Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα στην Ουκρανία - Απόγνωση στις ΗΠΑ, στέλνουν ATACMS - CIA: Η Ρωσία θα νικήσει

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα στην Ουκρανία - Απόγνωση στις ΗΠΑ, στέλνουν ATACMS - CIA: Η Ρωσία θα νικήσει
Forbes: Η αντεπίθεση των Ρώσων τον Ιούνιο 2024 θα είναι καταστροφή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας - John Mearsheimer (Αμερικανός Καθηγητής): Το ΝΑΤΟ υπέστη τεράστιες ζημιές στην Ουκρανία και έχει ηττηθεί
(upd25) Μπορεί οι ΗΠΑ να ενέκριναν 61 δισεκ. προς την Ουκρανία – έως σήμερα έχουν χορηγηθεί συνολικά 240 δισεκ. δολάρια από τη Δύση – μπορεί να σχεδιάζουν την μεταφορά πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία για χτυπήματα ακόμη και στην Ρωσία… αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.
Η Ρωσία θα νικήσει, θα απελευθερώσει όλο το Donbass και θα καταλάβει και το Kharkiv, η νέα βοήθεια δεν θα αλλάξει την κατάσταση στην Ουκρανία, σύντομα θα διαπιστωθεί ότι τον Zelensky απλά τον συντηρούν στην εξουσία και ο Biden ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατανόησε ότι η συντήρηση του πολέμου έως τις 5 Νοεμβρίου 2024 ημέρα διεξαγωγής των αμερικανικών εκλογών, του επιτρέπει να ελπίζει… ωστόσο ο Trump προηγείται στις δημοσκοπήσεις και έχει αέρα νίκης…
Στο πεδίο της μάχης… η κατάσταση είναι τραγική για τους Ουκρανούς, στην Kreminna, στα βόρεια, υποχωρούν οι Ουκρανοί.
Στην κατεύθυνση Siversk επίσης χάνουν, ενώ στο Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut είναι δράμα…
Εκεί που οι Ρώσοι σημειώνουν εντυπωσιακά κέρδη είναι δυτικά της Avdiivka ενώ πλέον και στο Ugledar προελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις…
Ήδη η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, με την ισοπέδωση της πρώτης γραμμής άμυνας στο Svatovsko-Kremensky.
Το καλοκαίρι οι ρώσοι θα ολοκληρώσουν το σχέδιο τους. 
Θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην Ουκρανία, τη χαριστική βολή, και για αυτό διατρανώνουν τη θέληση και την ετοιμότητά τους για ειρήνη... με τους δικούς της όρους.
Ο Scott Ritter πρώην αξιωματικός της CIA προβλέπει κάτι που θα επιβεβαιωθεί 100%... η Ρωσία θα καταλάβει το Kharkiv και θα απελευθερώσει το Donbass προκαλώντας πανικό στη Δύση.

Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι για μια ειρήνη στην Ουκρανία

Την πάγια θέση της Ρωσίας για ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία εξέφρασε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος Vladimir Putin διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του Dmitry Peskov.
Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Peskov, «δεν υπήρξε καμία νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία.
Υπήρχε όμως δήλωση ετοιμότητας της Ρωσίας για ειρηνική λύση στο ουκρανικό πρόβλημα.
Δεν ήταν πρωτοβουλία, ήταν στην πραγματικότητα μια δήλωση - η γνωστή θέση του αρχηγού του κράτους».
Την ίδια στιγμή, ο Peskov υπενθύμισε: «Το Κίεβο de jure απορρίπτει το ενδεχόμενο οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με τη Μόσχα και δεν υπάρχει καμία πρόοδος σε αυτό το θέμα.
Για αυτό η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται».

Mark Warner (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Θα αποσταλούν άμεσα πύραυλοι ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστής Mark Warner, ανέφερε στις 21 Απριλίου ότι οι διατάξεις της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, θα είναι υπό διαμετακόμιση στην Ουκρανία «μέχρι το τέλος της εβδομάδας» εάν η Γερουσία εγκρίνει το νομοσχέδιο για τις συμπληρωματικές πιστώσεις στις 23 Απριλίου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ το υπογράφει έως τις 24 Απριλίου
Ο Warner δήλωσε σε συνέντευξη στο CBS News στις 21 Απριλίου ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία, όπως ορίζεται στο νομοσχέδιο.
Ο Warner τόνισε τον εκτεταμένο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης που έχουν επιτύχει οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται από τις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να καταστρέψουν «το 87% των ρωσικών προϋπαρχόντων χερσαίων δυνάμεων» (δυνητικά σε σχέση με την προκαταρκτική εισβολή της Ρωσίας επαγγελματική δύναμη), το 67% των ρωσικών αρμάτων μάχης και το 32% των ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (APC) τα τελευταία δύο χρόνια με λιγότερο από το 3% του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Τα στοιχεία που παρουσιάζει ωστόσο ο Mark Warner είναι παντελώς αναξιόπιστα και fake news και έχουν διαψευστεί από πηγές ανοικτού κώδικα.

Patrick Ryder (στρατηγός ΗΠΑ) στους New York Times: Οι ΗΠΑ θα δώσουν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία σε λίγες ημέρες

Μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου για τη στρατιωτική βοήθεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να μεταφέρουν πυρομαχικά στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από τις αποθήκες όπλων των ΗΠΑ στη Γερμανία σε σύντομο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Patrick Ryder, σύμφωνα με τους New York Times.
«Έχουμε πολύ αξιόπιστη επιμελητεία.
Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τη μεταφορά μέσα σε λίγες μέρες», είπε ο Patrick Ryder.
Από τα 60,84 δισεκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν στο Κίεβο , τα 23,2 δισεκατομμύρια προτείνονται να χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση του μεταφερθέντος στρατιωτικού εξοπλισμού και των αμυντικών υπηρεσιών.
Άλλα 13,8 δισ. θα δαπανηθούν για την αγορά όπλων και αμυντικών υπηρεσιών για την Ουκρανία.
Επίσης 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για τη στήριξη «συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην περιοχή».

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Στείλτε μας όπλα για να σταθεροποιήσουμε την πρώτη γραμμή του μετώπου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 21 Απριλίου ότι η ταχεία παράδοση στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα μπορούσε να επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να σταθεροποιήσουν την πρώτη γραμμή και να πάρουν την πρωτοβουλία.
Ο Zelensky δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο NBC News ότι η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ δίνει στην Ουκρανία μια ευκαιρία, αλλά προειδοποίησε ότι η πρόοδος στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα φτάσει η στρατιωτική βοήθεια στην πρώτη γραμμή.
Ο Zelensky σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στην παράδοση στρατιωτικής βοήθειας έχουν ήδη συμβάλει σε απώλειες ουκρανικού υλικού και προσωπικού σε «πολλές κατευθύνσεις».
Ο Zelensky δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός αναμένει ιδιαίτερα τις παραδόσεις αεράμυνας και οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, δεδομένου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επί του παρόντος δεν διαθέτουν σημαντικές δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας για να αποτρέψουν τις ουκρανικές απώλειες στην πρώτη γραμμή.
Το ISW συνεχίζει να εκτιμά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να υποστούν πρόσθετες οπισθοδρομήσεις τις επόμενες εβδομάδες, περιμένοντας τη βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να σταθεροποιήσει το μέτωπο, αλλά πιθανότατα θα είναι σε θέση να αμβλύνουν την τρέχουσα ρωσική επίθεση με την προϋπόθεση ότι η συνέχιση της αμερικανικής βοήθειας θα φτάσει αμέσως.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα εντείνουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις και τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα μέσα τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις τρομερές ελλείψεις σε όπλα των Ουκρανών.

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης πυρηνικών δυνάμεων - Φταίει η τρόικα της Δύσης

Σε μια προειδοποίηση σοκ προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov
, ο οποίος υποστήριξε ότι η στήριξη που παρέχει η πυρηνική τρόικα της Δύσης – ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία – στην Ουκρανία, τροφοδοτεί σοβαρούς στρατηγικούς κινδύνους, οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια άμεση αντιπαράθεση ανάμεσα στις μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη.
«Η Δύση βρίσκεται στα πρόθυρα μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων υπό το φως της υποστήριξής της στην Ουκρανία, η οποία είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Lavrov σε διάσκεψη για τη μη διάδοση των όπλων.
«Το γεγονός ότι η «τρόικα» των δυτικών πυρηνικών κρατών είναι μεταξύ των βασικών χορηγών του Κιέβου προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Η Μόσχα το θεωρεί αυτό ως έναν σοβαρό στρατηγικό κίνδυνο που οδηγεί σε αύξηση του επιπέδου του πυρηνικού κινδύνου» είπε ο Lavrov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, ο κόσμος βιώνει μια κρίση στο σύστημα ελέγχου των εξοπλισμών, αφοπλισμού και μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, αντανακλώντας μια άνευ προηγουμένου βαθιά υποβάθμιση στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Lavrov υποστήριξε ότι για να αποτραπεί περαιτέρω υποβάθμιση της παγκόσμιας ασφάλειας, πρέπει να διατηρηθεί η μακροπρόθεσμη σταθερότητα και να διαμορφωθεί μια ρεαλιστική ατζέντα αφοπλισμού.
Για αυτό όπως είπε, απαιτούνται κοινές προσπάθειες για την οικοδόμηση μια νέα αρχιτεκτονική διεθνούς ασφάλειας, η οποία να βασίζεται στις αρχές της πολυμέρειας, της ισότητας και του αδιαίρετου.
Μάλιστα ο Lavrov επισήμανε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιστρέψει στο θέμα της επικύρωσης της Συνθήκης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT) μόλις το κάνει η Ουάσιγκτον.

Peskov (Ρωσία): Δεν θα αλλάξει τίποτα η βοήθεια των ΗΠΑ στο μέτωπο

Η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα στο μέτωπο υποστηρίζει η Ρωσία
, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να βελτιώνει διαρκώς τις θέσεις του.
«Βασικά, αυτό δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτήν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση βελτιώνουν τις θέσεις τους σε γενικές γραμμές, η δυναμική είναι πλέον απολύτως σαφής σε όλους» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αναφερόμενος στην έγκριση της βοήθειας των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
«Τα χρήματα που διατίθενται από τις ΗΠΑ, τα όπλα που θα παραδοθούν με αυτά τα χρήματα, δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση» τόνισε ο Peskov.

Διαβεβαιώσεις Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Πολύ γρήγορα στο ουκρανικό μέτωπο η βοήθεια των ΗΠΑ

Απόλυτα βέβαιος ότι η αμερικανική βοήθεια θα φτάσει πολύ γρήγορα στην πρώτη γραμμή του μετώπου εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg
αναφερόμενος στην έγκριση του Κογκρέσου για την παροχή βοήθειας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα είναι σε θέση να παράσχουν γρήγορα βοήθεια στο πεδίο της μάχης, στην πρώτη γραμμή» τόνισε ο Stoltenberg, ο οποίος υποστήριξε ότι η βοήθεια αυτή θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης.
Από την πλευρά της η Ρωσία διαμηνύει πως αυτά τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια της βοήθειας δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα όσον αφορά την εξέλιξη της στρατιωτικής σύγκρουσης, επισημαίνοντας ότι η απόφαση των ΗΠΑ ήταν αναμενόμενη, ότι θα καταστρέψει περαιτέρω την Ουκρανία και ότι θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών.

Politico: Πιο σύντομα η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία – Εντός του 2024…

Σε μια εφιαλτική πρόβλεψη για τους Ουκρανούς προχωρά το Politico, το οποίο υποστηρίζει πως η στρατιωτική νίκη της Ρωσίας μπορεί να έλθει πολύ νωρίτερα από ότι εκτιμάται, καθώς αυτή μπορεί να συμβεί ακόμα και εντός του 2024.
Το δημοσίευμα επικαλείται τις θέσεις του Andrew Michta, επικεφαλής της πρωτοβουλίας στο Κέντρο Στρατηγικής και Ασφάλειας Scowcroft στο Atlantic Council, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ εκτιμά πως η νίκη της Ρωσίας μπορεί να επέλθει ακόμα και πριν το τέλος της τρέχουσας θητείας του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Με την κατάσταση στο μέτωπο να επιδεινώνεται, μια νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα από όσο προβλέπουν κάποιοι, ενδεχομένως και πριν από το τέλος της θητείας του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden» υποστηρίζει ο Michta.

The Spectator: Πολύ αργά… τα 61 δισ των ΗΠΑ – Δεν θα βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό

Την εκτίμηση ότι η αμερικανική βοήθεια των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία… δίνεται πολύ αργά διατυπώνει το βρετανικό περιοδικό The Spectator.
«Η βοήθεια των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν θα βοηθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς θα έρθει πολύ αργά» αναφέρει το δημοσίευμα.
«Ενώ οι Αμερικάνοι μάλωναν, τα παιδιά μας πέθαιναν…
Είναι καλό που θα υπάρχουν περισσότερα όπλα, αλλά τώρα ξέρουμε την θέση μας.
Ξέρουμε πώς οι ΗΠΑ αξιολογούν τις ζωές των Ουκρανών» αναφέρει μιλώντας στον Spectator ο κατασκευαστής drones, Mikhail Spivak.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του Ισραήλ ψηφίστηκε εύκολα στο Κογκρέσο, σε αντίθεση με τη βοήθεια στο Κίεβο που συζητήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όπως επισημαίνεται, οι καθυστερήσεις αυτές οδήγησαν τον ρωσικό στρατό να αναλάβει την πρωτοβουλία στο μέτωπο ενώ η έλλειψη πυραυλικής άμυνας οδήγησε τους ρωσικούς πυραύλους να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές σε ενεργειακές επιχειρήσεις στο Κίεβο και στο Kharkiv.

Forbes: Η καλοκαιρινή αντεπίθεση των Ρώσων θα είναι καταστροφή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Η καλοκαιρινή ρωσική μεγάλη αντεπίθεση θα μετατραπεί σε καταστροφή για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εάν το Κίεβο δεν αλλάξει τη στρατηγική του, αναφέρει το Forbes.
«Τα ρωσικά στρατεύματα σχεδιάζουν επί του παρόντος επιχειρήσεις για μια νέα επίθεση, η οποία πιθανότατα θα ξεκινήσει πλήρως μέχρι τον Ιούνιο», γράφει το Forbes
Σημειώνεται ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτοξεύουν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις προκειμένου να στερήσουν από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τη δυνατότητα ανάπτυξης και προμήθειας drones στο μέτωπο.
Επιπλέον, η Ρωσία αυξάνει τώρα το προσωπικό της στρατεύματος και τους εξοπλίζει με νέο προηγμένο εξοπλισμό.
Για να επιβιώσει, η Ουκρανία θα πρέπει να αλλάξει την τακτική της - να σταματήσει να βασίζεται στο πυροβολικό και να προχωρήσει στην άμυνα, εστιάζοντας σε επιθέσεις με πεζικό και τεθωρακισμένα οχήματα, αναφέρει το Forbes.
Νωρίτερα, ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να ηττηθεί στη σύγκρουση με τη Ρωσία μέχρι το τέλος του 2024.
Πρόσφατα ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, παραδέχτηκε ότι για την Ουκρανία η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είχε επιδεινωθεί λόγω των ενεργειών της Ρωσίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, άρχισε να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις σημειώνει νίκες.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ρωσία θα καταλάβει το Kharkiv και θα απελευθερώσει το Donbass προκαλώντας πανικό στη Δύση

Ο ρωσικός στρατός θα σημειώσει μεγάλες νίκες σε διάφορες κατευθύνσεις αυτό το καλοκαίρι, κάτι που θα προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στους υποστηρικτές της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Τον Ιούλιο 2024, όταν ο τελευταίος στρατιωτικός εξοπλισμός που αγοράστηκε για την Ουκρανία με τα χρήματα που διέθεσε το Κογκρέσο θα καταστρέφεται από τη Ρωσία, και η Ουκρανία θα πρέπει να θάψει άλλους 100.000 στρατιώτες, όταν τα ρωσικά στρατεύματα περικυκλώνουν το Kharkiv και απελευθερώνουν τις τελευταίες περιοχές του Donbass, οι πολεμιστές του πληκτρολογίου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα βρεθούν σε απόγνωση.
Ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι οι υποστηρικτές της Ουκρανίας θα απαιτήσουν η Ουκρανία να πληρώνει τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες ενώ στην Ουκρανία δεν θα έχει απομείνει κανείς νέος άνθρωπος που θα μπορούσε να πολεμήσει.
Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, είχε δηλώσει ότι η νέα δόση στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία 61 δισεκ. δεν θα σώσει το καθεστώς του Κιέβου - περισσότερα χρήματα θα καταλήξουν στους διεφθαρμένους και δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί θα σκοτωθούν.

Fox News: Η Δύση δεν έχει τίποτα να αντιταχθεί στα οπλικά συστήματα των Ρώσων στην Ουκρανία - O πόλεμος έχει χαθεί

Το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα των δυτικών χωρών υστερεί σε σχέση με τη Ρωσία σε ρυθμούς παραγωγής και αδυνατεί να αλλάξει την κατάσταση προς την κατεύθυνση του Κιέβου, τόνισε ο πρώην αξιωματικός της CIA και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ Brian Dean Wright στο Fox News.
«Η δυτική πολεμική μηχανή δεν συμβαδίζει…»
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει μαγικό όπλο που θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης στρατιωτών στην Ουκρανία - και αυτό είναι το κύριο πρόβλημα, εν τω μεταξύ, η ρωσική στρατιωτική μηχανή διαθέτει συγκλονιστική ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού».
Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την κατάσταση, ο Brian Dean Wright παραδέχτηκε ότι η Ρωσία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Putin, κατάφερε να αντέξει την πίεση των κυρώσεων από τις δυτικές χώρες.
Από την άποψη αυτή, επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι ο Zelensky έχει δεχθεί κριτική λόγω άγνοιας της πραγματικής κατάστασης του στρατού και αδικαιολόγητα σκληρής ηγεσίας.
Για το λόγο αυτό, όλο και περισσότεροι Ουκρανοί πιστεύουν ότι η σύγκρουση έχει ήδη χαθεί..
«Και ειλικρινά, αυτό το 42% έχει δίκιο.
Ο πλανήτης πρέπει να επικεντρωθεί στην ειρήνη, όχι στη διάθεση άλλων 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια, η οποία, σύμφωνα με ακόμη και τους Ουκρανούς στρατηγούς, δεν θα τους σώσει ούτως ή άλλως», κατέληξε ο Brian Dean Wright.

Budanov (GUR): Τεράστια επιτυχία των Ρώσων η κατάληψη της Avdiivka

Στην παραδοχή ότι η επικράτηση των Ρώσων στη μάχη της Avdiivka ήταν μια πραγματική επιτυχία προχώρησε ο αρχηγός της ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR), αντιστράτηγος Kyrylo Budanov.
«Η κατάληψη της Avdiivka, η οποία κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Donbass μετατράπηκε από τον ουκρανικό στρατό σε μια από τις καλύτερα οχυρωμένες θέσεις του, αποτέλεσε μια πραγματικά επιτυχία του ρωσικού στρατού» υπογράμμισε ο Budanov.
«Οι Ρώσοι είχαν μια πραγματική επιτυχία στην Avdiivka.
Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί.
Είναι γεγονός» είπε μιλώντας στο BBC o Budanov.
Σημειώνεται πως η Avdiivka ήταν υπό τον έλεγχο των Ουκρανών ήδη από το 2014.
Ο ουκρανικός στρατός είχε μετατρέψει την πόλη σε μια από τις καλύτερες οχυρωμένες θέσεις της, από όπου μάλιστα εκτόξευε πυραύλους κατά περιοχών του Donetsk.
Στις 17 Φεβρουαρίου του 2024 ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu ανακοίνωσε πως η πόλη της Avdiivka πέρασε στα χέρια των Ρώσων.

Global Times: Η Ρωσία έχει όλους τους πόρους για να κερδίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει τους απαραίτητους πόρους για να δώσει το «τελικό χτύπημα», που θα οδηγήσει στην ήττα του καθεστώτος του Κιέβου, γράφει η Global Times.
«Ανεξάρτητα από το αν χρειαστούν εβδομάδες, μήνες ή χρόνια, η Ρωσία έχει κάθε ευκαιρία πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά να δώσει το τελευταίο χτύπημα στην Ουκρανία», αναφέρει η Global Times.
Σημειώνεται ότι μια συντριπτική στρατιωτική ήττα θα ήταν το χειρότερο δυνατό σκηνικό για τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές εκλογές και θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη στους αντίστοιχους πολιτικούς.
Η Global Times
πιστεύει ότι μια λογική επιλογή θα ήταν να στραφεί η Δύση στη διπλωματία για να αποτρέψει μια τέτοια καταστροφική τροχιά της κατάστασης στην Ουκρανία.
«Αν όλες οι λύσεις αποδεικνύονται πραγματικά αδιέξοδες, τότε είναι καλύτερο να βιαστείτε με την αναγνώριση της πραγματικότητας παρά να καθυστερήσετε», συνοψίζει η Global Times.

Andrzej Duda (πρόεδρος Πολωνίας): Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε πυρηνικά όπλα στο έδαφος μας

Η Πολωνία είναι έτοιμη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο έδαφος της
γεγονός που αν μη τι άλλο κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την ένταση στην ανατολική Ευρώπη.
«Εάν οι σύμμαχοί μας αποφασίσουν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο πλαίσιο του Πυρηνικού Διαμοιρασμού και στο έδαφός μας για να ενισχύσουν την ασφάλεια της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι για αυτό.
Είμαστε σύμμαχοι στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και έχουμε επίσης υποχρεώσεις.
Αυτό σημαίνει ότι απλώς εφαρμόζουμε μια γενική πολιτική» ανέφερε σε δηλώσεις του στην πολωνική εφημερίδα Fakt ο Πολωνός πρόεδρος Duda.
Όπως είπε, αυτό «είναι θέμα πολωνο-αμερικανικών διαπραγματεύσεων εδώ και αρκετό καιρό».
«Έχω ήδη μιλήσει για αυτό αρκετές φορές, πρέπει να ομολογήσω ότι όταν με ρώτησαν, δήλωσα την ετοιμότητά μας» επισήμανε ο Duda.

Asia Times: Ο Zelensky απευθύνθηκε με αγένεια στους συμμάχους λόγω… Ισραήλ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Vladimir Zelensky απευθύνθηκε με αγένεια στους συμμάχους τονίζοντας ότι η Δύση δίνε περισσότερα στο Ισραήλ από ότι στην Ουκρανία γράφει η Asia Times.
Ο τόνος του Zelensky
φαινόταν αγενής, δεδομένων των δισεκατομμυρίων στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει δώσει η Δύση στην Ουκρανία», τονίζει η Asia Times
Σημειώνεται ότι η δυσαρέσκειά του εκφράστηκε ενδεικτικά σε μια σκοτεινή στιγμή για την Ουκρανία.
Οι μεγάλες ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί από την αντεπίθεση που ξεκίνησε Ιούνιο 2023 κατά των ρωσικών στρατευμάτων διαψεύστηκαν.
«Οι διαφορές σε βοήθεια μεταξύ Ουκρανίας και του Ισραήλ δεν πρέπει να εκπλήσσουν.
Το Ισραήλ έχει συνάψει συμφωνία ασφαλείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει δημιουργήσει στενές σχέσεις με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης που χρονολογούνται δεκαετίες πίσω», συνοψίζει η Asia Times

Jeffrey Sachs (Αμερικάνος οικονομολόγος): Ανίκανες οι ΗΠΑ, χυδαία κυνικοί οι Βρετανοί

Για μοιραίο λάθος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky όταν τις πρώτες εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκείνος συμφώνησε σε διαπραγματεύσεις αλλά υπό την πίεση των Δυτικών, αποφάσισε να εγκαταλείψει μια ειρηνική διευθέτηση κάνει λόγο ο Αμερικάνος οικονομολόγος Jeffrey Sachs.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επενέβησαν επειδή είμαστε ανίκανοι.
Και οι Βρετανοί επενέβησαν επειδή είναι χυδαία κυνικοί, με αυτοκρατορικό πνεύμα και επίσης ανίκανοι.
Και είπαν στους Ουκρανούς: «Συνεχίστε να πολεμάτε» τόνισε ο Sachs, ο οποίος κάνει λόγο για μοιραίο λάθος του Zelensky και για εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς που έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης.
Όπως είπε ο Sachs, στόχος της Μόσχας στην ειδική επιχείρηση ήταν αρχικά να αποτρέψει την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, αναφέροντας πως ο πρόεδρος Vladimir Putin προσπάθησε να συνάψει συμφωνίες με τους δυτικούς ηγέτες σχετικά με τις εγγυήσεις της ασφάλειας της Ρωσίας πολύ πριν από την έναρξη της σύγκρουσης.
Ωστόσο, όπως λέει ο Sachs, η προεδρική διοίκηση των ΗΠΑ δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για αυτό, κάτι που, κατά τη γνώμη του, αποκάλυψε και την ανικανότητα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μακριά το ΝΑΤΟ από την Ουκρανία

«
Αυτό που προσπαθεί να πετύχει η Ρωσία είναι να κρατήσει το ΝΑΤΟ μακριά από την Ουκρανία.
Είναι αρκετά ξεκάθαρο.
Για όσους από εμάς το παρακολουθούμε αυτό τα τελευταία 25-30 χρόνια, ήταν προφανές ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών να κινήσει το ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία είναι σαν να προσπαθούσε η Κίνα να κτίσει μια στρατιωτική βάση στο Ρίο Γκράντε» επισημαίνει ο Sachs.

John Mearsheimer (Αμερικανός Καθηγητής): Το ΝΑΤΟ υπέστη τεράστιες ζημιές στην Ουκρανία και έχει ηττηθεί

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία, το ΝΑΤΟ υπέστη απώλειες στην Ουκρανία λόγω των χτυπημάτων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στις εγκαταστάσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer.
«Αυτό που εννοούσα ήταν ότι αν δεις τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης και στον ουρανό, οι Ρώσοι κερδίζουν.
Σίγουρα καταστρέφουν κάθε είδους ουκρανικούς στόχους από αέρος και προκαλούν τεράστια ζημιά στους Ουκρανούς και εφόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους συμμετέχουν πραγματικά στις εχθροπραξίες, χάνουμε όπως και οι Ουκρανοί», σημείωσε ο John Mearsheimer.
Το ΝΑΤΟ ηττάται στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, είναι προφανές ότι σχεδόν κάθε χώρα του ΝΑΤΟ παρείχε βοήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στον ένα ή τον άλλο βαθμό.
Πρόσθεσε ότι οι μεγάλες δυνάμεις έστειλαν τον στρατό τους για αναγνώριση καθώς και εκπαίδευση Ουκρανών.
Παράλληλα, ο Mearsheimer τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν μιλάμε για μεγάλες μάχιμες μονάδες… αλλά δυτικοί στρατιώτες και στρατιωτικοί συμμετέχουν στην Ουκρανία.

N-TV: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν αντίμετρα κατά των ρωσικών βομβών ολίσθησης, είναι η Αχίλλειος πτέρνα

Οι βόμβες ολίσθησης του ρωσικού στρατού αποτελούν σοβαρή απειλή για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρει το N-TV.
«Η έλλειψη πόρων για την προστασία από τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις θα γίνει η αχίλλειος πτέρνα της Ουκρανίας στην άμυνας της χώρας», γράφει το N-TV
Σημειώνεται ότι τα ρωσικά αεροσκάφη είναι σε θέση να εκτοξεύουν βόμβες ολίσθησης, αποφεύγοντας τα συστήματα αεράμυνας.
Όταν το βλήμα εμφανίζεται στο οπτικό πεδίο, δεν μπορεί πλέον να καταρριφθεί - και καταστρέφει εντελώς τα πάντα, αναφέρει το το N-TV, τονίζοντας ότι η Ουκρανία δεν έχει βρει ακόμη «αντίδοτο» σε αυτά τα πυρομαχικά.
«Η σωτηρία θα μπορούσε να είναι η αύξηση του αριθμού των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Patriot, τα οποία θα μπορούσαν να κρατήσουν τα ρωσικά αεροσκάφη σε απόσταση», εξηγεί το N-TV.
Ωστόσο, τα 3 συστήματα Patriot που έχουν απομείνει είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία και για την προστασία των αμυντικών επιχειρήσεων και υποδομών από επιθέσεις πυραύλων από τον ρωσικό στρατό.
Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη στρατιωτών.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι σε πολλές ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού παρέμειναν μόνο οι μισοί στρατιώτες και ορισμένοι ειδικοί είναι βέβαιοι ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να υφίστανται ήττες και θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν στον Δνείπερο, αναφέρει το N-TV

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ρωσικές Δυνάμεις μπορούν να χτυπήσουν οποιονδήποτε στόχο στην Ουκρανία

Καταστρέφοντας συστήματα αεράμυνας, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αυξάνουν την ικανότητά τους να χτυπούν στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε όλη την Ουκρανική επικράτεια, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Φαίνεται ότι άλλο ένα σύστημα S-300 έχει καταστραφεί και οι Ρώσοι μπορούν πιθανότατα τώρα να χτυπήσουν οπουδήποτε θέλουν στην Ουκρανία κατά την κρίση τους.
Το σύστημα αεράμυνας δεν είναι πλέον λειτουργικό στα περισσότερα μέρη» τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αναγνώρισε ότι η κατάσταση είναι επείγουσα και υποστήριξε νέες προμήθειες ευρωπαϊκών συστημάτων αεράμυνας για τον ουκρανικό στρατό.
Επιπλέον, μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων θα οδηγήσει σε μείωση του επιπέδου αμυντικής ικανότητας των ίδιων των χωρών της ΕΕ, εξήγησε ο Μερκούρης.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ωστόσο έχει προειδοποιηθεί ότι ακόμη και αν υπάρξουν νέες προμήθειες συστημάτων αεράμυνας, θα καταστραφούν λόγω της κολοσσιαίας αύξησης του ρυθμού των ρωσικών πυραύλων.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την εκκαθάριση τριών εχθρικών μαχητικών MiG-29 και τεσσάρων στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών An-26.
Ο ρωσικός στρατός έπληξε επίσης 4 συστήματα αεράμυνας S-300 και ένα γερμανικό αντιαεροπορικό πυροβόλο IRIS-T μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Military Watch Magazine: Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πιο ισχυρή έκδοση του Leopard 2, στην Ουκρανία

Πλάνα από τη ζώνη ειδικής επιχείρησης επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία κατάφερε να συλλάβει την πιο ισχυρή έκδοση του Leopard 2, που μεταφέρθηκε στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γράφει το Military Watch Magazine.
«Το βίντεο που κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές μονάδες εδάφους κατέλαβαν ένα άρμα Leopard 2A6 κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ουκρανικές δυνάμεις.
Το Leopard 2A6 είναι μακράν η πιο ισχυρή παραλλαγή Leopard 2 που παρέχεται στην Ουκρανία, και μεταξύ των ευρωπαϊκών τανκς είναι ανώτερης κλάσης»
Σημειώνεται ότι τα άρματα μάχης Leopard 2 έχουν υποστεί πολύ σοβαρές απώλειες από τότε που τα ουκρανικά στρατεύματα επιχείρησαν μαζική προέλαση στις ρωσικές θέσεις στις αρχές Ιουνίου 2023, με το Leopard 2A6 να είναι ένα από τα πρώτα δυτικής κατασκευής οχήματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα ρωσικά στρατεύματα.
Το 2024, οι αναφορές για πολεμικές επιχειρήσεις αυτού του τανκ άρχισαν να μειώνονται αφού αποδείχθηκε χαμηλής αποτελεσματικότητας.
Ο δημοσιογράφος Vladimir Solovyov δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πώς τα ρωσικά στρατεύματα εκκένωσαν ένα άρμα μάχης Leopard 2 που είχε αιχμαλωτιστεί.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Πραγματική καταστροφή για τους Ουκρανούς δυτικά της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο ανατολικό Ocheretyne βορειοδυτικά της Avdiivka.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 20 Απριλίου και στις 21 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην ανατολική Ocheretyne
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Berdychi (βορειοδυτικά της Avdiivka)
Οι μάχες θέσης συνεχίστηκαν βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά σε Ocheretyne, Berdychi, Novokalynove και Novobakhmutivka, δυτικά της Avdiivka κοντά σε Umanske, Yasnobrodivka και Semenivka και νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Pervomaiske, το Netaylove και το Nevelske.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν μια «επιχειρησιακή παύση» (πιθανότατα αναφέρεται σε μια τακτική παύση) κοντά στη ρεματιά Domakha στη γραμμή Pervomaiske-Nevelske πιθανόν λόγω «δύσκολων» ουκρανικών ναρκοπεδίων και ουκρανικών επιχειρήσεων drone στην περιοχή.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets εκτίμησε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση προσπαθεί να διατηρήσει τον ρυθμό των επιθετικών επιχειρήσεων προς αυτή την κατεύθυνση και αναπτύσει εκ νέου στοιχεία της 41ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων [CAA], (Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια [CMD]) στην περιοχή μετά την απομάκρυνσή τους από τη μάχη για την αποκατάσταση της ικανότητας μάχης.
Ο Mashovets σημείωσε ότι στοιχεία της Ρωσικής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων 35ης Φρουράς (41η CAA) αναδιατάχθηκαν για να ενισχύσουν στοιχεία της 30ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων.
Ο Mashovets σημείωσε ότι η Ρωσική Κεντρική Ομάδα Δυνάμεων, η οποία επιχειρεί στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Toretsk (βορειοδυτικά και βορειοανατολικά της Avdiivka), έχει πάνω από 86.000 προσωπικό, όχι περισσότερα από 280 άρματα μάχης, τουλάχιστον 760 τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 1.100 συστήματα εκτόξευσης πυραύλων και πυροβολικού.

Οι ρώσοι κατέλαβαν την Νovomykhailivka νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk

Ορισμένες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Novomykhailivka (νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk)
Oi ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πιο δυτικά στη Novomykhailivka από ό,τι είχε παρατηρηθεί προηγουμένως και ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον κοινοτικό κήπο Mashinostroitel αμέσως βόρεια του οικισμού.

Η πρώτη γραμμή άμυνας της Ουκρανίας κατέρρευσε στο Svatovsko-Kremensky

Ο ρωσικός στρατός έχει ισοπεδώσει την πρώτη γραμμή άμυνας της Ουκρανίας σε ορισμένα τμήματα του μετώπου του Svatovsko-Kremensky στο Luhansk, εξασφαλίζοντας, έτσι, νέες κομβικές θέσεις για την περαιτέρω απελευθέρωση της δημοκρατίας, μεταφέρει στο ρωσικό πρακτορείο Tass o στρατιωτικός αναλυτής Andrei Marochko.
Ήδη από την 1η Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης του Luhansk, Leonid Pasechnik, είχε κάνει γνωστό ότι οι δημοκρατικές αρχές ελέγχουν το 95% της επικράτειας της περιοχής.
«Αν μιλάμε για το μέτωπο στο Svatovsko-Kremensky, [...] τότε προς αυτή την κατεύθυνση τα στρατεύματά μας επικεντρώνουν τις κύριες προσπάθειές τους στην εκτόπιση, την απομάκρυνση του εχθρού και τη συνεχή βελτίωση της τακτικής τους θέσης στη γραμμή επαφής μάχης.
Σε πολλές περιοχές η πρώτη γραμμή έχει ισοπεδωθεί. Τα παιδιά μας έχουν αποκτήσει βάση σε νέα σύνορα και προετοιμάζονται για την περαιτέρω απελευθέρωση της δημοκρατίας», τόνισε σχετικά.
Ο Marochko σημείωσε ότι η αεροπορία και το πυροβολικό των ρωσικών δυνάμεων άρχισαν να «εργάζονται πιο εντατικά» στα εν λόγω πεδία των μαχών, εκτελώντας "πλήγματα υψηλής ακρίβειας" εναντίον μονάδων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων».
«Σε ό,τι αφορά τους Ουκρανούς μαχητές, η κατάσταση εδώ, όπως και σε άλλα μέρη της περιοχής, είναι πολύ θλιβερή, καθώς υπάρχει έντονη έλλειψη προσωπικού.
Υπάρχει επίσης ήδη μια τάση για έλλειψη εξοπλισμού αεράμυνας.
Και όλα αυτά, φυσικά, προσπαθούν να τα αντισταθμίσουν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά σε κάθε περίπτωση, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν αντικαθιστούν πλήρως εκείνα τα όπλα που στοχεύουν στην καταστροφή των αεροσκαφών και των τεθωρακισμένων μας», εξήγησε σχετικά με τη δυσχερή θέση του ουκρανικού στρατού.

Εκκένωση μεγάλης κλίμακας των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ που δέχθηκαν επίθεση στο Dnepropetrovsk

Στην πόλη Rzeszow της Πολωνίας, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας μεταφορά τραυματισμένων και νεκρών στρατιωτών του ΝΑΤΟ μετά τις ρωσικές επιθέσεις στο Dnepropetrovsk.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία παρακολούθησης αεροσκαφών Flightradar24, ένα αεροπλάνο από τη Γαλλία προσγειώθηκε σε πολωνική αεροπορική βάση, ενώ απογειώθηκε και ένα βρετανικό μεταγωγικό αεροσκάφος A330MRTT.
Πηγές στην Πολωνία που δεν κατονομάζονται από το Τσάργκραντ επιβεβαιώνουν ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πολωνικό έδαφος για την παροχή βοήθειας στα θύματα.
Οι ενέργειες γίνονται μετά από επίθεση που ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Όπως ανέφερε το υπουργείο, από τις 13 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου, σημειώθηκαν πλήγματα εναντίον κέντρων εκπαίδευσης χειριστή UAV, προσωρινών βάσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, εθνικών σχηματισμών και ξένων μισθοφόρων.
Το υπουργείο κάνει λόγο για 34 ομαδικά πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας με βάση τον αέρα και τη θάλασσα, καθώς και drones, εναντίον στόχων στο έδαφος της Ουκρανίας.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Dnepropetrovsk, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Όλεθρος στo Kharkiv: Ο τηλεοπτικός πύργος 240 μέτρων κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο από ρωσικό χτύπημα ακριβείας

Ο Τηλεοπτικός Πύργος του Kharkiv στη βορειοανατολική Ουκρανία καταστράφηκε σήμερα 22/4 το πρωί αφού χτυπήθηκε από αρκετούς ρωσικούς πυραύλους που προκάλεσαν του ανώτερου τμήματός του.
Μάλιστα, αφότου σημειώθηξε το πλήγμα εμφανίστηκαν πολυάριθμες αναφορές κατοίκων της περιοχής για διακοπές στο τηλεπτικό σήμα, σε όλη την περιοχή του Kharkiv.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση είναι μέρος μιας σειράς στοχευμένων των ρωσικών δυνάμεων κατά των ουκρανικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικών πύργων και πύργων επικοινωνίας στις περιοχές Sumy και Chernihiv, όπου ο ουκρανικός στρατός έχει τοποθετήσει τον εξοπλισμό επικοινωνίας του.
Ο πύργος τηλεόρασης Kharkiv είναι μια κατασκευή από χάλυβα ύψους 240,7 μέτρων, που εξυπηρετεί τη μετάδοση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος, και η οποία λόγω του ύψους της δέσποζε στην πόλη.
Luhansk_Battle_Map_Draft_April_21_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_21_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_21_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_21_2024.png

Vremivka_-_Marinka_Battle_Map_Draft_April_21_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_21_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης