Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ziv (πρ. Στρατηγός Ισραήλ): Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τις IDF στη Rafah της Γάζας...

Ziv (πρ. Στρατηγός Ισραήλ): Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τις IDF στη Rafah της Γάζας...
Η αστεακή πυκνότητα και η πυκνότητα πληθυσμού της Rafah που θα δυσχεράνουν τα σχέδια του ισραηλινού στρατού
Ο πρώην στρατηγός του Ισραήλ, Israel Ziv, αναφέρθηκε στην πιθανή χερσαία εισβολή στη Rafah της Γάζας, σε δήλωση που παραχώρησε σε εκπροσώπους του Τύπου.
Υποστήριξε ότι η Hamas εργαζόταν σε μια στρατηγική ενέδρα για τις IDF, η οποία θα αποτελούσε «καταστροφή για το Ισραήλ», προσθέτοντας ότι η εισβολή στη Rafah ενέχει υψηλό κίνδυνο, μεγαλύτερο από τις αντίστοιχες επιχειρήσεις στα υπόλοιπα τμήματα της Γάζας.
Δύο κρίσιμοι παράγοντες θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν ως προς αυτό.
Αφενός η αστεακή πυκνότητα και η πυκνότητα πληθυσμού της Rafah που θα δυσχεράνουν τα σχέδια του ισραηλινού στρατού, και αφετέρου η αυξημένη ευαισθησία των ΗΠΑ και της Αιγύπτου για την συγκεκριμένη περιοχή.
Οι φατρίες της Παλαιστινιακής Αντίστασης, πρωτοστατούσης της Hamas, επιβεβαίωσαν σε κοινή δήλωση στις 25 Απριλίου ότι η Αντίσταση είναι έτοιμη για οποιοδήποτε πιθανό σενάριο στη συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας εισβολής στη Rafah, τη νοτιότερη πόλη στην πολιορκημένη περιοχή.
Στην ανακοίνωσή τους, οι φατρίες τόνισαν ότι «δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια», καθώς «όλες οι επιλογές για κλιμάκωση βρίσκονται στο τραπέζι», προειδοποιώντας για τις καταστροφικές και ανθρωπιστικές συνέπειες οποιασδήποτε χερσαίας επίθεσης στη Rafah, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια εγκλωβισμένους Παλαιστίνιους.
Οι παλαιστινιακές φατρίες θεώρησαν την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και τις δυτικές κυβερνήσεις πλήρως υπεύθυνες για οποιαδήποτε ισραηλινή εισβολή στη Rafah, καθώς η υποστήριξη της Δύσης στο «Ισραήλ» συνεχίζεται παρά την παραβίαση πολλών διεθνών συμβάσεων και νόμων από την κατοχή.
Στο ίδιο πλαίσιο, οι φατρίες κάλεσαν τις παλαιστινιακές μάζες στις πόλεις της Δυτικής Όχθης να «ξεσηκωθούν σθεναρά» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ισραηλινές απειλές για εισβολή στην περιοχή της Νότιας Γάζας.
«Καλούμε τον λαό μας να μετατρέψει τη Δυτική Όχθη σε βολίδα στο πρόσωπο των Ισραηλινών εποίκων και στρατιωτών», προτρέπει η δήλωση.
Επιπλέον, οι παλαιστινιακές φατρίες επιβεβαίωσαν ότι ο ισραηλινός γενοκτονικός πόλεμος δεν θα αποκαταστήσει τον ηττημένο στρατό της κατοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης