Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Αναμενόμενη η έγκριση των 61 δισ. δολ. για την Ουκρανία – Σκληρή απάντηση για την κατάσχεση των ρωσικών assets

Peskov: Αναμενόμενη η έγκριση των 61 δισ. δολ. για την Ουκρανία – Σκληρή απάντηση για την κατάσχεση των ρωσικών assets
Η απόφαση αυτή θα αναγκάσει πολλούς επενδυτές σε αυτή τη χώρα να αποσύρουν τα χρήματά τους, αφού θα παραβιαστεί αρχή για την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας, ιδιαίτερα της κρατικής ιδιοκτησίας, δήλωσε ο Dmitry Peskov
Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να χορηγήσει πρόσθετη βοήθεια στο Κίεβο πρόκειται να οδηγήσει σε περαιτέρω καταστροφή την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος Γραμματέας Τύπου της ρωσικής Προεδρίας Dmitry Peskov.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το Σάββατο (20/4) με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο για τη διάθεση σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, καθώς και ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διάταξη για τη δήμευση ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων υπέρ της Ουκρανίας.
Η απόφαση ήταν αναμενόμενη και προβλέψιμη.
Η Ουάσιγκτον θα πρέπει περιμένει σκληρή απάντηση σε περίπτωση κατάσχεσης «παγωμένων» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Peskov .
«Όσον αφορά τη πρόβλεψη για τη δήμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, πρέπει ακόμα να δούμε τις λεπτομέρειες (...)
Εάν αυτό ισχύει, τότε η Αμερική θα πρέπει να περιμένει απάντηση σε αυτή την κίνηση και θα το κάνουμε όπως θα ταιριάζει καλύτερα στα συμφέροντά μας», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Peskov, ένα τέτοιο βήμα σε κάθε περίπτωση θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η απόφαση αυτή θα αναγκάσει πολλούς επενδυτές σε αυτή τη χώρα να αποσύρουν τα χρήματά τους, αφού θα παραβιαστεί αρχή για την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας, ιδιαίτερα της κρατικής ιδιοκτησίας, κατέληξε ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής προεδρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης