Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ιρανός πρόεδρος Raisi φτάνει στο Πακιστάν για 3ήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισλαμαμπάντ

Ο Ιρανός πρόεδρος Raisi φτάνει στο Πακιστάν για 3ήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισλαμαμπάντ
Ο Raisi θα είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που θα επισκεφθεί το Πακιστάν από τότε που σχηματίστηκε νέα κυβέρνηση στη χώρα της Νότιας Ασίας στις αρχές του έτους.
Ο Ιρανός Πρόεδρος Ebrahim Raisi έφτασε για τριήμερη κρατική επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του νέου ημερολογιακού έτους του Ιράν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 22/4 το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν.
"Ο Ιρανός Πρόεδρος Α.Ε. Δρ. Ebrahim Raisi φτάνει στο Ισλαμαμπάντ για μια τριήμερη επίσκεψη. Έγινε θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ. Έγινε δεκτός από τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Στέγασης και Έργων, Mian Riaz Hussain Pirzada και τον πρεσβευτή του Πακιστάν στο Ιράν, Πρέσβη Mudassir Tipu», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν στο X.
Ο Raisi συνοδεύεται από αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, πρόσθεσε το υπουργείο.
"Ο Πρόεδρος Raisi έχει ένα ευρύ πρόγραμμα στο Πακιστάν που αντικατοπτρίζει το βάθος και το εύρος των δεσμών Πακιστάν-Ιράν. Θα συναντήσει τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν, τον Πρόεδρο της Γερουσίας και τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης. Θα επισκεφθεί επίσης τη Λαχόρη και το Καράτσι και θα συναντηθεί με τους επαρχιακή ηγεσία», ανέφερε το Ισλαμαμπάντ.
Η επίσκεψη υψηλού επιπέδου αποσκοπεί στην αύξηση του όγκου του διμερούς εμπορίου στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς και στην ανάπτυξη της περιφερειακής και παγκόσμιας συνεργασίας, μετέδωσε τη Δευτέρα το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, Ιρανοί και Πακιστανοί αξιωματούχοι αναμένεται να υπογράψουν αριθμός εγγράφων στους τομείς του εμπορίου, της υγείας, της οικονομίας, της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και της γεωργίας.
Ο Ιρανός πρόεδρος έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Πακιστανό ομόλογό του Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.
Οι πακιστανικές αρχές αποφάσισαν να μετονομάσουν τη νέα 11η Λεωφόρο του Ισλαμαμπάντ σε Λεωφόρο Ιράν για να συμβολίσει την αδελφική αλληλεγγύη με το Ιράν, σε μια κίνηση που σχεδιάστηκε να συμπέσει με την επίσκεψη του Ραΐσι, ανέφερε τη Δευτέρα το πακιστανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The News, προσθέτοντας ότι η απόφαση εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο την Κυριακή.
Ο Ραΐσι θα είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που θα επισκεφθεί το Πακιστάν από τότε που σχηματίστηκε νέα κυβέρνηση στη χώρα της Νότιας Ασίας στις αρχές του έτους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης