Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν - Κίνηση πανικού η αποστολή 100 ATACMS - Ταξιαρχίες στην Ουκρανία δεν υπακούν - ΗΠΑ: Οι Ρώσοι θα νικήσουν

Καταρρέουν - Κίνηση πανικού η αποστολή 100 ATACMS - Ταξιαρχίες στην Ουκρανία δεν υπακούν - ΗΠΑ: Οι Ρώσοι θα νικήσουν
Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός Ειδικός): Ολόκληρες Ταξιαρχίες δεν υπακούν στον Alexander Syrsky, τραγική η κατάσταση - Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Οι Ρώσοι ξέρουν, έχουν την ικανότητα προσαρμογής στα δυτικά όπλα
(upd 40) Η κατάσταση στο μέτωπο είναι δραματική, ειδικά δυτικά της Avdiivka όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταγράψει εντυπωσιακή προέλαση και φαίνεται ότι εκεί εστιάζεται το πιο αδύνατο σημείο της Ουκρανικής άμυνας…
Επίσης στην πόλη Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut η ρωσική πίεση στην Ουκρανική άμυνα είναι ασφυκτική
Και ενώ στο μέτωπο η κυριαρχία των Ρώσων είναι δεδομένη, οι ΗΠΑ έστειλαν με μυστικότητα πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS και αυτό αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει αμερικανοί και Ουκρανοί…
Κορυφαίοι αμερικανοί αξιωματικοί των στρατού των ΗΠΑ αναφέρουν ότι υπάρχουν Ταξιαρχίες στην Ουκρανία που αρνούνται να υπακούσουν, φθάσαμε στο σημείο ορισμένες Ταξιαρχίες να λένε που θα πάνε και πότε….
Η Ουκρανία έχει ένα πρόβλημα που η δύση δεν μπορεί να επιλύσει, δεν έχει στρατό ετοιμοπόλεμο για μάχες, οι καλά εκπαιδευμένοι στρατιώτες της Ουκρανίας βρίσκονται στα νεκροταφεία ήδη έχουν σκοτωθεί 500.000 Ουκρανοί.
Έτσι η Ουκρανία συνεχίζει αυτό που της έχει απομείνει. Τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμάχων πολιτών.

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν πολυώροφο κτίριο στο Tokmak – Δύο τραυματίες αλλά υπάρχουν φόβοι για νεκρούς

Δύο πολίτες τραυματίστηκαν μετά από χτύπημα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Tokmak.
Τα ουκρανικά στρατεύματα χτύπησαν πολυώροφο κτίριο στο Tokmak, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο ένοικοι όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
«Γύρω στις 15:30, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη Tokmak με καθοδηγούμενες βόμβες», έκαναν γνωστό οι ίδιες πηγές.
Ο κυβερνήτης της Zaporizhia Yevgeny Balitsky, μίλησε για τον βομβαρδισμό ενός πολυώροφου κτιρίου στο Tokmak την Πέμπτη (25/4/2024).
Όπως τόνισε ο κυβερνήτης της περιοχής Penza, Oleg Melnichenko μετά την ουκρανική επίθεση ενδέχεται να υπάρχουν όχι μόνο τραυματίες, αλλά και νεκροί.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανότατα υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια.
Στο σημείο επιχειρούν περίπου 40 άτομα, εμπλέκονται βαρέα μηχανήματα και ειδικός εξοπλισμός.
Ο Melnichenko διευκρίνισε ότι συνολικά πέντε σπίτια και ένα νηπιαγωγείο υπέστησαν ζημιές μετά τον βομβαρδισμό.
Ο ουκρανικός στρατός ανοίγει τακτικά πυρ στο Tokmak.
Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στον οικιστικό τομέα στα μέσα Απριλίου, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Οι ΗΠΑ στέλνουν εσπευσμένα όπλα στην Ουκρανία και κρυφά ATACMS – Πανικός για να αποτραπεί η κατάρρευση του μετώπου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου ότι οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία μέσα σε «λίγες ώρες».
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η πρώτη δόση της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ από αυτό το νομοσχέδιο ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια και περιλαμβάνει: πυραύλους αεράμυνας RIM-7 και AIM-9M.
Αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger.
Πυρομαχικά HIMARS και πυρομαχικά 60 mm καθώς και 105mm και 155mm.
Επίσης οχήματα μάχης πεζικού Bradley.
Τροχοφόρα οχήματα πολλαπλών χρήσεων υψηλής κινητικότητας (HMMWV ή Humvee).
Προστατευμένα οχήματα με αντίσταση στις νάρκες (MRAP). Πύραυλοι εκτοξευόμενοι με σωλήνα, οπτικά ιχνηλατούμενοι, καλωδιακά καθοδηγούμενοι (TOW).
Συστήματα Javelin και AT-4 και εναέρια πυρομαχικά ακριβείας.

Τον Μάρτιο 2023 έστειλαν οι ΗΠΑ κρυφά ATACMS στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν απροσδιόριστο αριθμό πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2024, μερικούς από τους οποίους η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει ρωσικούς στόχους σε βαθιές πίσω περιοχές.
Δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν μυστικά έναν απροσδιόριστο αριθμό ATACMS με εμβέλεια περίπου 300 χιλιομέτρων στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2024.
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει έκτοτε χτυπήματα με τους πυραύλους ATACMS εναντίον μιας ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην κατεχόμενη Κριμαία και ενός στόχου ανατολικά του στην περιοχή Zaporizhia.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου δείχνει τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν συστήματα ραντάρ για ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 νοτιοανατολικά της Volnovakha (βορειοανατολικά του Berdyansk).
Οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν πυραύλους ATACMS σε μια επίθεση εναντίον ρωσικού στρατιωτικού αεροδρομίου στο Dzhankoi της Κριμαίας τη νύχτα της 16ης προς 17 Απριλίου που σύμφωνα με πληροφορίες κατέστρεψε το ρωσικό S-400, τρεις σταθμούς ραντάρ.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμπεριλάβουν επιπλέον πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS ως μέρος της ανακοινωθείσας δόσης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι έχουν πάρει αντίμετρα για τους ATACMS

Η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS που παρείχαν οι ΗΠΑ για να χτυπήσει ρωσικούς στόχους στην Ουκρανία για πρώτη φορά στις 17 Οκτωβρίου 2023, στοχεύοντας ρωσικά αεροδρόμια.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα στόχευαν να διακόψουν την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας για τοπικές ρωσικές επιθετικές προσπάθειες εκείνη την εποχή, αλλά δεν τους παρασχέθηκαν αρκετά ATACMS για να διεξάγουν μια συνεχή προσπάθεια.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αεροσκάφη με περιστροφικές πτέρυγες με σημαντικό αποτέλεσμα όταν απώθησαν ουκρανικές μηχανοποιημένες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης της Ουκρανίας το Καλοκαίρι του 2023 στην περιφέρεια Zaporizhia, αλλά έκτοτε έχουν χρησιμοποιήσει πολύ λιγότερα αεροσκάφη με περιστροφικά φτερά για την υποστήριξη των συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν επί του παρόντος σε μεγάλο βαθμό αεροσκάφη σταθερών πτερύγων για τη διεξαγωγή επιθέσεων με βόμβες ολίσθησης σε όλη την πρώτη γραμμή και η απόσυρση αυτών των αεροσκαφών σε αεροδρόμια πιο μακριά από το μέτωπο πιθανότατα θα είχε μόνο οριακές επιπτώσεις στον χρόνο που οι Ρώσοι πιλότοι πρέπει να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης.
Η άφιξη των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει σημαντική απειλή για τις ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στις πίσω περιοχές
Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη προσαρμοστεί στις πιθανές νέες δυνατότητες κρούσης της Ουκρανίας μετά τη χρήση του ATACMS τον Οκτώβριο του 2023.
Εάν η ρωσική διοίκηση άρχισε τις προσπάθειες για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων του ATCAMS τον Οκτώβριο του 2023, τότε τα ουκρανικά πλήγματα με ATACMS την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 θα έχουν μικρή επίδραση στη ρωσική επιμελητεία στην Ουκρανία.
Το ATACMS μεγάλης εμβέλειας θα επιτρέψει, ωστόσο, στις ουκρανικές δυνάμεις να απειλήσουν ένα ευρύτερο σύνολο ρωσικών στόχων σε βαθιές περιοχές στην Ρωσία.

New York Times: Οι ΗΠΑ έστειλαν πάνω από 100 ATACMS στην Ουκρανία

Περισσότερους από 100 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS έστειλαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία όπως αποκαλύπτουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η αποστολή των πυραύλων εγκρίθηκε υπό συνθήκες μυστικότητας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden τον περασμένο Φεβρουάριο.
«Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Joe Biden ενέκρινε κρυφά την απόφαση για την αποστολή περισσότερων από 100 πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς ATACMS, καθώς και μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών διασποράς.
Αυτά ήταν μέρος μιας παράδοσης όπλων ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία τον Μάρτιο» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο Αμερικάνο αξιωματούχο.
Όπως αναφέρεται, η προμήθεια των πυραύλων έγινε κρυφά την περασμένη εβδομάδα, ενώ επισημαίνεται πως τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν αμέσως αυτά τα όπλα.

Μήνυμα από Κρεμλίνο: Οι ATACMS θα φέρουν προβλήματα στους Ουκρανούς, δεν θα αλλάξουν τίποτα στο μέτωπο

Η προμήθεια των επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς ATACMS από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, δεν πρόκειται να επηρεάσει την επίτευξη των στόχων της Ρωσίας υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Θα πετύχουμε τον στόχο μας, αλλά αυτό θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα για την ίδια την Ουκρανία», τόνισε o Peskov, αναφέροντας ότι η πρακτική των ΗΠΑ και της ΕΕ σε τέτοια θέματα είναι ξεκάθαρη και προβλέψιμη.
«Από τη στιγμή που κάποιος αρχίζει να μιλάει για κάτι με λεπτομέρειες, αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια παράδοση έχει ήδη πραγματοποιηθεί.
Αυτό σημαίνει ότι η έκταση της παράβασης των νόμων των ΗΠΑ για τις προμήθειες αυτές δεν είναι δικό μας θέμα» υπογράμμισε ο Peskov.

Maria Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ και ο Zelensky εξαπατούν, έχουν αηδιαστικό σχέδιο, μιλούν για ειρήνη και στέλνουν ATACMS

Η μυστική αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία έδειξε ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να στρέψει την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας στη δήθεν «φόρμουλα του Zelensky», προκειμένου να ενισχύσει ταυτόχρονα το τρομοκρατικό δυναμικό του Κιέβου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η Maria Zakharova τόνισε ότι οι Αμερικανοί έστειλαν κρυφά στην Ουκρανία τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS με φόντο τις «ενοχλητικές προσπάθειες των Αγγλοσάξωνων και του καθεστώτος του Κιέβου να ξεγελάσουν την παγκόσμια κοινότητα σε κάποιου είδους Σύνοδο Κορυφής με βάση τη «φόρμουλα του Zelensky».
«Η πλειοψηφία του κόσμου πρέπει να ξέρει τι κόλπα κάνουν οι αμερικανοί.
Το σχέδιο της Ουάσιγκτον είναι αηδιαστικά απλό, καθώς με πρόσχημα της δήθεν ειρηνικές τους προθέσεις ενισχύουν κρυφά το τρομοκρατικό καθεστώς του Zelensky».

The Economist: Οι Ουκρανοί δεν θα πάρουν πίσω τα εδάφη τους… παρά τη βοήθεια των ΗΠΑ

Οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να επανακαταλάβουν τα εδάφη τα οποία βρίσκονται στα χέρια του ρωσικού στρατού
αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Economist, επισημαίνοντας πως το νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ δεν πρόκειται να βοηθήσει το Κίεβο στην υλοποίηση του πιο βασικού του στόχου.
«Και παρόλο που το νέο πακέτο βοήθειας θα ενισχύσει την άμυνα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, δεν θα δώσει την ευκαιρία να καταλάβει κανείς εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται, η πιο ρεαλιστική ελπίδα για την Ουκρανία τώρα θα ήταν ένα παρατεταμένο αδιέξοδο στο πεδίο της μάχης.
Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη 24/5, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden υπέγραψε το νόμο για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ουγγαρία: Τα όπλα του ΝΑΤΟ δεν θα δώσουν πίσω στην Ουκρανία τα εδάφη που έχασε από τη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται πιο βαθιά στην ουκρανική σύγκρουση, ωθώντας την σε μια νέα φάση, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Gergely Gulyas.

«Η νέα κατάσταση σχετίζεται με το γεγονός ότι, ενώ τα κράτη μέλη της συμμαχίας υποστήριζαν εχθροπραξίες μόνο ως μεμονωμένα κράτη πριν, τώρα το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να γίνει ενεργός παίκτης σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Gulyas.
Σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό, η Βορειοατλαντική Συμμαχία «θέλει να παράσχει οικονομική βοήθεια, καθώς και να προμηθεύσει όπλα και να εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες».
Επίσης, ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ, όπως ο Γάλλος πρόεδρος, «μιλούν πλέον ανοιχτά για την ανάγκη αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία», συνέχισε.
Είπε ότι το ουγγρικό υπουργικό συμβούλιο ανησυχεί για αυτές τις εξελίξεις, καθώς η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία περιλαμβάνει τους πιο ισχυρούς τύπους όπλων.
«Ωστόσο, αυτό δεν θα φέρει τη νίκη στην Ουκρανία ούτε πίσω τα εδάφη της, αλλά θα οδηγήσει μόνο στη συνέχιση του πολέμου», πρόσθεσε.
Τα γεγονότα γύρω από την Ουκρανία θα μπορούσαν να πάρουν τη χειρότερη δυνατή τροπή, είπε ο Gulyas, προκαλώντας τελικά έναν άλλο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς η Δύση και η Ρωσία διαθέτουν πυρηνικά όπλα και βρίσκονται ήδη σε κατάσταση αντιπαράθεσης.
Ως εκ τούτου, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποφύγει την άμεση σύγκρουση με τη Μόσχα, κατέληξε.

Stoltenberg ( Γενικός Γραμματέας ΝΑΤΟ): Ας είμαστε ειλικρινείς, η Δύση δεν παρείχε στην Ουκρανία τη βοήθεια που υποσχέθηκε

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να είναι ειλικρινείς και να παραδεχτούν ότι οι χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου δεν παρείχαν στην Ουκρανία την υποσχεθείσα στρατιωτική βοήθεια, τοποθετούμενος σε εκδήλωση για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Atlantic Bridge στη Γερμανία.
«Ας είμαστε ειλικρινείς. Η πραγματικότητα είναι ότι τους τελευταίους μήνες, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν έχουν παράσχει στην Ουκρανία τη βοήθεια που υποσχέθηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της Συμφωνίας
Σύμφωνα δε με τον Stoltenberg, οι Ηνωμένες Πολιτείες για πολλούς μήνες δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, ενώ από τη μεριά τους οι χώρες της ΕΕ δεν ήταν σε θέση να παραδώσουν τον υποσχεμένο αριθμό οβίδων.
«Για μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο βοήθειας και στην Ευρώπη, οι προμήθειες οβίδων ήταν πολύ κάτω από το επίπεδο που είχαμε συμφωνήσει. «Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν συνέπειες», σημείωσε, τονίζοντας ότι λόγω της αποτυχίας των χωρών του ΝΑΤΟ να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους, η Ρωσία έχει προχωρήσει μπροστά.
Την ίδια στιγμή, ο Stoltenberg εξέφρασε την πίστη του ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει εάν η Δύση αυξήσει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο και «το κάνει γρήγορα».

Lukashenko (Λευκορωσία): Προειδοποιεί με Αποκάλυψη τη Δύση - Αφετηρία για διαπραγματεύσεις η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης

Με Αποκάλυψη προειδοποιεί τη Δύση ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko
, εάν χρειαστεί, όπως είπε, η Ρωσία να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα ως απάντηση σε ενέργειες της Δύσης.
Όπως υποστήριξε, σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης στο έδαφος της Λευκορωσίας, τότε ο επιτιθέμενος θα λάβει άμεσα μια ισχυρή απάντηση με όλους τους τύπους των όπλων τόσο από τη Λευκορωσία όσο και από τη Ρωσία.
«Εκεί στη Δύση γνωρίζουν… να μην τους δώσει ο Θεός … να πατήσουν το πόδι τους στο έδαφος της Λευκορωσίας.
Θα λάβουν μια άμεση απάντηση από εμάς με όλα τα είδη όπλων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας...
Σήμερα είμαστε πλήρως αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε κάθε επιτιθέμενο και να του προκαλέσουμε τεράστια ζημιά», είπε μιλώντας στη Λαϊκή Συνέλευση της Λευκορωσίας (VNS) ο Lukashenko, ο οποίος ανέφερε την τοποθέτηση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ότι μια επίθεση στη Λευκορωσία θα θεωρηθεί ως επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Εν των μεταξύ, διατύπωσε την θέση πως η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων την άνοιξη του 2022 αλλά δεν κατέληξε πουθενά κατόπιν παρέμβασης Δυτικών αξιωματούχων και ηγετών, θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
«Θα ήταν αναγκαίο να ξεκινήσουμε με τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης, για τις οποίες ο πρόεδρος, Vladimir Putin μιλά συχνά ως αρκετά φυσιολογικές συμφωνίες…
Αυτό δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων και των συμφωνιών θα είναι η βάση….
Ωστόσο, μπορεί να είναι η αρχή και από αυτήν να προχωρήσουμε πιο πέρα» επισήμανε ο Lukashenko.

Lukashenko: Η Δύση βλέπει την Ευρώπη ως θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων με αντίπαλο τη Ρωσία

Η Δύση βλέπει την Ευρώπη ως ένα πιθανό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων, με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ως εχθρούς, δήλωσε  ο Alexander Lukashenko.
«Ο αριθμός των στρατιωτικών ασκήσεων στην Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής αυξάνεται κάθε χρόνο», τόνισε ο Lukashenko στο Κογκρέσο της Λευκορωσίας.
«Ταυτόχρονα, στις περισσότερες από αυτές τις ασκήσεις συμμετέχουν και στρατιωτικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων των HΠΑ και άλλων δυτικών χωρών», συνέχισε ο Λευκορώσος πρόεδρος.
Η άσκηση Steadfast Defender 2024 του ΝΑΤΟ διεξάγεται στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο.
Τριάντα δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις ασκήσεις.
«Οι στόχοι των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων και η φύση των ασκήσεων, που έχουν προγραμματιστεί έως τα τέλη Μαΐου, δείχνουν ότι η Δύση θεωρεί την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης ως δυνητικό πεδίο εχθροπραξιών.
Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν αναγνωριστεί ως εχθροί», πρόσθεσε.
Ο Lukashenko είπε επίσης ότι η Λευκορωσία δεν έχει σχέδια να καταφύγει σε επιστράτευση παρά την πρόσφατα αυξανόμενη επιθετική ρητορική εκ μέρους των δυτικών γειτόνων.
«Πρέπει να ζούμε ειρηνικά, δεν θέλουμε να πολεμήσουμε εναντίον κανενός και είμαι βέβαιος ότι δεν θα το κάνουμε», δήλωσε.

Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Οι Ρώσοι ξέρουν, έχουν την ικανότητα προσαρμογής στα δυτικά όπλα

Η αμερικανική εθνική ασφάλεια αποδυναμώνεται λόγω του γεγονότος ότι ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία μαθαίνει να αντιμετωπίζει τα δυτικά όπλα, δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Daniel Davis.
«Μεταφέραμε οχήματα μάχης Abrams, Stryker, Bradley, MANPADS, αντιαρματικά συστήματα Patriot, HIMARS MLRS στην Ουκρανία και μαντέψτε τι κάνουν, τα διαλύουν».
Σύμφωνα με τον Daniel Davis, τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου καταρρίπτουν με επιτυχία δυτικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ο στρατός έχει ήδη καταλάβει πώς να αντιμετωπίσει τα αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα, τα οποία συχνά περνούν στα ρωσικά χέρια άθικτα.
Όλα αυτά, πιστεύει ο Daniel Davis, μειώνουν την αμυντική ικανότητα των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως σημείωσε ο Daniel Davis, όσο περισσότερο συνεχίζεται η σύγκρουση, τόσο πιο ευάλωτη θα γίνεται η αμερικανική άμυνα.
«Η εθνική μας ασφάλεια είναι πιο αδύναμη από ότι ήταν όταν ξεκίνησε αυτή η σύγκρουση.
Οι προσπάθειές μας άφησαν την Αμερική πιο αδύναμη από πριν, επειδή ο εχθρός ξέρει καλύτερα πώς να νικήσει τα όπλα μας. Ακόμη και πέρα από τις τακτικές, ξέρουν πώς να νικήσουν την τεχνολογία μας» τόνισε ο Daniel Davis

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι Ουκρανοί δεν θα σταματήσουν την Ρωσική προέλαση και θα καταρρεύσουν

Ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter, έστειλε ένα μήνυμα στο Zelensky στον Ουκρανό Πρόεδρο… ο ουκρανικός στρατός δεν θα ανακόψει την ρωσική προέλαση.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι σε θέση να κρατήσουν το Chasiv Yar και να αποκρούσουν την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων εάν τους δοθούν εγκαίρως δυτικά όπλα.
«Τα ρωσικά στρατεύματα, θα το πάρουν το Chasiv Yar, όταν χρειαστεί, αυτό συμβαίνει ήδη οι Ρώσοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι έχουν δημιουργήσει δύο νέους συνδυασμένους στρατούς».
Η Ρωσία έχει δημιουργήσει δύο νέες στρατιές, ένα σώμα αεροπορίας και άλλους 50 σχηματισμούς και μονάδες.
Την 1η Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος Putin υπέγραψε διάταγμα που καθορίζει την δύναμη των ενόπλων δυνάμεων σε 2.209.130 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 1.320.000 στρατιωτικού προσωπικού.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, ο ρωσικός στρατός έχει δυνητικά αρκετή δύναμη για να περικυκλώσει το Kharkiv, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια του Donbass, Zaporozhye και Kherson
Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να κατευθυνθούν προς την Οδησσό», κατέληξε ο Scott Ritter


Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός Ειδικός): Ολόκληρες Ταξιαρχίες δεν υπακούν στον Alexander Syrsky, τραγική η κατάσταση

Ο ουκρανικός στρατός άρχισε να αρνείται όλο και περισσότερο να εκτελέσει εντολές μετά τον διορισμό του στρατηγού Alexander Syrsky ως αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί όλοι αυτοί οι στρατιώτες της Ουκρανίας, απλώς αρνούνται να πολεμήσουν.
Εάν όλες οι αναφορές είναι αληθινές, τότε αυτό υποδηλώνει επιδείνωση του προβλήματος.
Ίσως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί λόγω της πρόσφατης αλλαγής διοίκησης : η απομάκρυνση ενός στρατηγού Zaluzhny και η αντικατάστασή του με τον αντιδημοφιλή στρατηγό Syrsky, ο οποίος, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι Ρώσος», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, στην Ουκρανία υπάρχει κόπωση στους στρατιωτικούς από τις πολεμικές επιχειρήσεις.
Είναι εξαντλημένοι και αρχίζουν να αμφιβάλλουν για όλες τις υποσχέσεις για πιθανή νίκη και υποστήριξη από τη Δύση.
«Σκέφτονται όλο και περισσότερο πώς να σώσουν τη ζωή τους, και όχι να εκτελέσουν εντολές αυτοκτονίας, παίρνουν αποφάσεις και ολόκληρες ταξιαρχίες αρχίζουν να παίρνουν αποφάσεις μόνες τους, κάτι που υποδηλώνει παραβίαση της αλυσίδας διοίκησης», κατέληξε ο Μερκούρης.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει σχεδόν 500.000 στρατιώτες

Η 47η Ουκρανική Ταξιαρχία αρνήθηκε να υπερασπιστεί το Ocheretino, κοντά στην Avdiivka στην περιφέρεια του Donetsk

Αρκετές ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη διαταγή υπεράσπισης του χωριού Ocheretino στο Donetsk τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η ταξιαρχία, στην οποία είχε ανατεθεί να υπερασπιστεί το Ocheretino, τράπηκε σε φυγή και εγκατέλειψε τις θέσεις της κάτω από μαζικά πυρά του ρωσικού πυροβολικού.
Η ουκρανική διοίκηση αναδιάταξε βιαστικά την 47η ταξιαρχία, αλλά αρνήθηκε.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Αλέξανδρο Μερκούρη, η διοίκηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έπρεπε να στείλει άλλη μονάδα εκεί για να προσπαθήσει να σταθεροποιήσει την κατάσταση, αλλά δήλωσαν επίσης ότι ήταν αδύνατο να προστατευτεί ο οικισμός.
Την ίδια ώρα, οι επιτυχίες του ρωσικού στρατού προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
«Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι λαμβάνουμε πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη στο Ocheretino που υποδηλώνει κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού.
Ο συμπρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου για την ένταξη νέων περιοχών στην Ρωσία, Vladimir Rogov, δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από τις θέσεις τους και διέφυγαν από το χωριό Ocheretino.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Ocheretino βρίσκεται σε ένα στρατηγικό ύψος, είναι ένας βασικός οικισμός στην αμυντική γραμμή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βόρεια της Avdiivka.

Karen Kwiatkowski (πρώην Αξιωματικός Πενταγώνου): Συνεχίζουν να λένε ψέματα στις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Λευκός Οίκος σιωπά για την πραγματική κατάσταση στην Ουκρανία για να μπορέσει να κατέλθει στις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024 ο Biden με αξιώσεις δήλωσε η Karen Kwiatkowski πρώην αναλυτής του Πενταγώνου και συνταξιούχος υπολοχαγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
«Νομίζω ότι ελπίζουν να τα κρατήσουν όλα κρυφά και να μην το παραδεχτούν παρά μόνο μετά τις εκλογές.
Σύμφωνα με την Karen Kwiatkowski, η ομάδα του Biden κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θα προσπαθήσει να παρουσιάσει αυτό που συμβαίνει ως επιτυχία στους ψηφοφόρους προκειμένου να εξασφαλίσει την επανεκλογή του για μια νέα θητεία.
Ταυτόχρονα, κατά τη γνώμη της Karen Kwiatkowski, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ καταστρώνουν ήδη σχέδια λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πραγματικότητα, αλλά δεν το συζητούν δημόσια, αφού αυτό θα σήμαινε παραδοχή της ήττας.
«Βλέπουν τα πάντα και συνειδητοποιούν τι έρχεται», κατέληξε η Karen Kwiatkowski
Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στηρίξουν με άλλα 61 δισεκ. την Ουκρανία αλλά οι νεκροί Ουκρανοί έχουν φθάσει τους 500.000 με βάση το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

O Putin θα επισκεφθεί την Κίνα τον Μάιο

Την Κίνα θα επισκεφθεί τον Μάιο ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
«Μια επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο», είπε στο συνέδριο της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP).
Λίγες μέρες πριν η Ρωσία ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, το Πεκίνο και η Μόσχα διακήρυξαν μια «χωρίς όρια» εταιρική σχέση και έκτοτε αύξησαν το διμερές εμπόριο σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Nicolas Cinquini (Αντιτρομοκρατική Γαλλίας): Ο στόχος της Δύσης είναι μόνο ένας να αποδυναμωθεί η Ρωσία

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν απαραίτητη, αφού η Δύση στοχεύει να αποδυναμώσει τη Ρωσική Ομοσπονδία και αυτούς που θεωρεί εχθρούς της, τόνισε ο πρώην αξιωματικός της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Nicolas Cinquini.
Να σημειωθεί ότι ο Nicolas Cinquini διερευνά την συμμετοχή Γάλλων στο Ουκρανικό μέτωπο.
«Είτε πρόκειται, για παράδειγμα, για ριζοσπάστες σουνίτες αντάρτες στη Συρία είτε για Ουκρανούς Ναζιστές, η Δύση επιδιώκει συμμαχίες για να αποδυναμώσει όσους αντιλαμβάνεται ως εχθρούς:
Ρωσία, Κίνα, αφρικανικές χώρες και τελικά «τον υπόλοιπο κόσμο».
Η Δύση θέλει να διαιωνίσει την ηγεμονία της, η οποία, ωστόσο, είναι καταδικασμένη να τελειώσει για λόγους δημογραφίας και ανάπτυξης
Σε αυτό το πλαίσιο η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση έγινε αναγκαιότητα τον Φεβρουάριο του 2022», είπε ο Nicolas Cinquini.

Πόσοι Γάλλοι βρίσκονται στην Ουκρανία;

Τουλάχιστον 75 Γάλλοι μισθοφόροι στην Ουκρανία σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή επέστρεψαν στη Γαλλία από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο Nicolas Cinquini.
«Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν και εκείνοι που επέστρεψαν, η λίστα που δημοσίευσα σήμερα περιλαμβάνει 75 άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί θετικά ή με ψευδώνυμα, τα οποία μπορούν ήδη να μας πουν πολλά», είπε ο Cinquini.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης δύο άνδρες τους οποίους οι γαλλικές αρχές αποκαλούν «εθελοντές», είπε ο Nicolas Cinquini.
«Η κυβέρνηση τους παρουσίασε ως εργαζομένους στην ανθρωπιστική βοήθεια, υπαλλήλους μιας ελβετικής ΜΚΟ, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ήταν κυβερνητικοί πράκτορες.
Η ύπαρξή τους αποκαλύφθηκε όταν σκοτώθηκαν την 1η Φεβρουαρίου» τόνισε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών.
Σημείωσε ότι έχει επίσης πληροφορίες για άλλους μισθοφόρους που συμμετείχαν σε εχθροπραξίες με την Ουκρανική πλευρά.
«Τα υπόλοιπα έχουν μόλις ανακαλυφθεί και δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες».
Την ίδια ώρα, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, παρά τη δημοσίευση στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης για τους Γάλλους που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, αρνείται την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , κατηγορώντας τη Ρωσία για «παραπληροφόρηση».
Στα μέσα Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, 13.387 ξένοι μισθοφόροι έφτασαν στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε μάχες στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 5.962 ξένοι μισθοφόροι εξοντώθηκαν.
Το Υπουργείο Άμυνας ονόμασε την Πολωνία τον ηγέτη στον αριθμό των σκοτωμένων «στρατιωτών της τύχης» - 2.960 άνθρωποι ήρθαν από εκεί, 1.497 σκοτώθηκαν
Ακολουθεί η Γεωργία - 561 από τους 1.042 μισθοφόρους σκοτώθηκαν και όσοι έφτασαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν. 491 από 1.113 άτομα.
Σκοτώθηκαν επίσης 422 από τους 1.005 Καναδούς μαχητές, 360 από τους 822 Βρετανούς, 349 από τους 784 Ρουμάνους, 235 μισθοφόροι έφτασαν από τη Γερμανία εκ των οποίων 88 σκοτώθηκαν.

Ερευνητική επιτροπή Ρωσίας: Πάνω από 3.100 ξένοι μισθοφόροι πολεμούν τώρα στο πλευρό της Ουκρανίας

Πάνω από 3.100 ξένοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας και οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ανέφερε το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη (25/4/2024).
«Οι ερευνητές έχουν πληροφορίες για έναν συνολικό αριθμό άνω των 3.100 ξένων μισθοφόρων που συμμετέχουν σε πολεμικές δραστηριότητες με την ουκρανική πλευρά και η πλειονότητά τους προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γεωργία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η επιτροπή πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μέτρα για τον εντοπισμό τους και την προσαγωγή τους σε δίκη.

Dmitry Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Προδότες όσοι Ουκρανοί είναι στο εξωτερικό και δεν βρίσκονται στο μέτωπο

Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε προδότες όλους όσους ενώ είναι κατάλληλοι για στρατιωτική θητεία ζουν στο εξωτερικό, γράφει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
«Ενδεικτικό από αυτή την άποψη είναι το σχόλιο του υπουργού Εξωτερικών Dmitry Kuleba, στο οποίο στην πραγματικότητα αποκάλεσε προδότες όλους τους Ουκρανούς υπόχρεους για στρατιωτική θητεία που βρίσκονται στο εξωτερικό».
Σημειώνεται ότι η απόφαση του ουκρανικού υπουργείου εξωτερικών να σταματήσει την παροχή προξενικών υπηρεσιών στους υπόχρεους στρατιωτικής θητείας μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την αυστηρότερη επιστράτευση δεν είναι μόνο πρακτική, αλλά και συμβολική.
Το καθεστώς του Κιέβου θέλει έτσι να αποδείξει ότι όλα όσα σχετίζονται με την κινητοποίηση θα καταστούν πιο αυστηρά.
«Ποιο θα είναι το πρακτικό αποτέλεσμα;
Τι θέλουν να επιτύχουν οι αρχές με αυτό;
Να αφήσουν αυτοί οι άνθρωποι τα πάντα και να πάνε να πάρουν προσκλήσεις για να πάνε στον πόλεμο στην Ουκρανία συνειδητοποιώντας ότι δεν θα επιστρέψουν;
Στις 16 Απριλίου 2024, ο Zelensky υπέγραψε νόμο για την ενίσχυση της επιστράτευσης στην Ουκρανία.
Θα τεθεί σε ισχύ στις 18 Μαΐου.
Το έγγραφο υποχρεώνει όλους τους υπόχρεους για στρατιωτική θητεία να ενημερώνουν με τα στοιχεία τους τα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του εγγράφου.

Welt: Όλο και πιο δυτικά στην Ουκρανία οι Ρώσοι - Επόμενοι στόχοι Kramatorsk και Slavyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις θα προχωρήσουν περαιτέρω στη δυτική Ουκρανία αφού καταλάβουν το Ocheretino υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Christoph Wanner από το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Welt.
«Εάν οι Ρώσοι καταφέρουν να κρατήσουν το Ocheretino, αυτό θα είναι επιτυχία για αυτούς, γιατί τότε θα είναι δυνατή η ανάπτυξη επιθέσεων πιο δυτικά και τότε μέρη όπως το Pokrovsk, η Konstantinovka, το Kramatorsk, το Slavyansk μπορούν να χαρακτηριστούν ως στόχοι» επισημαίνει ο Wanner, τονίζοντας ότι το Ocheretino θεωρούνταν κεντρικός πυλώνας στην αμυντική γραμμή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως λέει, τώρα οι Ουκρανοί προσπαθούν να καταλάβουν πώς έχασαν μια τόσο σημαντική θέση.
Ο Ρώσος αξιωματούχος, Vladimir Rogov έκανε γνωστό χθες Τετάρτη 24/4 ότι οι Ουκρανοί έφυγαν από το χωριό Ocheretino, το οποίο βρίσκεται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και ότι οι Ρώσοι στρατιώτες ύψωσαν ρωσικές σημαίες στο κέντρο του.

Η Ρωσία δεν θα περιοριστεί στην Ουκρανία - Θα επιτεθεί στο Kharkiv και θα προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρου του ανατολικού μετώπου

Η Ρωσία έχει πάρει σημαντικές αποφάσεις εν όψει της μεγάλης θερινής επίθεσης και η σημαντικότερη εξ αυτών αφορά στο ό,τι δεν πρόκειται να περιορίσει την ειδική επιχείρηση στις ανατολικότερες περιοχές της Ουκρανίας.
Η ρωσική ομάδα μάχης «Βορράς» έχει δημιουργηθεί ειδικά για την επιχείρηση Kharkiv και είναι μία απόδειξη ότι η Ρωσία δεν θα περιορίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.
Πρόκειται για μία στρατιά, που έχει συσταθεί, ειδικά για μία επίθεση στο Kharkiv.
Η δημιουργία της ομάδας στρατευμάτων Βορράς (Β) σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν προσωπικό στη ρωσική περιοχή Belgorod για επιχειρήσεις στο Kharkiv.
Ουκρανικές πηγές ισχυρίζονται ότι ο ρωσικός στρατός δεν χρειάζεται να καταλάβει το Kharkiv, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, επισημαίνει η γεωπολιτική αναλύτρια Lyuba Lulko.
Η κατάληψη της πόλης θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να διασφαλίσουν την κατάρρευση ολόκληρου του ανατολικού μετώπου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων (AFU).
Επιπλέον, η διατήρηση του Kharkiv υπό ρωσικό έλεγχο θα αποτελέσει εγγύηση για την ασφάλεια της περιοχής Belgorod της Ρωσίας την οποία η Ουκρανία βομβαρδίζει τακτικά.
Οι ρωσικές αρχές δεν αγνοούν τις απώλειες αμάχων.

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το αμερικανικό όχημα μάχης Breacher των Ουκρανών κοντά στην Avdiivka

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ένα αμερικανικής κατασκευής όχημα μάχης M1150 Breacher (ABV) των Ουκρανών στην κατεύθυνση του Donetsk.
Ο γνωστός Ρώσος δημοσιογράφος Vladimir Solovyov δημοσίευσε στις 24 Απριλίου βίντεο και φωτογραφίες στο κανάλι του στο Telegram που δείχνουν το κατεστραμμένο μηχανικό όχημα να ρυμουλκείται από ένα BREM-1 της Ομάδας Δυνάμεων Tsentr.
Το όχημα απομακρύνθηκε από μια περιοχή κοντά στον οικισμό Berdycha κοντά στην πόλη Avdiivka, σύμφωνα με τον Solovyov.
Το ABV σχεδιάστηκε για να καθαρίζει μονοπάτια για στρατεύματα και άλλα οχήματα μέσα από ναρκοπέδια και κατά μήκος βομβών στην άκρη του δρόμου και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
Το όχημα 72 τόνων, 12 μέτρων βασίζεται στο κύριο άρμα μάχης M1 Abrams με κινητήρα 1.500 ίππων, αλλά είναι εξοπλισμένο μόνο με ένα πολυβόλο 0,50 BMG M2 και ένα άροτρο 4 μέτρων.
Είναι επίσης εξοπλισμένο με το Linear Demolition Charge System, το οποίο αποτελείται από ρουκέτες που έχουν εκρηκτικά C-4.
1_125.jpg
2_206.jpg

3_195.jpg
Προστατευτικό θόλο πάνω από τη Zaporizhia… δημιουργούν οι Ρώσοι

Έναν «προστατευτικό θόλο» πάνω από τη Zaporizhia δημιουργούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις
όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300, τα Pantsir και άλλα συστήματα αεράμυνας
της ομάδας στρατευμάτων «Dnepr» δημιουργούν έναν «προστατευτικό θόλο» πάνω από την περιοχή Zaporozhia.
«Τα πληρώματα των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 σε συνδυασμό με άλλα συστήματα αεράμυνας δημιουργούν έναν προστατευτικό θόλο σε όλη την περιοχή της Zaporozhia» υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επισημαίνοντας πως οι μονάδες αεράμυνας παρέχουν προστασία από οποιαδήποτε επίθεση από τον αέρα, συμπεριλαμβανομένων και συνθηκών έντονης ηλεκτρονικής επίθεσης.
Επιπλέον, αναφέρεται πως οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν και τα αντιαεροπορικά συστήματα Buk-M2 (SAM) προκειμένου να «κλειδώσουν» εναέριους στόχους των Ουκρανών, καθώς το εξαιρετικά αυτό ευκίνητο συγκρότημα, είναι σχεδιασμένο για να καταστρέφει αεροπλάνα, ελικόπτερα, πυραύλους cruise, κατευθυνόμενες βόμβες και άλλα αεροδυναμικά ιπτάμενα αντικείμενα.



Luhansk_Battle_Map_Draft_April_24_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_24_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_24_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_24_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_April_24_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης