Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία μαμούθ ετοιμάζει η Turkish Airlines: Συζητήσεις με Airbus και Boeing για την αγορά 235 αεροσκαφών

Συμφωνία μαμούθ ετοιμάζει η Turkish Airlines: Συζητήσεις με Airbus και Boeing για την αγορά 235 αεροσκαφών
Το 10ετές σχέδιο στόλου της αεροπορικής εταιρείας, που παρουσιάστηκε πέρυσι, δείχνει ότι στοχεύει να επεκταθεί κατά σχεδόν 600 αεροπλάνα
Σε διαπραγματεύσεις τόσο με την Airbus όσο και με την Boeing για την αγορά 235 αεροσκαφών, βρίσκεται η Turkish Airlines.
«Διαπραγματευόμαστε τόσο με την Airbus όσο και με την Boeing για τα υπόλοιπα 235 αεροπλάνα», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Ahmet Bolat, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την Airbus και τη Rolls-Royce στην Κωνσταντινούπολη. Η Turkish Airlines «ακολουθούσε πάντα μια ισορροπημένη πολιτική μεταξύ της Airbus και της Boeing», είπε, προσθέτοντας ότι περιμένει να τελειώσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Boeing, οπότε δεν βιάζεται να λάβει απόφαση. Η έκρηξη ενός πάνελ καμπίνας στον αέρα τον Ιανουάριο οδήγησε την Boeing να επιβραδύνει την παραγωγή του αεροσκάφους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.
Το 10ετές σχέδιο στόλου της αεροπορικής εταιρείας, που παρουσιάστηκε πέρυσι, δείχνει ότι στοχεύει να επεκταθεί κατά σχεδόν 600 αεροπλάνα. Τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε συμφωνία με την Airbus για 355 σταθερές και προαιρετικές παραγγελίες αεροσκαφών στενής ατράκτου A321 και ευρείας ατράκτου A350.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης