιχους νόμους από το 1938, ενώ η Αυστραλία και το Ισραήλ ακολουθούν παρόμοια πρότυπα.
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθετούν επίσης αυτού του είδους τους νόμους, κάτι για το οποίο η Δύση δεν λέει τίποτα.
«Αν είναι αμερικανικός νόμος, τότε είναι πέρα για πέρα μομφή. Νομίζω ότι ακόμη και αν η νομοθεσία προέβλεπε θανατική ποινή για ξένους πράκτορες, η Ουάσιγκτον θα είχε βρει έναν τρόπο να δικαιολογήσει την καταστολή. Αυτό είναι το σωστό γιατί είναι οι εχθροί της ίδιας της Αμερικής που υποβάλλονται ούτως ή άλλως σε θανατική ποινή!», έγραψε σε χιουμοριστικό τόνο ο Medvedev.
Κατά την άποψή του, το πρόβλημα της Δύσης με το γεωργιανό νομοσχέδιο, καθώς και με παρόμοια νομοθεσία στο Κιργιστάν, είναι ότι «βλέπετε, είναι «μια ρωσική ιδέα» και όχι μια δυτική πρωτοβουλία».
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αντιμετωπίζεται με «πληρωμένες διαμαρτυρίες όπως το Μαϊντάν, συμπλοκές, πιέσεις και εκβιασμούς».
«Πίσω από όλα, υπάρχει η αλαζονεία και η ισχυρή οργή εκείνων που αντιμετωπίζουν μια άνοδο της άμεσης αντίστασης και της απροθυμίας να υπακούσουν στη θέλησή του», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εμφάνιση πρωτοβουλιών όπως οι νόμοι ενάντια στους ξένους πράκτορες υποδηλώνουν μια γενική περιφρόνηση για τις «ατλαντικές αξίες».
«Αυτή η περιφρόνηση αυξάνεται ακόμη και σε χώρες που ήταν αρκετά υποταγμένες στους Αγγλοσάξονες», υποστήριξε ο Medvedev, καταλήγοντας με νόημα πως «αυτή είναι μόνο η αρχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης