Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυματοθραύστης η Ρωσία: Απέκρουσε 30 ουκρανικά χτυπήματα στο Luhansk - Εξουδετερώθηκαν 4000 μισθοφόροι και Ουκρανοί

Κυματοθραύστης η Ρωσία: Απέκρουσε 30 ουκρανικά χτυπήματα στο Luhansk - Εξουδετερώθηκαν 4000 μισθοφόροι και Ουκρανοί
Στον ουκρανικό εξοπλισμό, που καταστράφηκε από τα ρωσικά μαχητικά, περιλαμβάνεται ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό Paladin, άρματα μάχης, οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα
O ρωσικός στρατός απέκρουσε περίπου 30 απόπειρες αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, εξουδετερώνοντας, παράλληλα, περισσότερους από 4000 στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Andrei Marochk.
«Αν μιλάμε για τις επιτυχίες του ρωσικού στρατού στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, τότε μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει πρακτικά ούτε ένα σημείο όπου ο στρατός μας δεν είχε επιτυχίες. <…> Αν μιλάμε για κατεστραμμένες εχθρικές δυνάμεις και εξοπλισμό, τότε την περασμένη εβδομάδα εξουδετερώθηκαν περισσότεροι από 4.000 Ουκρανοί μαχητές και μισθοφόροι και περισσότερες από 135 μονάδες διαφόρων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων ξένων μοντέλων, <. ..> Την περασμένη εβδομάδα, αποκρούστηκαν 28 εχθρικές αντεπιθέσεις και θα ήθελα να σημειώσω ότι όλες αυτές οι αντεπιθέσεις ήταν πολύ σημαντικές. Μάλιστα έληξαν θλιβερά για τους Ουκρανούς μαχητές και μισθοφόρους, καθώς είτε υπέστησαν απώλειες και επέστρεψαν σε γραμμές και θέσεις που κατείχαν προηγουμένως είτε έχασαν πλήρως τις θέσεις τους», εξήγησε σχετικά ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής.
Ο Marochko διευκρίνισε ότι στον ουκρανικό εξοπλισμό, που καταστράφηκε από τα ρωσικά μαχητικά, περιλαμβάνεται ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό Paladin, άρματα μάχης, οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα, σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου και συστήματα αεράμυνας, εξοπλισμοί πυροβολικού, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης