Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη σωστή πλευρά της ιστορίας: Ο Πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας πρότεινε τη δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης στη χώρα

Στη σωστή πλευρά της ιστορίας: Ο Πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας πρότεινε τη δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης στη χώρα
Σύμφωνα με τον Touadera, Ρώσοι εκπαιδευτές έχουν ήδη συμβάλει σημαντικά στην εκπαίδευση του τοπικού στρατιωτικού προσωπικού
Ο Πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας (CAR), Faustin-Archange Touadera, εξέφρασε την υποστήριξή του στην ιδέα της εγκατάστασης ρωσικής στρατιωτικής βάσης στα ανατολικά της χώρας. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση RTVI, ανέφερε ότι ένα τέτοιο βήμα θα βοηθούσε στη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων της CAR και στην ενίσχυση της προστασίας των εθνικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον Touadera, Ρώσοι εκπαιδευτές έχουν ήδη συμβάλει σημαντικά στην εκπαίδευση του τοπικού στρατιωτικού προσωπικού, έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερους από 10 χιλιάδες στρατιώτες.
Οι συγκεκριμένες δυνάμεις συμμετέχουν ήδη ενεργά σε επιχειρήσεις σε όλη την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας ρωσικής βάσης στα ανατολικά της χώρας προορίζεται ως μέτρο για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της κατάστασης και στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας.
Θεωρείται ως συνέχεια της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της ΚΑΔ στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.
Ο Πρόεδρος Touadera τόνισε επίσης ότι η παρουσία του ρωσικού στρατού συμβάλλει στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο πλαίσιο των τρεχουσών προκλήσεων για την ΚΑΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης