Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Ο Stoltenberg απορρίπτει τα πολωνικά σχέδια για μεταφορά πυρηνικών στην ... αυλή της Ρωσίας

ΝΑΤΟ: Ο Stoltenberg απορρίπτει τα πολωνικά σχέδια για μεταφορά πυρηνικών στην ... αυλή της Ρωσίας
Η βορειοατλαντική Συμφωνία δεν σχεδιάζει να αναπτύξει πυρηνικά στην Πολωνία
Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να αλλάξει τη «γεωμετρία» των πυρηνικών του δυνάμεων ή να αναπτύξει τέτοιες δυνάμεις στην Πολωνία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Jens Stoltenberg κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak στη Βαρσοβία.
«Δεν υπάρχουν σχέδια για επέκταση μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις του Nuclear Sharing, δεν υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη άλλων πυρηνικών όπλων σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ», τόνισε σχετικά ο Stoltenberg, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.
Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της Συυμαχίας δεν αντιλήφθηκε (;) αμέσως την ερώτηση του δημοσιογράφου, αναγκάζοντας τον δημοσιογράφο να εξηγήσει ότι αναφερόταν στην ιδέα της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στην Πολωνία.
Προηγουμένως, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Fakt ότι οι πολωνικές αρχές έχουν επανειλημμένα συζητήσει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στo κράτος, στο πλαίσιο του προγράμματος του NATO Nuclear Sharing και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή  είναι σε ετοιμότητα για αυτό το πλάνο.
Επισημαίνεται ότι ο Duda ισχυρίστηκε ότι η πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών κεφαλών του ΝΑΤΟ στην Πολωνία θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την αποτροπή της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης