Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu κατά ΗΠΑ: Θα πολεμήσω μέχρις εσχάτων την επιβολή κυρώσεων κατά στρατιωτικών μονάδων που δρουν στη Δυτική Όχθη

Netanyahu κατά ΗΠΑ: Θα πολεμήσω μέχρις εσχάτων την επιβολή κυρώσεων κατά στρατιωτικών μονάδων που δρουν στη Δυτική Όχθη
Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον σχεδίαζε να επιβάλει κυρώσεις στο ισραηλινό τάγμα Netzah Yehuda που επιχειρεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ότι θα πολεμήσει ενάντια στην επιβολή κυρώσεων σε οποιαδήποτε ισραηλινή στρατιωτική μονάδα, αφού τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να λάβει ένα τέτοιο μέτρο εναντίον ενός τάγματος για παραβιάσεις των δικαιωμάτων.
Το Σάββατο (20/4), ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον σχεδίαζε να επιβάλει κυρώσεις στο ισραηλινό τάγμα Netzah Yehuda που επιχειρεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τη λήψη μέτρων.

«Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε μια μονάδα των IDF (Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας) – θα το πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις», ανέφερε ο Netanyahu σε δήλωσή του.
Ο ισραηλινός στρατός σε επίσημη ανακοίνωσή τους δήλωσε ότι το τάγμα Netzah Yehuda είναι μία ενεργή μονάδα μάχης που λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου.
«Μετά από δημοσιεύματα σχετικά με κυρώσεις κατά του τάγματος, οι IDF δεν είναι ενήμερες για το θέμα.
Εάν ληφθεί απόφαση επί του θέματος θα επανεξεταστεί.
Οι IDF εργάζονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη διερεύνηση κάθε ασυνήθιστου γεγονότος εμπράκτως και σύμφωνα με το νόμο», δήλωσε ο στρατός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης