Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nagel: Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια αν επιβεβαιωθεί πως ο πληθωρισμός υποχωρεί

Nagel: Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια αν επιβεβαιωθεί πως ο πληθωρισμός υποχωρεί
Αν επιβεβαιωθεί πως ο πληθωρισμός μειώνεται, τον Ιούνιο θα εξετάσουμε τη μείωση των επιτοκίων, τόνισε ο πρόεδρος της Bundesbank, Joachim Nagel
H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να μειώσει το κόστος δανεισμού αν τα νέα στοιχεία για την οικονομία επιβεβαιώσουν ότι ο πληθωρισμός κινείται προς το 2%, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Joachim Nagel.
«Πριν μειώσουμε τα επιτόκια, πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι από τα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός θα πιάσει πράγματι τον στόχο μας έγκαιρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank την Τρίτη σε ομιλία του στο Βερολίνο.
«Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη των μισθών, της παραγωγικότητας και των περιθωρίων κέρδους» σημείωσε. «Αν το ευνοϊκό outlook για τον πληθωρισμό του Μαρτίου επιβεβαιωθεί και τον Ιούνιο και τα εισερχόμενα στοιχεία στηρίξουν αυτή την πρόβλεψη, μπορούμε να εξετάσουμε τη μείωση των επιτοκίων» πρόσθεσε.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Nagel προειδοποίησε ότι το outlook για τον πληθωρισμό παραμένει αβέβαιο. «Για παράδειγμα, η αύξηση των μισθών μπορεί να υποχωρήσει με πιο αργό ρυθμό ή η παραγωγικότητα μπορεί να ανακάμψει λιγότερο ο από ό,τι προβλέπεται» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης