Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμικό ανακοινωθέν από τον Ουκρανό αρχιστράτηγο Syrsky: Δραματική επιδείνωση στο μέτωπο, μεγάλο πλεονέκτημα για Ρωσία

Πολεμικό ανακοινωθέν από τον Ουκρανό αρχιστράτηγο Syrsky: Δραματική επιδείνωση στο μέτωπο, μεγάλο πλεονέκτημα για Ρωσία
Τα ρωσικά στρατεύματα σημειώνουν επιτυχίες, παραδέχθηκε ο Ουκρανός αρχιστράτηγος
Σχετικά Άρθρα
(upd) Τη δραματική κατάσταση, που αντιμετωπίζουν τα ουκρανικά στρατεύματα στο μέτωπο, γνωστοποίησε με επίσημο ανακοινωθέν του την Κυριακή (28/4/2024) ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky.
Μέσω Telegram ο Syrsky ανακοίνωσε την επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο και σημείωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σημαντικό πλεονέκτημα και τακτικές επιτυχίες.
Στις 27 Απριλίου, ο Syrsky ειδοποίησε τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας πως η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι «πολύ δύσκολη με τάσεις περαιτέρω επιδείνωσης» λόγω έλλειψης όπλων.

Τα καυτά και πιο δύσκολα σημεία του μετώπου

«Η κατάσταση στο μέτωπο έχει επιδεινωθεί προσπαθώντας να αναλάβει τη στρατηγική πρωτοβουλία και να σπάσει την πρώτη γραμμή, ο εχθρός (σ.σ.Ρωσία) συγκέντρωσε τις κύριες προσπάθειές του σε πολλές κατευθύνσεις, δημιουργώντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε όλη τη γραμμή του μετώπου και έχει τακτικές επιτυχίες σε ορισμένες περιοχές», επισήμανε ο Syrsky.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πιο καυτά σημεία παραμένουν το Ivanovskoye και το Chasov Yar στην κατεύθυνση Kramatorsk προς το Donetsk.
Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον γενικό διοικητή, δεν είναι λιγότερο κρίσιμη στις κατευθύνσεις Krasnoarmeysky (πρώην Pokrovsky) και Kurakhovsky.
Ο Syrsky σημείωσε ότι η εναλλαγή, η εκπαίδευση στρατιωτών σε κέντρα εκπαίδευσης και οι εργασίες για τον οχυρωματικό εξοπλισμό των συνόρων συνεχίζονται στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σοβαρή είναι η κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα και στις περιοχές Zaporizhia και Kherson, σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ενισχύσει τις μονάδες πυροβολικού και αρμάτων μάχης στην περιοχή Kharkiv.

Ασταμάτητη προέλαση – Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε και τη Novobakhmutovka στο Donetsk

Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση του Syrsky έγινε λίγες ώρες μετά την πλήρη κατάληψη από τους Ρώσους της πόλης Novobakhmutovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, την Κυριακή (28/4/2024).
«Μονάδες της ομάδας μάχης Κέντρο, ως αποτέλεσμα επιθετικών ενεργειών, απελευθέρωσαν την πόλη Novobakhmutovka», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Η Novobakhmutovka βρίσκεται βορειοδυτικά της Avdiivka.
Η κατάληψη αυτής της πόλης δημιουργεί απειλή περικύκλωσης των ουκρανικών δυνάμεων που υπερασπίζονται το χωριό Berdychi.
Η κατάληψη του Berdychi. θα διαταράξει σημαντικά την επιμελητεία των ουκρανικών στρατευμάτων.
Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu τα ρωσικά στρατεύματα έχουν την πρωτοβουλία σε ολόκληρη τη γραμμή μάχης και συνεχίζουν να απωθούν τους Ουκρανούς από τις κατεχόμενες γραμμές τους.
Οι οικισμοί Pervomaiskoe, Bogdanovka και Novomikhailovka στο Donetsk έχουν καταληφθεί και η ζώνη ελέγχου στο Berdychi και τη Georgievka επεκτείνεται.

map_8.png
Έξαλλος ο Alexander Syrsky με την παράδοση της 25ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας

Ο Alexander Syrsky, ήταν εκτός εαυτού όταν πληροφορήθηκε την παράδοση στρατιωτών της 25ης Ουκρανικής ταξιαρχίας, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Όταν ένας σχηματισμός αυτού του μεγέθους παραδίδεται στο πεδίο της μάχης, αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός, αυτό συνέβη, στο χωριό Vodyanoye, στρατιώτες από την 25η ξεχωριστή αερομεταφερόμενη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδόθηκαν.
Μετά από αυτό, αποφάσισε να διαλύσει την ταξιαρχία, είπε ο Alexander Syrsky.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στρατιώτες της 25ης χωριστής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδόθηκαν στο ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό της ομάδας στρατευμάτων Κέντρου στην κατεύθυνση Avdiivka.
Σύμφωνα με τους κρατούμενους, η ουκρανική διοίκηση δεν εμφανίστηκε ποτέ στο προσκήνιο αλλά έδινε εντολές εξ αποστάσεως - χρησιμοποιώντας ραδιοεπικοινωνίες.
Πρόσθεσαν επίσης ότι χρησιμοποιήθηκαν ως τροφή για κανόνια, ανεξάρτητα από τις κολοσσιαίες απώλειες.


Αμηχανία και ανησυχία στο ΝΑΤΟ


Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το ΝΑΤΟ συζητά νέες πρωτοβουλίες για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, ειδικότερα, πιθανές αλλαγές στο έργο της λεγόμενης ομάδας επαφής για την Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει περίπου 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένων μη μελών της συμμαχίας.
Επί του παρόντος, η ομάδα επαφής (σε μορφή Ramstein) λειτουργεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Ωστόσο, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές η ηγεσία της ομάδας επαφής μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στο ΝΑΤΟ, καθώς οι σύμμαχοι της Ουκρανίας ανησυχούν για την έλευση του Donald Trump στην εξουσία στις ΗΠΑ και εξαιρετικά πιθανή αλλαγή στην πολιτική της Ουάσιγκτον έναντι του Κιέβου.
Πριν από αυτό, οι Βρυξέλλες τόνιζαν επανειλημμένα ότι οι δομές του ΝΑΤΟ δεν εμπλέκονται άμεσα στην οργάνωση των προμηθειών όπλων στο Κίεβο.

Συνεχείς ρωσικές προειδοποιήσεις για τα όπλα της Δύσης στην Ουκρανία

Η Ρωσία επαναλαμβάνει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση που «παίζουν με τη φωτιά».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov έχει σημειώσει ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση, μεταξύ άλλων όχι μόνο με την προμήθεια όπλων αλλά και με την εκπαίδευση προσωπικού στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η ενίσχυση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στις διαπραγματεύσεις και θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα.
Η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έθεσε ως στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί βασανιστήρια και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου επί οκτώ χρόνια».
Τόνισε ότι η ειδική επιχείρηση ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, η Ρωσία «δεν είχε καμία ευκαιρία να πράξει διαφορετικά καθώς δημιουργήθηκαν κίνδυνοι για την ασφάλειά της που ήταν αδύνατο να απαντηθούν με άλλα μέσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης