Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Βοστώνη: 100 προσαγωγές διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης στην πανεπιστημιούπολη του Northeastern University

ΗΠΑ - Βοστώνη:  100 προσαγωγές διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης στην πανεπιστημιούπολη του Northeastern University
Οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia και εξαπλώθηκαν σε πανεπιστημιουπόλεις ανά τη χώρα
Σε προσαγωγές 100 φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία στην πανεπιστημιούπολη του Northeastern University στη Βοστώνη το Σάββατο 27 Απριλίου 2024.
Η αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές περίπου 100 ανθρώπων μεταξύ φιλοπαλαιστινιακών διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης Northeastern University απαντώντας έτσι στη πταγματοποίηση αντισημιτικών ύβρεων, ανακοίνωσε το εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia και εξαπλώθηκαν σε πανεπιστημιουπόλεις ανά τη χώρα.
Συνιστούν σοβαρή πρόκληση στη διοίκηση των αμερικανικών πανεπιστημίων που προσπαθεί να εξισορροπήσει τη δέσμευση των ιδρυμάτων για ελεύθερη έκφραση με τα παράπονα ότι οι διαδηλώσεις έχουν ξεπεράσει τα όρια.
Σε ανακοίνωσή του το Northeastern αναφέρει ότι η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης υποστηριζόμενη από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου επενέβησαν σήμερα για να διαλύσουν μια "κατάληψη χωρίς άδεια" στην πανεπιστημιούπολη.
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι όσοι αρνήθηκαν να επιδείξουν φοιτητική ταυτότητα συνελήφθησαν.
Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη προσπάθησαν να εμποδίσουν τα αστυνομικά βαν να φύγουν από τις εγκαταστάσεις με τους συλληφθέντες φοιτητές μετά την προσπάθειά τους να διαλύσουν τη διαμαρτυρία αλληλεγγύης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης