Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία καταγγέλλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - «Μηχανή ρωσοφοβίας»

Η Ρωσία καταγγέλλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - «Μηχανή ρωσοφοβίας»
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πάρει εδώ και καιρό τη στάση της έντονης, συστηματικής ρωσοφοβίας, τόνισε ο Peskov
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεχειλίζει από εσωτερικές αντιφάσεις και έχει εδώ και καιρό μετατραπεί σε γεννήτρια άξεστων δηλώσεων, οι ενέργειες του οποίου βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη ρωσοφοβία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov στα μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας το ψήφισμα του ΕΚ που ζητά την άρνηση αναγνώρισης των αποτελεσμάτων των ρωσικών προεδρικών εκλογών.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πάρει εδώ και καιρό τη στάση της έντονης, συστηματικής ρωσοφοβίας.
Και, φυσικά, εμμένει σε αυτή τη στάση σε αντίθεση με το κύριο κάλεσμα των νομοθετών: να οικοδομήσουν διάλογο και να αναζητήσουν τρόπους οικοδόμησης διαλόγου.
Έχει μετατραπεί σε μια μηχανή που ξεχειλίζει από εσωτερικές αντιφάσεις και παράγει διαρκώς άκομψες δηλώσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας στο Στρασβούργο, τα μέλη του ζήτησαν την άρνηση αναγνώρισης των αποτελεσμάτων των ρωσικών προεδρικών εκλογών, τις οποίες χαρακτήρισαν αντιδημοκρατικές.
Οι συντάκτες του εγγράφου συνέστησαν επίσης στα κράτη μέλη της ΕΕ να στηρίξουν τις ανεξάρτητες, όπως τις χαρακτήρισαν, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να στηρίξουν τη δημοκρατική αντιπολίτευση της Ρωσίας.
Τα ψηφίσματα του ΕΚ δεν έχουν νομική ισχύ και έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, αλλά χρησιμοποιούνται στην ΕΕ για την προώθηση και διάδοση ορισμένων πολιτικών απόψεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης