Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή καταγγελία από τη Ρωσία: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βαλλιστικούς πυραύλους στις Φιλιππίνες με στόχο την Κίνα

Σοβαρή καταγγελία από τη Ρωσία: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βαλλιστικούς πυραύλους στις Φιλιππίνες με στόχο την Κίνα
«Η ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς από το Πεντάγωνο θα είναι μια "μαύρη μέρα" για τη διεθνή ασφάλεια», καταγγέλλει η Μόσχα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσοντας βαλλισιτκούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς στις Φιλιππίνες φέρουν μαύρο σκοτάδι στη διεθνή ασφάλεια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
«Η ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς από το Πεντάγωνο θα είναι μια «μαύρη μέρα» για τη διεθνή ασφάλεια», ανέφερε το σχόλιο του απεσταλμένου που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram της ρωσικής πρεσβείας.
Ο Antonov προέτρεψε τις ΗΠΑ «να μην ανοίξουν το Κουτί της Πανδώρας» και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ρωσίας «λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την παγκόσμια σταθερότητα και κανονικότητα».
«Διαφορετικά, όλη η ευθύνη για ένα νέο κύμα έντασης στον κόσμο θα πέσει στην Ουάσιγκτον», τόνισε ο διπλωμάτης.
Επανέλαβε ότι «το μονομερές μορατόριουμ για την ανάπτυξη του INF, που κήρυξε η Ρωσία, έχει σαφείς όρους: δεν θα αναπτύξουμε τέτοια συστήματα μέχρι να εμφανιστούν τέτοια αμερικανικά μέσα σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου».
Οι ΗΠΑ και οι Φιλιππίνες πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις με την ονομασία Salaknib 24.
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Στρατό Ειρηνικού, κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι δυνάμεις των ΗΠΑ ανέπτυξαν με επιτυχία το πυραυλικό σύστημα Mid-Range Capability (MRC) στη Βόρεια Λουζόν στις Φιλιππίνες για πρώτη φορά.
Νωρίτερα, ο  διοικητής του αμερικανικού στρατού Ειρηνικού, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στην Ασία για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά απέναντι στην Κίνα.
Σύμφωνα με τις διατάξεις της Συνθήκης για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF) που υπογράφηκε μεταξύ της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ το 1987, η Ουάσιγκτον δεν μπορούσε να αναπτύξει εκτοξευτές πυραύλων, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ με βεληνεκές 500 έως 5.500 χιλιόμετρα.
Ωστόσο, το 2019, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συνθήκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης