Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί προβλέπουν κατάρρευση μετώπου το καλοκαίρι 2024 - Η καταστροφή πλησιάζει

Politico: Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί προβλέπουν κατάρρευση μετώπου το καλοκαίρι 2024 - Η καταστροφή πλησιάζει
Εάν η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν αλλάξει στο εγγύς μέλλον, η Ουκρανία με τη σημερινή της μορφή δεν θα υπάρχει προσεχώς αναφέρει το Politico
Ανώτεροι αξιωματικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πιστεύουν ότι η πρώτη γραμμή θα μπορούσε να καταρρεύσει το καλοκαίρι 2024 εν μέσω έντονης έλλειψης πυρομαχικών, καθώς και υπονόμευσης του ηθικού στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων, γράφει το Politico.
«Αρκετοί ανώτεροι αξιωματικοί... έκανα μια ζοφερή πρόβλεψη ότι η πρώτη γραμμή θα μπορούσε να καταρρεύσει αυτό το καλοκαίρι».
Εξέφρασαν επίσης φόβους ότι το ηθικό των ουκρανικών στρατευμάτων υπονομεύεται από την απελπιστική έλλειψη πυρομαχικών.
Σύμφωνα με το Politico, εάν η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν αλλάξει στο εγγύς μέλλον, η Ουκρανία με τη σημερινή της μορφή δεν θα υπάρχει προσεχώς.
Επίσης το Politico αναφέρει ότι η Δύση πιστεύει υπερβολικά στις κυρώσεις, πιστεύοντας ότι θα αναγκάσουν τη Ρωσία να υποταχθεί αλλά αυτό δεν συμβαίνει.
Επίσης η Δύση τρέφει «ευσεβείς πόθους», ότι οι Ρώσοι θα εναντιωθούν στον Putin.
«Αντίθετα, η ρωσική οικονομία παρέμεινε ανθεκτική και ο Putin εδραίωσε την εξουσία του», τονίζει το Politico.

Η Ουκρανία ολισθαίνει προς την καταστροφή λόγω απώλειας ηθικού

Η Ουκρανία ολισθαίνει προς την καταστροφή εν μέσω έλλειψης απαραίτητης υποστήριξης από τη Δύση, ελλείψεων σε πυρομαχικά, απωλειών στο πεδίο της μάχης και πτώσης του ηθικού μεταξύ του ουκρανικού στρατού, τονίζει το Politico.
«Απλώς ρωτήστε έναν Ουκρανό στρατιώτη εάν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Δύση θα υποστηρίξει το Κίεβο «όσο χρειαστεί», γράφει το Politico.
«Η εικόνα που προέκυψε από δεκάδες συνεντεύξεις με πολιτικούς ηγέτες, στρατιωτικούς και απλούς πολίτες ήταν μια χώρα που ολισθαίνει προς την καταστροφή».
«Το ηθικό των στρατιωτών έχει καταρρεύσει, υπονομεύεται από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς, την έλλειψη σύγχρονων όπλων και τις απώλειες στο πεδίο της μάχης», σημείωσε το Politico, προσθέτοντας ότι «σε πόλεις εκατοντάδες μίλια από το μέτωπο, πλήθη νεαρών ανδρών» που κατατάχθηκαν στο στρατός κατά τους πρώτους μήνες της σύγκρουσης έχουν εξαφανιστεί.
Όπως σημείωσε το Politico, οι πιθανοί νεοσύλλεκτοι που είναι επιλέξιμοι για στράτευση αποφεύγουν αυτή τη στιγμή τη στράτευση και αντ' αυτού περνούν τις μέρες τους σε νυχτερινά μαγαζιά, ενώ πολλοί έχουν εγκαταλείψει εντελώς τη χώρα.
Παρ’ όλο που ο Volodymyr Zelensky λέει ότι η Ουκρανία προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να μην υποχωρήσει, οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι οι μεγάλες απώλειες είναι αναπόφευκτες το καλοκαίρι 2024 που θα ξεκινήσει η μεγάλη ρωσική αντεπίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης