Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρηνική… αντεπίθεση από τη Β. Κορέα υπό το βλέμμα του Kim Jong un

Πυρηνική… αντεπίθεση από τη Β. Κορέα υπό το βλέμμα του Kim Jong un
Στα 352 χιλιόμετρα ο στόχος – Απάντηση στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ – Νότιας Κορέας
Την πρώτη πυρηνική… αντεπίθεση της Βόρειας Κορέας επέβλεψε και διηύθυνε ο Kim Jong un, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ.
Όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, στην τακτική συνδυαστική άσκηση που προσομοίωνε πυρηνική αντεπίθεση, συμμετείχαν πολύ μεγάλου μεγέθους εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων.
Οι πύραυλοι έφεραν ψεύτικες πυρηνικές κεφαλές.
Όπως αναφέρεται, οι πύραυλοι πέτυχαν τον στόχο τους σε απόσταση 352 χιλιομέτρων από το σημείο της εκτόξευσης.
Ο Kim Jong un, ο οποίος και διηύθυνε την άσκηση, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της.
Μάλιστα ο Kim φέρεται να υποστήριξε πως ήταν τέτοια η ακρίβεια του χτυπήματος από τους υπερμεγάλους πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων, που ήταν σαν «να είδε τη βολή ενός τουφεκιού ελεύθερου σκοπευτή».

Απάντηση

Η Β. Κορέα υποστήριξε πως η άσκηση αυτή αποτελεί απάντηση στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούν οι δυνάμεις της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ και τα οποία οι Βορειοκορεάτες τα θεωρούν εξαιρετικά προκλητικά και επιθετικά, σχεδιασμένα για εισβολή στη Βόρεια Κορέα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Βόρεια Κορέα θεωρεί τη Νότια Κορέα ως τον κυριότερο εχθρό της.
Σύμφωνα με το KCNA, κύριος σκοπός της άσκησης ήταν να επιδείξει την αξιοπιστία, την ανωτερότητα και την ισχύ της πυρηνικής δύναμης της Β. Κορέας, καθώς και να στείλει ένα σαφές «προειδοποιητικό σήμα προς του εχθρούς της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης