Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύσταση της Ευρωβουλής προς τα κράτη - μέλη : «Μην αναγνωρίσετε το αποτέλεσμα των ρωσικών εκλογών»

Σύσταση της Ευρωβουλής προς τα κράτη - μέλη : «Μην αναγνωρίσετε το αποτέλεσμα των ρωσικών εκλογών»
Σύμφωνα με το εγκριθέν κείμενο «δεν υπήρχαν γνήσιοι εναλλακτικοί υποψήφιοι» απέναντι στον Vladimir Putin
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα 25/4 ένα ψήφισμα το οποίο χαρακτηρίζει τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία ως αντιδημοκρατικές και κάλεσε τα κράτη - μέλη να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα που ανέδειξε στην προεδρία τον Vladimir Putin.
Το σχετικό ψήφισμα εγκρίθηκε με ψήφους 493 κατά 11 κατά και 18 αποχές και είχε διακομματική στήριξη από τις κυρίαρχες ευρωο-ομάδες, όπως το Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι.
Σύμφωνα με το εγκριθέν κείμενο, «δεν υπήρχαν γνήσιοι εναλλακτικοί υποψήφιοι» κατά τη διάρκεια των εκλογών.
Περιέγραψε επίσης την ψηφοφορία στις νεοπροσαρτηθείσες της Ρωσίας ως «παράνομη».
Μάλιστα, οι Ευρωβουλευτές καλούν «τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη διεθνή κοινότητα να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των ρωσικών προεδρικών εκλογών ως νόμιμο».
Επιπλέον, το ψήφισμα κάλεσε την ΕΕ να περιορίσει τις σχέσεις με τη Μόσχα σε «θέματα απαραίτητα για την περιφερειακή ειρήνη καθώς και σε ανθρωπιστικά ζητήματα και σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Τέλος, η ευρωβουλευτές κάλεσαν την ΕΕ και τα κράτη μέλη της «να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ενεργά τις ανεξάρτητες ρωσικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Άλλωστε, κάλεσαν σε ενεργή «υποστήριξη» της «ρωσικής δημοκρατικής αντιπολίτευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης