Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία ευτέλισε τη Δύση: «Τα αμυντικά συστήματα των ΗΠΑ είναι ανεπαρκή» - «Η Ρωσία υπερέχει στον ηλεκτρονικό πόλεμο»

Η Ουκρανία ευτέλισε τη Δύση: «Τα αμυντικά συστήματα των ΗΠΑ είναι ανεπαρκή» - «Η Ρωσία υπερέχει στον ηλεκτρονικό πόλεμο»
Η αποτελεσματικότητά των δυτικών  συστημάτων μετρήθηκε σε πραγματικές συνθήκες μάχης και όχι σε «κάποιο πεδίο εκπαίδευσης στο Τέξας», ομολογεί η επικεφαλής του Ουκρανικού Κέντρου Υποστήριξης Εναέριας Πληροφορίας
Τα περισσότερα από τα συστήματα που έχει προμηθεύσει η Δύση στο Κίεβο έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά σε πραγματικές συνθήκες μάχης λόγω των μέσων ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου (EW), τα οποία είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, ομολογεί η επικεφαλής του Ουκρανικού Κέντρου Υποστήριξης Εναέριας Πληροφορίας, Maria Berlinskaya.
«Αυτό δεν συνιστά προσβολή για τους εταίρους μας. Αλλά, τα περισσότερα από τα συστήματά τους έχουν κακή απόδοση», τόνισε σχετικά η Berlinskaya, σύμφωνα με το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
Επεσήμανε, δε, ότι η αποτελεσματικότητά τους μετρήθηκε σε πραγματικές συνθήκες μάχης και όχι σε «κάποιο πεδίο εκπαίδευσης στο Τέξας».
«Σύντομα αφότου έφτασαν ορισμένα συστήματα εδώ, δεν θα ονομάσω ποια,  άρχισαν να πέφτουν όταν συνάντησαν ρωσικά συστήματα EW. Ορισμένα βλήματα δεν φτάνουν στους στόχους, ορισμένοι πύραυλοι με συγκεκριμένη πλοήγηση. Τα ρωσικά συστήματα τακαταστέλλουν. Γιατί; Επειδή οι Ρώσοι έχουν αντικειμενικά ένα από τα καλύτερα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στον κόσμο», εξήγησε η Berlinskaya.
Νωρίτερα, αναλυτές της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times είχαν αφιερώσει ένα αναλυτικό τους άρθρο με αντικείμενο την ανωτερότητα του ρωσικού στρατού στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης