Τελευταία Νέα
Διεθνή

Military Watch Magazine: Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πιο ισχυρή έκδοση του Leopard 2, στην Ουκρανία

Military Watch Magazine: Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πιο ισχυρή έκδοση του Leopard 2, στην Ουκρανία
Το Leopard 2A6 είναι μακράν η πιο ισχυρή παραλλαγή Leopard 2 που παρέχεται στην Ουκρανία και μεταξύ των ευρωπαϊκών τανκς είναι ανώτερης κλάσης
Πλάνα από τη ζώνη ειδικής επιχείρησης επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία κατάφερε να συλλάβει την πιο ισχυρή έκδοση του Leopard 2, που μεταφέρθηκε στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γράφει το Military Watch Magazine.
«Το βίντεο που κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές μονάδες εδάφους κατέλαβαν ένα άρμα Leopard 2A6 κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ουκρανικές δυνάμεις.
Το Leopard 2A6 είναι μακράν η πιο ισχυρή παραλλαγή Leopard 2 που παρέχεται στην Ουκρανία, και μεταξύ των ευρωπαϊκών τανκς είναι ανώτερης κλάσης»
Σημειώνεται ότι τα άρματα μάχης Leopard 2 έχουν υποστεί πολύ σοβαρές απώλειες από τότε που τα ουκρανικά στρατεύματα επιχείρησαν μαζική προέλαση στις ρωσικές θέσεις στις αρχές Ιουνίου 2023, με το Leopard 2A6 να είναι ένα από τα πρώτα δυτικής κατασκευής οχήματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα ρωσικά στρατεύματα.
Το 2024, οι αναφορές για πολεμικές επιχειρήσεις αυτού του τανκ άρχισαν να μειώνονται αφού αποδείχθηκε χαμηλής αποτελεσματικότητας.
Ο δημοσιογράφος Vladimir Solovyov δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πώς τα ρωσικά στρατεύματα εκκένωσαν ένα άρμα μάχης Leopard 2 που είχε αιχμαλωτιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης