Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσική προέλαση προς Chasiv Yar συνεχίζεται ακάθεκτη

Η Ρωσική προέλαση προς Chasiv Yar συνεχίζεται ακάθεκτη
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βομβών κατευθυνόμενης ολίσθησης, κοντά στο Chasiv Yar
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στο Chasiv Yar εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στην περιοχή στις 20 Απριλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 20 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0504 (Chasiv Yar-Bakhmut) βορειοδυτικά του Ivanivske (νοτιοανατολικά του Chasiv Yar).
Επίσης προχώρησαν νότια του Novyi Microraion (ανατολικό Chasiv Yar).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βομβών κατευθυνόμενης ολίσθησης, κοντά στο Chasiv Yar.
Οι μάχες συνεχίστηκαν βορειοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στην Bohdanivka, κοντά στο ίδιο το Chasiv Yar, συμπεριλαμβανομένου του Novyi Microraion, νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Ivanivske και το Klishchiivka και νότια του Chasiv Yar κοντά στην Pivdenne.

Εντυπωσιακή προέλαση δυτικά και βορειοδυτικά της Avdiivka.... κατέλαβαν το Ocheretyne

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν σχετικά σημαντικές τακτικές προόδους βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στην Ocheretyne και πρόσφατα σημείωσαν περαιτέρω κέρδη στην περιοχή.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο νοτιοανατολικότερο Ocheretyne.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα περίπου τρία χιλιόμετρα κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι τις νοτιοανατολικές παρυφές της Ocheretyne, και η επίμονη ρωσική παρουσία στην περιοχή μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ένα τακτικό έρεισμα στα περίχωρα του οικισμού.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης που ενεργούσε στην κατεύθυνση Avdiivka δήλωσε στις 19 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει σημαντικά τις επιθέσεις προς την κατεύθυνση της Ocheretyne και φαίνεται ότι έχουν αναδιατάξει μεγάλο αριθμό μονάδων πυροβολικού και πεζικού στην κατεύθυνση Avdiivka στην περιοχή.
Ο Ουκρανός στρατιώτης δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χαλαρώσει την πίεση στο Berdychi (βορειοδυτικά της Avdiivka) και στο Umanske (δυτικά της Avdiivka), αλλά συνεχίζουν να διεξάγουν βαριές επιθέσεις κοντά στο Semenivka (δυτικά της Avdiivka).
Το Ocheretyne βρίσκεται συγκεκριμένα σε μια διασταύρωση μεταξύ της ουκρανικής αμυντικής γραμμής στην οποία επιτίθενται οι ρωσικές δυνάμεις από την κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου 2024 και μιας επακόλουθης αμυντικής γραμμής δυτικότερα, την οποία οι ρωσικές πηγές έχουν προσδιορίσει ως μια πιο οχυρωμένη γραμμή.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει κυρίως να πολεμήσουν μέσω του Ocheretyne και να σταθεροποιήσουν τη βόρεια πλευρά της κατεύθυνσης Avdiivka πριν μπορέσουν να επιδιώξουν μια τακτική διείσδυση στην ουκρανική άμυνα
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το 70 έως 75% της Semenivka, αν και μια άλλη ρωσική πηγή ισχυρίστηκε αργότερα ότι στοιχεία της ρωσικής 114ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (1st DNR AC) κατέλαβαν τη Semenivka.
Οι Ρώσοι προχώρησαν κοντά στο Novokalynove και στο Novobakhmutivka (και τα δύο βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και 250 μέτρα σε βάθος στο ανατολικό Novokalynove, προχώρησαν 100 μέτρα σε βάθος στα περίχωρα της Novobakhmutivka και προχώρησαν έως και 1,51 χιλιόμετρα πλάτος και έως και 700 μέτρα σε βάθος κοντά στον κοινοτικό κήπο Zorya (ανατολικά της Novobakhmutivka και νοτιοανατολικά της Ocheretyne).
Προέλασαν και βόρεια του Berdychi, κοντά στο Umanske, και νότια του Pervomaiske (νοτιοδυτικά της Avdiivka).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης