Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Elon Musk πιέζει για μείωση του προσωπικού της Tesla κατά 20%

O Elon Musk πιέζει για μείωση του προσωπικού της Tesla κατά 20%
Μείωση των παραδόσεων της Tesla, η οποία οφείλεται στον αυξημένο ανταγωνισμό από τους Κινέζους κατασκευαστές EV

Πιέσεις για μείωση του προσωπικού της Tesla κατά 20%, έχει ασκήσει ο Elon Musk, όπως μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον CEO του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς ετοιμάζει στροφή προς τα αυτόνομα οχήματα μετά την πτώση των παραδόσεων.
Η Tesla είχε μειώσει την περασμένη εβδομάδα το εργατικό δυναμικό της κατά πάνω από 10%, καταργώντας τουλάχιστον 14.000 θέσεις εργασίας.
Όμως η έκθεση του Bloomberg ανέφερε ότι ο πραγματικός αριθμός των μειώσεων θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 20.000 θέσεις εργασίας.
Η απότομη μείωση του προσωπικού έρχεται στον απόηχο ενός τριμήνου που οι αναλυτές χαρακτήρισαν "εφιαλτικό" για την Tesla.

Μείωση των παραδόσεων λόγω Κίνας

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο σημείωσε την πρώτη μείωση στις τριμηνιαίες παραδόσεις της εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.
Οι παραδόσεις μειώθηκαν κατά περίπου 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο - ένα ποσοστό που είχε επίσης ληφθεί υπόψη στην έκκληση του Musk για μείωση του προσωπικού κατά 20%, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.
Η πτώση οφείλεται στον αυξημένο ανταγωνισμό από τους Κινέζους κατασκευαστές EV, καθώς και στην εξασθένηση της ζήτησης EV στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Η κατασκευάστρια εταιρεία EV επιδιώκει τώρα να στραφεί σε μεγάλο βαθμό στο ρομποτικό άξονα και στο λογισμικό πλήρους αυτοοδήγησης.
Ο Musk υποστήριξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το πρώτο ρομποτάξι της Tesla θα αποκαλυφθεί τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.
Η ανάπτυξη ενός ρομποταξί φέρεται επίσης να προηγείται των σχεδίων για ένα φθηνότερο μοντέλο EV, το οποίο οι αναλυτές και οι επενδυτές ήλπιζαν ότι θα βοηθούσε στην αναζωογόνηση των υποτονικών πωλήσεων της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης