Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ και δέος: Ο Ουκρανικός στρατός αποσύρει τα αμερικανικά Abrams λόγω μεγάλων απωλειών – Τραγική η απόδοση τους

Σοκ και δέος: Ο Ουκρανικός στρατός αποσύρει τα αμερικανικά Abrams λόγω μεγάλων απωλειών – Τραγική η απόδοση τους
Οι ΗΠΑ προμήθευσαν την Ουκρανία με 31 Abrams τον 2023
Ο ουκρανικός στρατός έχει αποσύρει τα άρματα μάχης M1A1 Abrams που παρέχονται από τις ΗΠΑ από την πρώτη γραμμή, λόγω μεγάλων απωλειών από ρωσικά drones.
Το Associated Press (AP) ανέφερε στις 26 Απριλίου, επικαλούμενο δύο στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, ότι η Ουκρανία έχει αποσύρει τα άρματα μάχης Abrams από την πρώτη γραμμή, λόγω απωλειών.
Ουκρανοί χειριστές drone είπαν πρόσφατα στην Washington Post ότι ο αριθμός των drones που χρησιμοποιούν τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές δυνάμεις έχει κάνει το πεδίο της μάχης «σχεδόν διαφανές», δεδομένου ότι έως και 100 ρωσικά και ουκρανικά drones αναγνώρισης και επίθεσης μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προμήθευσαν την Ουκρανία με 31 Abrams τον 2023.
Ρωσικές πηγές υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο δηλαδή 10 τανκς έχουν ήδη καταστραφεί.
Όλες οι απώλειες ήταν κοντά στην πόλη Avdiivka στην κατεύθυνση του Donetsk.
Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί είπαν ότι η απόφαση της Ουκρανίας να αποσύρει το Abrams από το μέτωπο ήταν αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης drones από τον ρωσικό στρατό, γεγονός που καθιστούσε πολύ δύσκολο για τα τανκς να λειτουργήσουν χωρίς εντοπισμό ή να δεχθεί επίθεση.
Οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τους Ουκρανούς για να επαναφέρουν τις τακτικές τους, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Μικτού Επιτελείου, του αμερικανικού στρατού Ναύαρχος Christopher Grady.
«Όταν σκέφτεστε τον τρόπο με τον οποίο έχει εξελιχθεί ο πόλεμος, η μαζική θωράκιση σε ένα περιβάλλον όπου τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα είναι πανταχού παρόντα οδηγούν σε απώλειες», τόνισε ο Christopher Grady.
«Τώρα, υπάρχει τρόπος να το κάνουμε», είπε.
«Θα συνεργαστούμε με τους Ουκρανούς εταίρους μας και άλλους εταίρους στο έδαφος, για να τους βοηθήσουμε να σκεφτούν πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα Abrams, σε αυτό το είδος πλήρως αλλαγμένου περιβάλλοντος, όπου τα πάντα φαίνονται αμέσως».
Ενώ οι Αμερικανοί στρατιωτικοί τόνισαν ότι τα ρωσικά drones ήταν η κύρια απειλή που αντιμετωπίζουν τα ουκρανικά άρματα μάχης Abrams, πολλές από τις απώλειες προκλήθηκαν στην πραγματικότητα από κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους.
Ένα Abrams καταστράφηκε από ένα ρωσικό κύριο άρμα μάχης T-72B3.
Η απόδοση των Abrams στην Ουκρανία ήταν τουλάχιστον καταστροφική.
Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα παράσχουν στην Ουκρανία πρόσθετα πακέτα τεθωρακισμένων για τα υπόλοιπα άρματα μάχης Abrams.
Ωστόσο, αυτό δεν θα κάνει καμία διαφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης