Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το βλέμμα στη Fed οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,24% - Ράλι 30% στη Philips

Με το βλέμμα στη Fed οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,24% - Ράλι 30% στη Philips
Oι μετοχές της Philips σημείωσαν άνοδο 30% μετά τη συμφωνία του ολλανδικού κολοσσού ιατρικών συσκευών για διακανονισμό ύψους 1,1 δισ. δολαρίων σε υπόθεση στις ΗΠΑ
Επιφυλακτικές ήταν οι κινήσεις των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίοι προσβλέπουν στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και κυρίως της Fed.
Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,37%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε -0,24% στις 18.118 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε οριακή άνοδο 0,09% στις 8.147 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.065 με άνοδο 0,3%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,14% στις 34.296 μονάδες.

Οι μετοχές της Philips σημείωσαν άνοδο 30% μετά τη συμφωνία του ολλανδικού κολοσσού ιατρικών συσκευών για διακανονισμό ύψους 1,1 δισ. δολαρίων σε υπόθεση στις ΗΠΑ που συνδέεται με την ανάκληση ορισμένων συσκευών της που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υπνικής άπνοιας.
Η γαλλική Atos σημείωσε άνοδο 18%, αφού επιβεβαίωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση υπέβαλε προσφορά για τρία στρατηγικά σημαντικά τμήματα της επιχείρησης, την προηγμένη πληροφορική, τα κρίσιμα συστήματα και τα προϊόντα στον κυβερνοχώρο.
Η τελευταία ανακοίνωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα γίνει την Τετάρτη.
Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, αλλά οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση με τον πρόεδρο Jerome Powell.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 κινήθηκαν υψηλότερα, καθώς ο δείκτης προέρχεται από την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης