Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fidan (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Ο Netanyahu «θέλει να σύρει σε πόλεμο» τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει στην εξουσία

Fidan (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Ο Netanyahu «θέλει να σύρει σε πόλεμο» τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει στην εξουσία
Ο ηγέτης της Hamas Ηaniyeh πρόκειται να συναντηθεί το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan
Η Τουρκία κατηγόρησε σήμερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu ότι θέλει να σύρει τη Μέση Ανατολή σε έναν πόλεμο «για να παραμείνει στην εξουσία».
«Είναι προφανές ότι ο Benjamin Netanyahu προσπαθεί να σύρει την περιοχή στον πόλεμο γα να μείνει στην εξουσία» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Hakan Fidan σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κατάρ μαζί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας αυτής, τον Mohammed bin Abdelrahman Al Thani.
Ο Fidan είπε ότι ο κίνδυνος μιας εξάπλωσης του πολέμου της Γάζας στην περιοχή είναι «διαρκής». «Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειες για να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε.
Ο Τούρκος υπουργός είπε επίσης ότι σήμερα συνομίλησε επί τρεις ώρες στην Ντόχα με τον ηγέτη της Hamas Ismael Ηaniyeh και τα μέλη του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού κινήματος.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν κυρίως οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Ηaniyeh πρόκειται να συναντηθεί το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης