Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθησαν οι εμπρηστές του ρωσικού ελικοπτέρου Ka-32 στο αεροδρόμιο Ostafyevo

Συνελήφθησαν οι εμπρηστές του ρωσικού ελικοπτέρου Ka-32 στο αεροδρόμιο Ostafyevo
Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατία
Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε τη σύλληψη μιας ομάδας νεαρών που θεωρούνται ως ύποπτοι για πυρπόληση ελικοπτέρου Ka-32 στο αεροδρόμιο Ostafyevo της Μόσχας.
Σύμφωνα με τον Baza, μεταξύ των συλληφθέντωνείναι τέσσερις νεαροί άνδρες και μια κοπέλα, οι οποίοι έφτασαν στην πρωτεύουσα από διάφορες περιοχές της Ρωσίας.
Ο κατάλογος των συλληφθέντων περιελάμβανε: τον 22χρονο Bulgakov N. από την περιοχή Novosibirsk, τον 22χρονο Yamskov D. από το Norilsk, τον 21χρονο Khamidullin S. από το Novosibirsk, τον 22χρονο Yakovets R. από το η περιοχή του Ροστόφ και την 19χρονη Μοχαλίνα Α. από το Νορίλσκ.
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της 25ης προς την 26η Απριλίου, όταν άγνωστοι πυρπόλησαν ελικόπτερο του Κρατικού Ιδρύματος Οικονομικών «Moscow Aviation Center».
Οι πυροσβέστες στο αεροδρόμιο Ostafyevo κατέσβεσαν γρήγορα τη φωτιά, η έκταση της οποίας ήταν περίπου 30 τετραγωνικά μέτρα.
Σύμφωνα με την έρευνα, στο ελικόπτερο πραγματοποιείτο συντήρηση και την ώρα του εμπρησμού καλυπτόταν με προστατευτικό κάλυμμα. Οι ειδικοί στο σημείο βρήκαν μια σειρά από αντικείμενα που υποδεικνύουν προετοιμασίες για εμπρησμό: μια τσάντα για ανταλλακτικά παπούτσια, ένα μπουκάλι λίτρου με εύφλεκτο υγρό, ένα σίδερο ελαστικών, συρματοπλέγματα, ένα κασκόλ και γάντια.
Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης