Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτό είναι το τέλος – CIA: Οι καλύτερες Ουκρανικές Ταξιαρχίες παραδίδονται – Μήνυμα Lavrov: Το Kharkiv ρωσικός στόχος

Αυτό είναι το τέλος – CIA: Οι καλύτερες Ουκρανικές Ταξιαρχίες παραδίδονται – Μήνυμα Lavrov: Το Kharkiv ρωσικός στόχος
Sergei Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το Kharkiv είναι στόχος της Ρωσίας θα αποτελέσει μέρος της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης - Scott Ritter (πρώην CIA): Οι επίλεκτες Ουκρανικές Ταξιαρχίες παραδίδονται στο Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut
(upd 36) Το Kharkiv είναι πλέον στρατιωτικός στόχος για την Ρωσία ξεκαθάρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov άπαξ και από την ευρύτερη περιοχή ξεκινούν επιχειρήσεις εναντίον πόλεων της Ρωσίας όπως το Belgorod.
Είναι προφανές ότι το Kharkiv θα γίνει στόχος της αντεπίθεσης των Ρωσικών δυνάμεων που θα ξεκινήσει αρχές Ιουνίου 2024.
Εν τω μεταξύ οι καλύτερες Ταξιαρχίες των Ουκρανών – όσες έχουν απομείνει δηλαδή – παραδίδονται στο Chasiv Yar το οποίο θα πέσει στα ρωσικά χέρια πιο γρήγορα από ότι η Adviivka.
Την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα ουκρανικών περιοχών, πλήττοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις και βιομηχανικές υποδομές.
 Το Σάββατο (20/4/2024) η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ άναψε το πράσινο φως για τη λεγόμενη βοήθεια των 61 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία, που δεν θα αλλάξει τίποτα στο πεδίο των επιχειρήσεων, απλώς θα παρατείνει τη σφαγή των Ουκρανών.

ΗΠΑ: Πράσινο φως από Βουλή των Αντιπροσώπων στα 61 δισ. δολ για Ουκρανία – Η ανώφελη «βοήθεια» που παρατείνει την αιματοχυσία

Το λεγόμενο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία εγκρίθηκε το Σάββατο (20/4/2024) στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη διάθεση 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αναπλήρωση του αμερικανικών αποθεμάτων όπλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις αλλά και υποσχέσεις Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές τάχθηκαν υπέρ.
Την περασμένη Τετάρτη (17/4), η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, αντί να ακολουθήσει τη Γερουσία για την έγκριση του συνολικού αιτήματος 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Λευκού Οίκου, κατέθεσε τρία ξεχωριστά νομοσχέδια για να βοηθήσει το Ισραήλ, την Ουκρανία και τους συμμάχους στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.
Από τα 60,84 δισεκατομμύρια δολάρια που διατίθενται στο Κίεβο, τα 23,2 δισεκατομμύρια προτείνεται να χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση του μεταφερθέντος στρατιωτικού εξοπλισμού και των αμυντικών υπηρεσιών.
Άλλα 13,8 δισ. θα δαπανηθούν για την αγορά όπλων και αμυντικών υπηρεσιών για την Ουκρανία.
Με τη σειρά τους, 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για τη στήριξη «συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην περιοχή».
Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να χορηγήσει πρόσθετη βοήθεια στο Κίεβο θα καταστρέψει περισσότερο την Ουκρανία και θα πλουτίσει τους δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

Αντιδρούν Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά λόγω του χρέους των 34 τρισ. δολαρίων

«Δεν είναι η τέλεια νομοθεσία, δεν είναι η νομοθεσία που θα γράφαμε αν οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν τον έλεγχο εκτός της Βουλής, της Γερουσίας και του Λευκό Οίκο», δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος Mike Johnson.
«Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούμε να καταλήξουμε υπό αυτές τις συνθήκες για να φροντίσουμε αυτές τις πραγματικά σημαντικές υποχρεώσεις», πρόσθεσε.
Πάντως οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να την αντέξουν οικονομικά δεδομένου του αυξανόμενου εθνικού τους χρέους ύψους 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο άπληστος Zelensky ευχαριστεί: Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Ο άπληστος και διεφθαρμένος πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ του νομοσχεδίου με τη βοήθεια στο Κίεβο.
«Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και στα δύο κόμματα, και προσωπικά στον πρόεδρο του Σώματος Mike Johnson για την απόφαση να παραμείνουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας», έγραψε ο Zelensky στο X.
Ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο θα μεταβεί προς ψήφιση από την αμερικανική Γερουσία «θα εμποδίσει την επέκταση του πολέμου, θα σώσει χιλιάδες και χιλιάδες ζωές και θα βοηθήσει και τα δύο έθνη μας να γίνουν ισχυρότερα».

Medvedev (Ρωσία): Τα 61 δισ. ματωμένα δολάρια θα πάνε στην κοιλιά του αχόρταγου στρατιωτικού - βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ

Η Ρωσία θα κερδίσει, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ παρέχουν πρόσθετη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε ο Medvedev.
«Εμείς, φυσικά, θα κερδίσουμε, παρά τα 61 δισεκατομμύρια αιματηρά δολάρια που βασικά θα πάνε στην κοιλιά του αχόρταγου στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ» σημείωσε ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.

Οι Ρώσοι σαρώνουν την Ουκρανία – Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν Κίεβο, Dnepr, Zaporizhia, Οδησσό και Kharkiv

Νέο γύρο βομβαρδισμών εξαπέλυσαν ρωσικές δυνάμεις σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.
Σημαντικές ζημιές υπέστησαν εγκαταστάσεις στην Οδησσό, όπως ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές ενώ τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/4/2024)
Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την πόλη.
Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στην πόλη Dnepr (πρώην Dnepropetrovsk) και στην πόλη Zaporizhia που ελέγχεται από το Κίεβο.
Μια σημαντική υποδομή υπέστη ζημιές στη Zaporizhia, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.
Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν νωρίτερα στις περιοχές του Κιέβου, της Vinnitsa, του Kirovograd, της Οδησσού, του Nikolayev, της Poltava, του Sumy, του Kharkiv και του Cherkasy.

Νέο κύμα επιθέσεων και νέες εκρήξεις στην Οδησσό

Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν αργότερα το μεσημέρι του Σαββάτου (20/4/2024) την Οδησσό και την ευρύτερη περιοχή.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στην Οδησσό και κοντά στο Chernomorsk
εν μέσω προειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής.
Οι σειρήνες ήχησαν στις 16:19.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν και την Παρασκευή (19/4) στην Οδησσό καταστρέφοντας ένα υπόστεγο με drones.
Από τα ρωσικά χτυπήματα υπέστησαν ζημιές οι λιμενικές εγκαταστάσεις.
Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη την Ουκρανία.

Sergei Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το Kharkiv είναι στόχος της Ρωσίας θα αποτελέσει μέρος της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov σηματοδότησε την πρόθεση της Ρωσίας να καταλάβει την πόλη του Kharkiv σε μια μελλοντική σημαντική ρωσική επιθετική επιχείρηση.
To Kharkiv είναι ρωσικός επιχειρησιακός στόχος
μετά τις πρόσφατες ουκρανικές προειδοποιήσεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να επιχειρήσουν να καταλάβουν την πόλη ξεκινώντας το καλοκαίρι του 2024.
Ο Sergei Lavrov δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης ότι η πόλη του Kharkiv «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο» στην ιδέα του Ρώσου προέδρου να δημιουργήσει μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία για την προστασία των ρωσικών συνοριακών οικισμών από Ουκρανικά χτυπήματα.
Ο Sergei Lavrov δήλωσε ότι ο Putin έχει δηλώσει πολύ ξεκάθαρα ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να ωθήσουν την πρώτη γραμμή αρκετά μακριά στην Ουκρανία – την οποία ο Sergei Lavrov προσδιορίζει στην Περιφέρεια του Kharkiv.
Ο Sergei Lavrov δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα πάνε οι ρωσικές δυνάμεις μετά τη δημιουργία μιας «υγειονομικής ζώνης», ότι οι ρωσικές αρχές είναι «απόλυτα πεπεισμένες» για την ανάγκη να συνεχιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
Οι παρατηρήσεις του Sergei Lavrov υποδηλώνουν ότι η Ρωσία πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την ιδέα μιας συνεχώς μεταβαλλόμενης αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δεν θα επιτεθεί ξανά στις παραμεθόριες Ρωσικές πόλεις.

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι επίλεκτες Ουκρανικές Ταξιαρχίες παραδίδονται στο Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut

Οι καλύτερες ουκρανικές μονάδες που στάλθηκαν στο Chasiv Yar ή Chasov Yar αρνούνται να πολεμήσουν και υποχωρούν από τις θέσεις τους ή παραδίδονται δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Οι Ουκρανοί έστειλαν τις τρεις καλύτερες μονάδες στο Chasov Yar.
Όλες τους αποτελούνται από φανατικούς.
Η 25η ταξιαρχία έχει ήδη παραδοθεί, η 67η ταξιαρχία έχει δηλώσει ότι δεν θα πάει καν ενώ και οι Azov αποσύρονται εντελώς και αρνούνται να πολεμήσουν».
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν τη συνοχή, αυτό θα οδηγήσει σύντομα τον στρατό σε πλήρη κατάρρευση.
Όπως σημείωσε ο Scott Ritter, ο ουκρανικός στρατός δέχεται χτυπήματα και καταγράφει δραματικές απώλειες.
Ο Denis Pushilin επικεφαλής του Donetsk, δήλωσε ότι οι ρωσικές μονάδες πολεμούν ενεργά στην περιοχή Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς την πόλη Chasiv Yar

Προέλαση Ρωσικών δυνάμεων στο Chasiv Yar

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στο Chasiv Yar εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στις 19 Απριλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 19 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη νοτιοδυτική Bohdanivka (βορειοανατολικά του Chasiv Yar).
Οι μάχες συνεχίστηκαν βόρεια του Chasiv Yar κοντά στην Kalynivka. κοντά στο Novyi Microraion (ανατολικό Chasiv Yar) και στο Kanal Microraion (το ανατολικότερο Chasiv Yar), ανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Ivanivske, νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Klishchiivka. και νότια του Chasiv Yar κοντά στο Niu York
Η μισή περιοχή της ντάτσας βόρεια του Kanal Microraion είναι μια αμφισβητούμενη «γκρίζα ζώνη».
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται ταυτόχρονα προς Bohdanivka-Kalynivka, προς το Kanal Microraion, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0504 (Bakhmut-Chasiv Yar) βορειοδυτικά του Ivanivske, από το Ivanivske, και μεταξύ Ivanivske και Klishchiivka προς το Siverskyi-Donetsk.
Στοιχεία της 200ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων (14η AC, Στρατιωτική Περιφέρεια Λένινγκραντ [LMD]) και του 102ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (150η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων, 8η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια [SMD] λειτουργούν επίσης) κοντά στο Chasiv Yar.
Capture_156.JPG
Ταξιαρχία Espanola: Στη μάχη από τις ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ριχτούν εκτός από τα τηλεκατευθυνόμενα drones και τηλεκατευθυνόμενα θανατηφόρα ρομποτικά οχήματα της Ταξιαρχίας Espanola.
Η Ταξιαρχία Espanola είναι ένα απόσπασμα εθελοντών που εργάζονται στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ως μέρος της ομάδας μάχης Yug των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία διαθέτει και λειτουργεί τα ολοκαίνουρια τηλεκατευνόμενα στρατιωτικά ρομπότ τα οποία επιθεώρησε πρόσφατα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu.

Nico Lange (Διάσκεψη Μονάχου): Να καταρρίπτονται ρωσικοί πύραυλοι από την Πολωνία, με συστήματα ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ πρέπει να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία χρησιμοποιώντας αντιαεροπορικά συστήματα στην ανατολική Πολωνία, δήλωσε ο Nico Lange, ανώτερος ερευνητής στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, σε συνέντευξή του στο Tagesschau.
Η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία απαιτεί αλλαγή στρατηγικής, είπε ο Nico Lange, ο οποίος εργάστηκε στο επιχειρησιακό αρχηγείο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας μέχρι το 2022, ζητώντας «μη συμβατικές λύσεις» βραχυπρόθεσμα.
«Από εδώ και στο εξής, οι εταίροι πρέπει να χρησιμοποιούν πολλαπλά συστήματα Patriot στα ανατολικά μας σύνορα για να καταρρίψουν όλους τους ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Ουκρανία που βρίσκονται εντός της εμβέλειάς τους», αναφερόμενος στα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Πολωνία.
Σύμφωνα με τον Nico Lange, οι ενέργειες του ΝΑΤΟ φέρεται να είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο.
Ως παράδειγμα, ανέφερε τη βοήθεια των συμμάχων του Ισραήλ στην απόκρουση ιρανικού χτυπήματος πρόσφατα.
Παράλληλα, μακροπρόθεσμα, ζήτησε να αυξηθεί η παραγωγή συστημάτων αεράμυνας στην Ευρώπη.
Όπως ανέφερε προηγουμένως ο Ταξίαρχος Daniel Hagari, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), το Ισραήλ ενήργησε μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες στην απόκρουση επίθεσης από το Ιράν.
Ταυτόχρονα, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Kirby, περιέγραψε τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με τη συμμετοχή του αμερικανικού στρατού στην απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων κατά της Ουκρανίας και του Ισραήλ: η σύγκρουση στην Ουκρανία, είναι μια εντελώς διαφορετική μάχη», η Αμερική δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στην Ουκρανία δήλωσε ο John Kirby

NYT: Η Ρωσία χτυπά ανελέητα το πιο δυνατό σύμβολο στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ

Οι New York Times εμφανίζονται σοκαρισμένοι από τον αριθμό και τους ρυθμούς με τους οποίους οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν τα αμερικανικά τανκς Abrams στην Ουκρανία.
Τους τελευταίους δύο μήνες οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης M1 Abrams που εστάλησαν στην Ουκρανία, ανέφεραν οι New York Times (NYT) επικαλούμενοι πηγές με σαφή γνώση του ζητήματος.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, τουλάχιστον άλλα τρία τανκς Abrams «έχουν υποστεί ζημιές» από τις αρχές του 2024.
Η μάχη με τα drones έχει «αρχίσει να πλήττει ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος», ανέφερε η εφημερίδα χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard είναι επίσης στόχοι ρωσικών επιδρομών και τουλάχιστον 30 από αυτά είχαν καταστραφεί.

Joachim Murat (Συγγενής Ναπολέοντα): Ο κίνδυνος η Ευρώπη να συγκρουστεί με την Ρωσία έχει αυξηθεί κατακόρυφα

Ένας μακρινός απόγονος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, Joachim Murat, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων τον κίνδυνο διολίσθησης της Ευρώπης σε πόλεμο με τη Ρωσία.
«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο όταν το γαλλικό έθνος παρακμάζει και κινδυνεύει να βυθιστεί σε πόλεμο με καταστροφικές και άνευ προηγουμένου συνέπειες», έγραψε ο πολιτικός σε άρθρο του στο περιοδικό Revue Politique et Parlementaire .
Επέκρινε την «καταστροφή» της Γαλλίας από τους υποστηρικτές μιας «φεντεραλιστικής Ευρώπης», ζητώντας την αποκατάσταση της εξουσίας των εθνών μπροστά σε μια καταπιεστική ευρωγραφειοκρατία τεχνοκρατών χωρίς καμία δημοκρατική νομιμότητα.
«Σήμερα βαδίζουμε σε μια σπείρα που μας οδηγεί σε μια ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία, οι συνέπειες της οποίας δεν μπορούν να προβλεφθούν στο πλαίσιο της ύπαρξης πυρηνικών όπλων», προειδοποίησε ο Joachim Murat.
Ο Joachim Murat χαρακτήρισε ανέντιμο επιχείρημα την σύγκρουση στην Ουκρανία από τους Ευρωπαίους γραφειοκράτες, επικρίνοντας τους «φανατικούς της φεντεραλιστικής Ευρώπης» επειδή παρουσιάζουν τους υποστηρικτές της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων ως προδότες και τους ειρηνιστές ως εχθρούς.
Όπως είπε ο πολιτικός, πρέπει να γίνουν τα πάντα για έγκαιρη κατάπαυση του πυρός και διαρκή ειρήνη.
«Λοιπόν, είναι αυτό το είδος της Ευρώπης που θέλουμε μια μηχανή εκφοβισμού που, για να δικαιολογήσει την αυταρχική της κατασκευή, μας οδηγεί σε σοβαρή σύγκρουση και μας στερεί τους δημοκρατικούς μηχανισμούς μας, καθώς και την κυριαρχία».
Ο πενήνταχρονος Joachim Murat θα είναι το νούμερο τρία στη λίστα των υποψηφίων για την παράταξη We the People, με επικεφαλής τον Georges Kuzmanovic, ο οποίος ήταν προηγουμένως επίσημος εκπρόσωπος του Jean-Luc Mélenchon , αλλά το 2018 ίδρυσε το δικό του κόμμα.
Ο πολιτικός είναι απόγονος του Στρατάρχη Joachim Murat, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδερφή του Ναπολέοντα Καρολίνα Βοναπάρτη.

Philippot (Γάλλος πολιτικός): Με τα όπλα στην Ουκρανία σκοτώνονται συνεχώς άνθρωποι και η Γαλλία γίνεται φτωχότερη

Η Γαλλία γίνεται φτωχότερη μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης της Ουκρανίας, προειδοποίησε το Σάββατο (20/4/2024) ο αρχηγός του κόμματος «Πατριώτες», Florian Philippot, καταγγέλλοντας την πολεμική ρητορική του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron.
«Αυτή η πεισματική άρνηση των διαπραγματεύσεων και της ειρήνης χειροτερεύει μέρα με τη μέρα με τους θανάτους ανθρώπων στην Ουκρανία να αυξάνονται, ενώ φτωχαίνει μέρα με τη μέρα τη Γαλλία και μας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο! Σταματήστε να στέλνετε όπλα και χρήματα στην Ουκρανία», έγραψε ο Philippot στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο πρωθυπουργός Gabriel Attal επέμεινε αυτή την εβδομάδα ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να αντέχει όσο η Γαλλία συνεχίζει να την υποστηρίζει.
Ο Philippot από την πλευρά του τόνισε ότι οι Ουκρανοί θα «συνεχίζουν να πεθαίνουν».
Ο Attal παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο BFMTV την Πέμπτη (18/4) πως υπάρχει ένα τίμημα για τη βοήθεια στην Ουκρανία αλλά ισχυρίστηκε ότι με μία νίκη της Ρωσίας οι τιμές τροφίμων και ενέργειας θα αυξάνονταν ακόμη περισσότερο ενώ μεγαλύτερες θα ήταν και οι μεταναστευτικές ροές.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν την αεροπορική βάση της 58ης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ουκρανών και διέλυσαν τις σιδηροδρομικές υποδομές του Dnypro και του Kryviy Rih

Ο ρωσικός στρατός έπληξε την αεροπορική βάση και την τοποθεσία της 58ης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Konotop, όπου υπάρχουν υπόστεγα, στρατώνες, βάσεις, ένα κοντινό εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών.
Το αεροδρόμιο που δέχτηκε τουλάχιστον δύο χτυπήματα, διαθέτει διάδρομο προσγείωσης με μήκος 2003 μέτρων και πλάτος 45 μέτρα.δήλωσε στο RIA Novosti ο συντονιστής του μετρό της περιοχής Nikolaev Sergey Lebedev
τονίζοντας ότι πρέπει ναυπήρξαν, άγνωστο πόσοι γιατί η περιοχή πλημμύρισε με ασθενοφόρα, ενώ χτυπήθηκε και αποθήκη με πυρομαχικά στην περιοχή του χωριού Nerubay στα προάστια της Οδησσού.
Επιπλέον, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτύπησαν υπόστεγο της περιοχής του λιμανιού της Νότιας Οδησσού, όπου ήταν αποθηκευμένα drones νερού.
Nωρίτερα, ένα ακόμα συντριπτικό πλήγμα κατά των Oυκρανών πραγματοποίησαν οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις, καταστρέφοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο πρoάστιο Sinelnikove, ολοσχερώς τον σιδηροδρομικό σταθμό του Dnypro και άλλες υποδομές μεταφορών την πόλη Kriviy Rih, όπου όπως λένε οι Ρώσοι χτύπησαν «στρατιωτικό στόχο μεγίστης σημασίας».

Ο σιδηροδρομικός σταθμός χτυπήθηκε από πύραυλο cruise.

Σε όλους τους στόχους χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες πύραυλοι cruise και σμήνη drones καμικάζι που προηγήθηκαν για να προκαλέσουν κορεσμό στην αεράμυνα, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά τα πυραυλικά χτυπήματα.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα στο Dnypro, που βρίσκεται 100 χλμ. από την γραμμή επαφής στο Rabotyno, κατέφτασε γαλλική στρατιωτική δύναμη, η οποία εν συνεχεία διαμοιράστηκε στα Slaviansk - Kramatorsk και στην Οδησσό.
Η πόλη χρησιμοποιείται συχνά σαν μεταφορικός κόμβος ξένων δυνάμεων, δυτικού οπλισμού και πυρομαχικών.
Το πλήγμα εξηγεί το προχθεσινό χτύπημα των Ρώσων στην αεροπορική βάση Aviatorsk, όπου καταστράφηκαν δύο συστοιχίες S-300 και τρία ουκρανικά μαχητικά MiG-29, μία αποθήκη και ραντάρ 1x 5P85S TEL και 5N63S, αφού, τελικά, επρόκειτο για αποστολή καταστολής αεράμυνας ώστε να πληγούν οι πραγματικοί στόχοι.

Η ρωσική ομάδα μάχης «Δύση» χτύπησε τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες στο Kharkiv

Μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης «Δύση» μετακινήθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις την περασμένη ημέρα, αποκρούοντας τρεις ουκρανικές επιθέσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (20/4/2024).
«Μονάδες της Ρωσικής Ομάδας Μάχης της Δύση μετακινήθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις, χτυπώντας στρατεύματα και εξοπλισμό της 77ης Κινητής Αεροπορικής Ταξιαρχίας και της 43ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καθώς και της 110ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας κοντά σε Beryozovka, Senkovo και Zagoruikovka στο Kharkiv.
Επίσης οι Ρώσοι απέκρουσαν επιθέσεις τριών ουκρανικών ταξιαρχιών κοντά στο Chervonaya Dibrova σο Lugansk και στο Grigorovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Ουκρανία έχασε έως και 30 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία μηχανοκίνητα οχήματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια αποθήκη αεροπορικών καυσίμων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και δύο μεταφορικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-25, 213 drones και πέντε έξυπνες βόμβες γαλλικής κατασκευής AASM Hammer.

Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 50 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας

Τα ρωσικά μέσα αεράμυνας κατέστρεψαν 50 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πάνω από τις περιοχές Belgorod, Bryansk, Kursk, Tula, Smolensk, Ryazan, Kaluga και Μόσχα αργά στην διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Αυτή τη νύχτα, οι προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας drones μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου αεροσκάφους σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναχαιτίστηκαν.
Τα συστήματα αεράμυνας έριξαν πενήντα ουκρανικά UAV, εκ των οποίων:
26 πάνω από το έδαφος της Περιφέρειας Belgorod,
10 πάνω από την περιοχή Bryansk,
8 πάνω από την περιοχή του Kursk,
2 πάνω από την περιοχή Tula και
από 1, πάνω από τις περιοχές Smolensk, Ryazan, Kaluga και Μόσχα», ανέφερε το υπουργείο.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitri Peskov, σχολιάζοντας τις επιθέσεις από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο ρωσικό έδαφος, τόνισε ότι το Κίεβο συνεχίζει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες, αλλά ότι ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή και κάνει ό,τι χρειάζεται.
Η Ουκρανία στέλνει drones και πυραύλους στη Ρωσία σχεδόν καθημερινά από τότε που ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στις αρχές Ιουνίου 2023.
Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν τον Αύγουστο του περασμένου έτους, μετά από μια αποτυχημένη επίθεση με drone στη Μόσχα, ότι δεν ήθελε να δει καμία στόχευση μη στρατιωτικών υποδομών.

Το τετρακόπτερο που εντυπωσίασε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας είναι το «αύριο» στη στρατιωτική τεχνολογία

Το πεδίο δοκιμών και εκπαίδευσης στη στρατιωτική περιοχή της Μόσχας επισκέφθηκε το Σάββατο (20/4/2024) ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu.
Ο Ρώσος υπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει drones με μεγάλες προοπτικές και φορητά όπλα στο πεδίο βολής της Στρατιωτικής Περιφέρειας της Μόσχας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατηγός Sergey Shoigu στο πεδίο βολής της Στρατιωτικής Περιφέρειας της Μόσχας εξέτασε την εφαρμογή των οδηγιών για την ανάπτυξη drones και φορητών όπλων λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο.
Στον Shoigu παρουσιάστηκε ένα τετρακόπτερο ικανό για χτύπημα εξ αποστάσεως, που τον εντυπωσίασε, καθώς και μια σειρά από διαφορετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα με ωφέλιμο φορτίο που κυμαίνονταν από 10 έως 200 κιλά, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Ένα κέντρο έρευνας και παραγωγής για drones και ρομπότ θα δημιουργηθεί για το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δήλωσε ο Shoigu.

drones_1.JPG
Μία έγκυος σκοτώθηκε από ουκρανικό βομβαρδισμό στο Belgorod

Μια έγκυος σκοτώθηκε σε ουκρανικό βομβαρδισμό στο χωριό Novaya Tavolzhanka στο Belgorod δήλωσε ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής, Vyacheslav Gladkov το Σάββατο (20/4/2024).
«Μια έγκυος που περπατούσε κατά μήκος του δρόμου τραυματίστηκε σοβαρά από τα θραύσματα.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα και το αγέννητο μωρό χάθηκαν.
Άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση», έγραψε ο Gladkov στο Telegram.
Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι η επίθεση έσπασε τα τζάμια πολλών σπιτιών και κατέστρεψε τις προσόψεις και τις στέγες τους.
Ζημιές υπέστησαν και δύο αυτοκίνητα.
Luhansk_Battle_Map_Draft_April_19_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_19_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_19_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_19_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_19_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης