Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λάβρος κατά του ΝΑΤΟ η Κίνα - Άμεση η ευθύνη του για την ουκρανική κρίση

Λάβρος κατά του ΝΑΤΟ η Κίνα - Άμεση η ευθύνη του για την ουκρανική κρίση
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι η Κίνα δεν παρέχει όπλα στα συγκρουόμενα μέρη και ελέγχει αυστηρά τα αγαθά διπλής χρήσης
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία φέρει άμεση ευθύνη για την ουκρανική κρίση, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin σε συνέντευξη Τύπου.
«Το ΝΑΤΟ φέρει αδιαμφισβήτητη ευθύνη για την κρίση αυτή.
Η συμμαχία θα πρέπει να σκεφτεί το ρόλο της, να σταματήσει να μεταθέτει τις ευθύνες και να αναλάβει αποτελεσματική πρακτική δράση για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης", δήλωσε.

Από τη Δύση τα εξαρτήματα όπλων της Ρωσίας

Ο Wang πρόσθεσε ότι η Κίνα δεν παρέχει όπλα στα συγκρουόμενα μέρη και ελέγχει αυστηρά τα αγαθά διπλής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Είπε ότι «περισσότερο από το 60% των εξαρτημάτων όπλων και των ειδών διπλής χρήσης που εισάγονται από τη Ρωσία προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις δυτικές χώρες».
Σύμφωνα με το TASS, τόνισε ότι η Ρωσία και η Κίνα διατηρούν κανονική και ανοικτή εμπορική και οικονομική συνεργασία.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε νωρίτερα ότι το 90% των μικροηλεκτρονικών που εισάγει η Ρωσία το 2023 προέρχεται από την Κίνα και ότι η Κίνα φέρεται να παρέχει στη Ρωσία δορυφορικές εικόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης