Τελευταία Νέα
Διεθνή

BRICS: Το colpo grosso της ινδικής ρουπίας κατά του δολαρίου – Συντονισμένη παρέμβαση κατά της τάσης υποτίμησης

BRICS: Το colpo grosso της ινδικής ρουπίας κατά του δολαρίου – Συντονισμένη παρέμβαση κατά της τάσης υποτίμησης
Οι χώρες της ομάδας των BRICS παρενέβησαν στην αγορά συναλλάγματος πουλώντας δολάρια για να στηρίξουν τα τοπικά τους νομίσματα
Το δολάριο έπληξε την ινδική ρουπία την εβδομάδα που έληξε στις 19/4, ωθώντας το ινδικό νόμισμα στο ιστορικό χαμηλό των 83,61 δολ..
Ωστόσο, η ρουπία κατάφερε να αντιστρέψει την πτωτική πορεία της μετά από σύντομη άνοδο έναντι του δολαρίου ΗΠΑ για να φτάσει στο επίπεδο των 83,50 δολ. .
Οι μυημένοι στην αγορά των νομισμάτων υποστηρίζουν ότι η ανατίμηση της ρουπίας δεν είναι φυσιολογική και ότι ορισμένοι «παίκτες» μπορεί να έχουν εμπλακεί σε αυτό για να αποτρέψουν την πτώση της.
Είναι πιθανό η Reserve Bank of India (RBI) να ήταν ένας από εκείνους τους «παίκτες» που βοήθησαν να μην καταρρεύσει η ρουπία έναντι του δολαρίου.
Οι χώρες της ομάδας των BRICS παρενέβησαν στην αγορά συναλλάγματος πουλώντας δολάρια για να στηρίξουν τα τοπικά τους νομίσματα.
Η Reserve Bank of India είναι πιθανό να πώλησε δολάρια στην αγορά συναλλάγματος για να ανακόψει την πτώση της ρουπίας.
Ανώνυμος αναλυτής forex που μίλησε στο Reuters επιβεβαίωσε ότι η RBI μπορεί να έχει παρέμβει για να στηρίξει τη ρουπία έναντι του δολαρίου.
Η ινδική ρουπία αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό από την ανατίμηση του δολαρίου, οδηγώντας το τοπικό νόμισμα σε νέα χαμηλά.
Αυτή η πτώση στα τοπικά νομίσματα έρχεται καθώς οι BRICS επιδιώκουν να τερματίσουν την εξάρτησή τους από το δολάριο.
Παρά τη τάση για αποδολαριοποίηση από τις χώρες BRICS, το δολάριο ΗΠΑ παραμένει ισχυρό έναντι όλων των τοπικών νομισμάτων.
Η ινδική ρουπία, το κινεζικό γουάν και το γιεν Ιαπωνίας αγωνίζονται να αποδυναμώσουν το δολάριο ΗΠΑ στην αγορά συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης