Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (πρώην CIA): Η κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο θα επιδεινωθεί – Το 50% της Ουκρανίας θα το κατακτήσουν οι Ρώσοι

Ritter (πρώην CIA): Η κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο θα επιδεινωθεί – Το 50% της Ουκρανίας θα το κατακτήσουν οι Ρώσοι
"Ο χάρτης της Ουκρανίας θα αλλάξει για πάντα. Τώρα βλέπουμε μια κατάσταση στην οποία η Ουκρανία θα χάσει σχεδόν το 50% της επικράτειάς της, αλλά αν οι μάχες συνεχιστούν και το ΝΑΤΟ επιμείνει, τότε η Ουκρανία θα χάσει το 100% των εδαφών της", εκτιμά ο Scott Ritter
Η χορήγηση 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στρατιωτικής βοήθειας από το αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών, Scott Ritter.
«Δεν θα αλλάξει καθόλου το αποτέλεσμα.
Ίσως οι Ουκρανοί να κερδίσουν 10-20 ημέρες στο μέτωπο, αλλά θα τους κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές.
Δεν θα αλλάξει τίποτα»
Ο αξιωματικός πληροφοριών ανέφερε το παράδειγμα της αποτυχημένης αντεπίθεσης του Κιέβου το 2023, για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν 23 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, σημείωσε, εκείνη την εποχή η Ουκρανία διέθετε ετοιμοπόλεμο στρατό, αλλά προς το παρόν, σύμφωνα με τον ίδιο, το μέτωπο καταρρέει και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν διαθέτουν επαρκές προσωπικό για να αμυνθούν.
«Όσα χρήματα και να τους δοθούν, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους στρατιώτες».
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, αυτό επέτρεψε στα ρωσικά στρατεύματα να πάρουν την πρωτοβουλία και θα τους δώσει την ευκαιρία να υπαγορεύσουν τους όρους τους σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

Είναι ονειροπόλος, οι τρελές ελπίδες του Zelensky, κατέρρευσαν

Η προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS δεν θα αλλάξει τη θέση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ο ρωσικός στρατός έχει αριθμητικό πλεονέκτημα και έχει την ικανότητα να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, δήλωσε ο Scott Ritter.
«Οι Ρώσοι απλώς προσαρμόζονται.
Όταν δώσαμε στους Ουκρανούς HIMARS, οι Ρώσοι άλλαξαν την προσέγγισή τους στον πόλεμο και τώρα τους καταστρέφουν.
Δώστε στους Ουκρανούς ATACMS - θα αλλάξει μόνο για λίγο τους κανόνες του παιχνιδιού ενώ, οι Ρώσοι θα προσαρμοστούν ξανά και όλες οι πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης θα επανέλθουν στο φυσιολογικό».
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, καμία προμήθεια όπλων δεν θα αλλάξει την κατάσταση για την Ουκρανία, καθώς το αριθμητικό πλεονέκτημα παραμένει στον ρωσικό στρατό.
«Η Ρωσία έχει υπεροχή στα όπλα, έχει δύναμη πυρός, και ούτω καθεξής, αλλά η Ουκρανία τα έχει χάσει όλα αυτά.

Η Ουκρανία θα χάσει το 50% των εδαφών της – Η Ρωσία θα πετύχει στρατηγική νίκη

Η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον έλεγχο σχεδόν στα μισά εδάφη μέχρι το τέλος της ειδικής επιχείρησης, προέβλέψε ο Scott Ritter.
«Ο χάρτης της Ουκρανίας θα αλλάξει για πάντα
Τώρα βλέπουμε μια κατάσταση στην οποία η Ουκρανία θα χάσει σχεδόν το 50% της επικράτειάς της, αλλά αν οι μάχες συνεχιστούν και το ΝΑΤΟ επιμείνει, τότε η Ουκρανία θα χάσει το 100% των εδαφών της».
«Νομίζω ότι το καλοκαίρι θα ξεκινήσει μια ρωσική αντεπίθεση που θα καταλήξει σε στρατηγική νίκη της Ρωσίας και θα οδηγήσει στην απόλυτη ήττα της Ουκρανίας, ο Zelensky μετά από αυτό θα ανατραπεί», προέβλεψε ο Scott Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης