Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron (Βρετανός ΥΠΕΞ): Η πρόταση που έχει στα χέρια της η Hamas προβλέπει κατάπαυση πυρός 40 ημερών

Cameron (Βρετανός ΥΠΕΞ): Η πρόταση που έχει στα χέρια της η Hamas προβλέπει κατάπαυση πυρός 40 ημερών
«Ελπίζω η Hamas να δεχτεί την πρόταση που έχει μπροστά της» τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας
Μιλώντας στο Ριάντ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Dace Cameron αποκάλυψε ότι προτάθηκε στη Hamas μια «γενναιόδωρη» προσφορά για διαρκή εκεχειρία 40 ημερών στη Γάζα, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατά η σουνίτικη παλαιστινιακή οργάνωση.
«Η τρέχουσα πρόταση ενώπιον της Hamas περιλαμβάνει την απελευθέρωση δυνητικά χιλιάδων Παλαιστινίων κρατουμένων», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.
«Ελπίζω η Hamas να δεχτεί την πρόταση που έχει μπροστά της», προσθέτει, λέγοντας ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι αιχμάλωτοι.
Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός διεμήνυσε, επίσης, ότι η ηγεσία της Hamas και οι υπεύθυνοι για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γάζα για «να έχουν έναν πολιτικό ορίζοντα για μια λύση δύο κρατών».
Επισημαίνεται ότι η παλαιστινιακή οργάνωση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει μόνιμο τερματισμό των εχθροπραξιών, οι οποίες έχουν σκοτώσει περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους μέχρις στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης