Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - σοκ: Το ΝΑΤΟ στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία - Μοντέλο… Βιετνάμ και εφιάλτης με στρατιωτική εμπλοκή ΗΠΑ

Αποκάλυψη - σοκ: Το ΝΑΤΟ στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία - Μοντέλο… Βιετνάμ και εφιάλτης με στρατιωτική εμπλοκή ΗΠΑ
Οι Ρώσοι γνωρίζουν τα σχέδια των Αμερικάνων και σπεύδουν να εξουδετερώσουν τους Ουκρανούς πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν στην Ουκρανία τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS που μπορούν να πλήξουν στόχους στα 300 χιλιόμετρα αλλά και τις πιέσεις που ασκούνται στη Γερμανία να άρει τις επιφυλάξεις της και να προμηθεύσει το Κίεβο με τους ισχυρότατους πυραύλους Taurus, κινήσεις που αν μη τι άλλο δείχνουν κλιμάκωση από την πλευρά της Δύσης, πληροφορίες αναφέρουν πως το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να αναπτύσσει στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος.
Αυτό υποστηρίζει ο Stephen Bryen, Αμερικάνος ειδικός σε θέματα στρατηγικής ασφάλειας και τεχνολογίας, ο οποίος διετέλεσε πρώην βοηθός υφυπουργών Άμυνας των ΗΠΑ επί των κυβερνήσεων Reagan.

Κυρίως στη δυτική Ουκρανία

Συγκεκριμένα, ο Bryen υποστηρίζει σε άρθρο του στους Asia Times ότι στρατιώτες από την Πολωνία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Φινλανδία και από άλλα κράτη μέλη της Συμμαχίας φτάνουν σε μεγάλους αριθμούς στην Ουκρανία.
«Αν και η Ρωσία εκτιμά ότι υπάρχουν πάνω από 3.100 μισθοφόροι στην Ουκρανία, αυτά τα νέο-αφιχθέντα στρατεύματα δεν είναι μισθοφόροι.
Φορούν τη στολή τους, και τα διακριτικά τους δείχνουν από ποια χώρα προέρχονται.
Αυτοί κυρίως είναι συγκεντρωμένοι στο δυτικό μέρος της χώρας, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι κοντά στις πραγματικές μάχες που διεξάγονται στο ανατολικό μέτωπο» επισημαίνει ο Bryen.

Δεν είναι στρατιώτες μάχης

Σύμφωνα με τον Bryen, το ΝΑΤΟ υποστηρίζει πως οι στρατιωτικές αυτές δυνάμεις δεν είναι… δυνάμεις μάχης αλλά ότι βρίσκονται στην Ουκρανία για να χειριστούν το εξελιγμένο δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό.
«Αλλά εάν αυτοί ανοίγουν πυρ κατά των Ρώσων, τότε ο μόνος σωστός τρόπος για να ερμηνεύσεις την παρουσία τους, είναι αυτός που λέει ότι διαδραματίζουν έναν ενεργό ρόλο στον πόλεμο.
Πάνω κάτω πρόκειται για το ίδιο μοντέλο που ακολούθησαν οι ΗΠΑ, όταν έστειλαν «σύμβουλους» στο Βιετνάμ.
Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ειδικές δυνάμεις που συμμετείχαν στις μάχες» τονίζει ο Bryen.

Ο Biden, οι εκλογές και η εντολή εμπλοκής

Όπως λέει ο Bryen, η κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden λέει ότι αντιτίθεται στην αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία… για δημόσια κατανάλωση.
«Αλλά, στην πραγματικότητα ο Biden ίσως να περιμένει την επανεκλογή του για να δώσει την εντολή στους Αμερικάνους στρατιώτες να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Εάν επανεκλεγεί, τότε τα χέρια του θα είναι ελεύθερα.
Το πρόσφατο πακέτο των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία σηματοδοτεί ότι το Κογκρέσο θα ακολουθήσει αυτό που θα θέλει η κυβέρνηση Biden, δηλαδή να πολεμήσει τους Ρώσους.
Το κατεστημένο της εθνικής ασφάλειας φοβάται μια νίκη των Ρώσων στην Ουκρανία.
Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλη οπισθοδρόμηση στη στρατηγική ασφαλείας της Αμερικής και θα ήταν ένα πλήγμα, ακόμη και θανατηφόρο, για το ΝΑΤΟ» επισημαίνει ο Αμερικάνος ειδικός.

Πιο ισχυροί οι Ρώσοι

Εκτιμάται πως ο ρωσικός στρατός είναι κατά 15% μεγαλύτερος από ότι ήταν πριν την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία.
«Επιπλέον, είναι πολύ πιο έμπειρος και οι Ρώσοι έχουν βρει τρόπους να αντιμετωπίζουν τα υψηλής τεχνολογίας οπλικά συστήματα των ΗΠΑ, μέσω του ηλεκτρονικού πολέμου.
Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ είναι πολύ πίσω από τη Ρωσία σε όπλα, ανθρώπινο δυναμικό και βιομηχανική ισχύ.
Επιπλέον, τα αποθέματα όπλων είναι πολύ χαμηλά και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που υποτίθεται πως προοριζόταν για την εθνική άμυνα έχει σταλεί στην Ουκρανία, αφήνοντας αδύναμες τις άμυνες» λέει ο Bryen.

Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο

Κατά τον Αμερικάνο ειδικό, υπάρχει πλέον η αντίληψη στο κατεστημένο της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμό της με τους Ρώσους και ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη και με την κατάρρευση του στρατού της.
Υπάρχουν ήδη αναφορές ότι ορισμένες ταξιαρχίες στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αρνήθηκαν να εκτελέσουν εντολές από τους διοικητές τους.
Πρόκειται για την 25η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου, για την 115η Ταξιαρχία, για την 67η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία (η οποία εγκατέλειψε θέσεις στο Chasiv Yar) και την 47η Μηχανοποιημένη (που απαιτούσε να την «αλλάξουν» μετά από περισσότερο από ένα χρόνο στην πρώτη γραμμή).
Πρόκειται για κορυφαίες ταξιαρχίες Στρατού και όχι για μονάδες εδαφικής άμυνας» τονίζει ο Bryen.

Τους εξουδετερώνουν

«Οι Ρώσοι ξέρουν τι συμβαίνει και στοχεύουν ξένες δυνάμεις, ενώ επίσης καταστρέφουν ουκρανικές μονάδες, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες.
Οι Ρώσοι λένε ότι η Ουκρανία έχει ήδη χάσει σχεδόν 500.000 στρατιώτες στον πόλεμο και ότι ο αριθμός που καταστρέφεται στη μάχη αυξάνεται σε καθημερινή βάση.
Η Ουκρανία είναι απελπισμένη για νεοσύλλεκτους και λαμβάνει κάποια βοήθεια από τις χώρες όπου κρύβονται Ουκρανοί πρόσφυγες.
Η Λιθουανία σχεδιάζει να στείλει Ουκρανούς που είναι σε στρατεύσιμη ηλικία πίσω στην πατρίδα τους.
Το ίδιο και η Πολωνία» επισημαίνει ο Bryen.

Αποτυχία η εκπαίδευση στα F-16

Όπως λέει, αποκαλυπτική είναι και μια αναφορά σχετικά με την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων για τα F-16.
Σύμφωνα με ορισμένους από τους δυτικούς αξιωματικούς που συνεργάζονται με τους Ουκρανούς, η πρόοδος ακόμη και μετά από ένα χρόνο που διδάσκουν πιλότους να χειρίζονται F-16 δεν ήταν καθόλου επιτυχημένη.
Τα γλωσσικά εμπόδια και η μη εξοικείωση με τα δυτικά συστήματα και τις τακτικές μάχης, έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν τη διαδικασία εκμάθησης.
Φήμες λένε ότι όταν τα F-16 αρχίσουν επιτέλους να φτάνουν στην Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι, τα αεροπλάνα είναι πιθανό να τα χειρίζονται «συνταξιούχοι» πιλότοι από τις ευρωπαϊκές αεροπορικές δυνάμεις.

Εμπλοκή ΗΠΑ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου… και Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος

Σύμφωνα με τον Bryen, το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την αποτροπή της καταστροφής, φαίνεται να είναι να καλύψει τα κενά στις δυνάμεις της Ουκρανίας εισάγοντας «συμβούλους», περιμένοντας τις ΗΠΑ να δεσμεύσουν τον στρατό τους στη μάχη μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Οι Ρώσοι το γνωρίζουν αυτό και βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για να προσπαθήσουν να οδηγήσουν σε κατάρρευση τον στρατό της Ουκρανίας προτού επιστρέψει ο Biden στην εξουσία, αν πράγματι τα καταφέρει.
Εάν οι Ρώσοι τα καταφέρουν, θα αποφευχθεί ένας μεγαλύτερος πόλεμος στην Ευρώπη.
Εάν όχι, με την εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων, η Ευρώπη θα βυθιστεί στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» καταλήγει στο άρθρο του ο Bryen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης