Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Δύο φωτογραφίες παραλίγο να προκαλέσουν άγριο επεισόδιο μεταξύ Baerbock και Netanyahu - «Εμείς δεν είμαστε ναζί»

Ισραήλ: Δύο φωτογραφίες παραλίγο να προκαλέσουν άγριο επεισόδιο μεταξύ Baerbock και Netanyahu - «Εμείς δεν είμαστε ναζί»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έγινε έξαλλος και άρχισε να της φωνάζει σε έντονο ύφος στην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας
Άγριο επεισόδιο που παραλίγο να προσλάβει διπλωματικές διαστάσεις σημειώθηκε πρόσφατα ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu και την Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Annalena Baerbock, με αφορμή δύο φωτογραφίες.
Μάλιστα, οι μάρτυρες του περιστατικού, κάνουν λόγο για υψηλούς τόνους και ιδιαίτερη ένταση μεταξύ των δύο αξιωματούχων.
Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Baerbock τόνισε, απευθυνόμενη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ότι στη Γάζα υπάρχει πείνα.
Εκείνος τότε της έδειξε δύο φωτογραφίες.
Η μία ήταν από τις αγορές της Γάζας που σύμφωνα με τον Netanyahu είναι γεμάτες τρόφιμα και η άλλη έδειχνε Παλαιστίνιους που υποτίθεται ότι έκαναν μπάνιο σε παραλίες της Γάζας.
Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ απάντησε πως δεν νομίζει ότι οι εικόνες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πως οι γιατροί διαβεβαιώνουν πως στη Γάζα υπάρχει λιμός.
Στο σημείο αυτό ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έγινε έξαλλος και άρχισε να της φωνάζει σε έντονο ύφος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη γερμανική πλευρά, ο Netanyahu φέρεται να είπε στην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας: «Μη μου υψώνεις εμένα την φωνή. Εμείς δεν είμαστε ναζί να αφήνουμε τον κόσμο να πεθαίνει από την πείνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης