Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο στρατός βελτιώνει συνεχώς τις θέσεις του στην Ουκρανία – Δεν θα αλλάξει τίποτα η βοήθεια των ΗΠΑ

Ρωσία: Ο στρατός βελτιώνει συνεχώς τις θέσεις του στην Ουκρανία – Δεν θα αλλάξει τίποτα η βοήθεια των ΗΠΑ
Η δυναμική στο μέτωπο είναι απολύτως σαφής σε όλους υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα στο μέτωπο υποστηρίζει η Ρωσία, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να βελτιώνει διαρκώς τις θέσεις του.
«Βασικά, αυτό δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτήν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση βελτιώνουν τις θέσεις τους σε γενικές γραμμές, η δυναμική είναι πλέον απολύτως σαφής σε όλους» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αναφερόμενος στην έγκριση της βοήθειας των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
«Τα χρήματα που διατίθενται από τις ΗΠΑ, τα όπλα που θα παραδοθούν με αυτά τα χρήματα, δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση» τόνισε ο Peskov.

Καταστρέφουν τα θεμέλια του οικονομικού συστήματος

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι η Μόσχα θα απαντήσει και στην παράνομη πρωτοβουλία των ΗΠΑ να κατασχέσει ρωσικά asset, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι καταστρέφουν τα θεμέλια του οικονομικού συστήματος.
«Είμαστε πολύ σκεπτικοί σχετικά με αυτό, γιατί δεν είναι τίποτα άλλο από την καταστροφή όλων των θεμελίων του οικονομικού συστήματος.
Πρόκειται για καταπάτηση κρατικής περιουσίας, κρατικών asset και ιδιωτικής περιουσίας.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως σύννομες ενέργειες, είναι παράνομες.
Κατά συνέπεια, θα αποτελέσουν αντικείμενο αντιποίνων και θα αποτελέσουν αντικείμενο νομικών διαδικασιών» υποστήριξε ο Peskov.
Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε τον "Νόμο REPO", που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση Biden να κατασχέσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκονται σε αμερικανικές τράπεζες και να τα μεταβιβάσει στην Ουκρανία για την ανοικοδόμησή της.
Εκτιμάται πως από τα ύψους 280 δις δολάρια των ρωσικών asset που έχουν παγώσει στο εξωτερικό, τα 5 με 6 δις δολάρια βρίσκονται στις ΗΠΑ, με τα 210 δις δολάρια να βρίσκονται στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης