Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καταπέλτης» η Zakharova: Οι ΗΠΑ πληρώνουν τον Zelensky να αντέξει ως τις εκλογές για να σωθεί ο Biden

«Καταπέλτης» η Zakharova: Οι ΗΠΑ πληρώνουν τον Zelensky να αντέξει ως τις εκλογές για να σωθεί ο Biden
Σε κάθε περίπτωση, πυρετώδεις προσπάθειες που στοχεύουν στη διάσωση του νεοναζιστικού καθεστώτος του Zelenski είναι καταδικασμένες σε αποτυχία τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας
«Οι αμερικανικές αρχές, ρίχνουν πολλά δισεκατομμύρια, αναγκάζοντας το Κίεβο να πολεμήσει μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό, ελπίζοντας σε ένα πράγμα: ότι το καθεστώς Zelenski θα αντέξει μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου και θα σώσει την εικόνα του Joe Biden», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λευκός Οίκος δεν ποντάρει πλέον στη μυθική νίκη του ελεγχόμενου καθεστώτος του Κιέβου, αλλά στις αντοχές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να αντέξουν τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου, χωρίς να χαλάσουν την εικόνα του Joe Biden.
Για το λόγο αυτό, η αγωνία του Zelenski και της «αυλής» του παρατείνεται, ενώ οι απλοί Ουκρανοί πολίτες στέλνονται για σφαγή στην «κρεατομηχανή» του μετώπου, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του υπουργείου
Maria Zakharova.

«Οι αμερικανικές άρχουσες ελίτ, ανεξαρτήτως κομματικού χρωματισμού, είναι έτοιμες να τροφοδοτήσουν με όπλα το καθεστώς του Κιέβου, να πολεμήσει μέχρι ο τελευταίος Ουκρανός, και να διαπράξει συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους στη Ρωσία, επιθέσεις σαμποτάζ και δολοφονίες δημοσιογράφων.
Για να γίνει αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταφεύγουν στην κλοπή παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων», συνέχισε η διπλωμάτης.
Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον ως η de facto πλευρά της σύγκρουσης θα λάβουν μια άνευ όρων και αποφασιστική απόκρουση και η ολοένα και βαθύτερη βύθισή τους σε έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας θα μετατραπεί σε ένα ηχηρό και ταπεινωτικό φιάσκο όπως στο Βιετνάμ και το Αφγανιστάν, τόνισε η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.
"Σε κάθε περίπτωση, πυρετώδεις προσπάθειες που στοχεύουν στη διάσωση του νεοναζιστικού καθεστώτος του Zelenski είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν πλήρως", κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της ψηφοφορίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ η πλειοψηφία ενέκρινε νομοσχέδιο για τη διάθεση σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
Από αυτό το ποσό, προτείνεται να διατεθούν 23,2 δισεκατομμύρια για την αναπλήρωση των μεταφερθέντων όπλων από τις αποθήκες του Πενταγώνου, άλλα 13,8 δισεκατομμύρια θα διατεθούν για την αγορά όπλων στην ανοιχτή αγορά και 11,3 δισεκατομμύρια για την παροχή «τις τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κράτη της περιοχής».
Επιπλέον, εγκρίθηκε νομοσχέδιο για τη δήμευση κυρίαρχων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων υπέρ της Ουκρανίας.
Όπως σημειώνεται στο Κρεμλίνο, de facto μιλάμε για πρόκληση του καθεστώτος του Κιέβου για περαιτέρω εχθροπραξίες στον τελευταίο Ουκρανό με την εξασφάλιση εγγυημένου κέρδους για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όμως το νέο πακέτο βοήθειας δεν είναι σε θέση να επηρεάσει την κατάσταση στο μέτωπο, την οποία οι ειδικοί αποκαλούν δυσμενή για το Κίεβο, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου Dmitry Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης