Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ρωσικό περιπλανώμενο drone Lancet το πιο αποτελεσματικό όπλο στην Ουκρανία - Έχει καταστρέψει 1.503 στόχους

Το Ρωσικό περιπλανώμενο drone Lancet το πιο αποτελεσματικό όπλο στην Ουκρανία - Έχει καταστρέψει 1.503 στόχους
Η μικρή διατομή του ραντάρ και η ελάχιστη υπέρυθρη υπογραφή των ηλεκτροκίνητων περιπλανώμενων πυρομαχικών καθιστούν πολύ δύσκολο τον εντοπισμό και την αναχαίτισή τους
Ο αριθμός των ρωσικών επιδρομών κατά των δυνάμεων του Κιέβου με περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet που τεκμηριώθηκε από τον Lostarmour.info, έναν ιστότοπο που παρακολουθεί τις στρατιωτικές απώλειες, έχει φτάσει τα 1.503 έως τις 27 Απριλίου 2024.
Το Lostarmour άρχισε να καταγράφει τα χτυπήματα της Lancet με βάση μόνο οπτικά στοιχεία, όπως βίντεο και φωτογραφίες, από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.
Το ποσοστό των τεκμηριωμένων χτυπημάτων αυξήθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες.
Υπήρξαν μόνο 63 τεκμηριωμένα χτυπήματα τον Δεκέμβριο 2023, σε σύγκριση με 141 τον Ιανουάριο 2024, 160 τον Φεβρουάριο και 177 τον Μάρτιο του 2024.
Το Απρίλιο, έχουν καταγραφεί 146 χτυπήματα, μέχρι στιγμής.
Τα ρωσικά Lancet έχουν μέχρι στιγμής καταστρέψει:
-257 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα
-277 ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα
-36 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων
-211 κύρια άρματα μάχης
-127 οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού
-77 συστήματα αεράμυνας και αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα
-79 ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου και επικοινωνίας 15 σκάφη και
-3 πολεμικά αεροπλάνα.
Τα πυρομαχικά Lancet loitering έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσουν 3 κτίρια, 4 θέσεις και 8 συγκεντρώσεις στρατευμάτων στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν μόνο τα τεκμηριωμένα χτυπήματα που προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στον στόχο ή κατέληξαν στην πλήρη καταστροφή του.
Εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να φθάνει και τα 1.840 χτυπήματα με πυρομαχικά Lancet loitering
Το Lancet αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern.
Η εταιρεία παράγει δύο εκδόσεις των περιπλανώμενων πυρομαχικών, το Izdeliye-52 με αντοχή 30 λεπτών και κεφαλή ενός κιλού και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή 40 λεπτών και είναι οπλισμένο με κεφαλή βάρους τριών κιλών.
Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά πετούν προς την καθορισμένη περιοχή με ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS.
Μετά την άφιξή του στην περιοχή, ο χειριστής χρησιμοποιεί ένα ενσωματωμένο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα μέσω μιας αμφίδρομης σύνδεσης δεδομένων για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και το κλείδωμα του στόχου.
Στη συνέχεια, ένα σύστημα εμβέλειας λέιζερ ελέγχει την έκρηξη της κεφαλής.
Η μικρή διατομή του ραντάρ και η ελάχιστη υπέρυθρη υπογραφή των ηλεκτροκίνητων περιπλανώμενων πυρομαχικών καθιστούν πολύ δύσκολο τον εντοπισμό και την αναχαίτιση.
Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες της Ουκρανίας να σταματήσουν τα περιπλανώμενα πυρομαχικά της Lancet με πυρά αεράμυνας, ηλεκτρονικό πόλεμο ή αντίμετρα ήταν ως επί το πλείστον ανεπιτυχείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης