Διεθνή

EE κατά Facebook και Instagram για ην καταστολή της προπαγάνδας ενόψει ευρωεκλογών

EE κατά Facebook και Instagram για ην καταστολή της προπαγάνδας ενόψει ευρωεκλογών
Αυτόν τον μήνα μια ρωσική εκστρατεία για τον επηρεασμό των ευρωεκλογών, ευδοκιμεί στο Facebook
Facebook και το Instagram υπόκεινται σε έρευνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πιθανές παραβιάσεις των κανόνων τροποποίησης περιεχομένου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.
Οι έρευνες είναι πιθανό να στοχεύσουν σε μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού των διαφημίσεων από το Meta, ιδίως των πολιτικών διαφημίσεων, για να εξεταστούν πιθανές παραβιάσεις του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτόν τον μήνα μια ρωσική εκστρατεία για τον επηρεασμό των ευρωεκλογών ευδοκιμεί στο Facebook, προωθώντας αφηγήσεις υπέρ του Κρεμλίνου με διαφημίσεις που αγοράζονται μέσω ψεύτικων λογαριασμών.
Πλατφόρμες όπως το Facebook κλήθηκαν να διασφαλίσουν ότι οι πολιτικές διαφημίσεις και τα AI deepfakes επισημαίνονται σαφώς στο πλαίσιο της DSA, ενόψει των ευρωεκλογών.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ ανησυχούν για μια έξαρση της ρωσικής ανάμειξης που θα μπορούσε να επηρεάσει τις απόψεις των ψηφοφόρων. Ένας Γάλλος υπουργός προειδοποίησε μάλιστα ότι η χώρα «κατακλύζεται από προπαγάνδα».
Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ενισχύσει το νέο τους εργαλείο κατά του προβληματικού διαδικτυακού περιεχομένου, ξεκινώντας ήδη άλλες έρευνες για την TikTok, την X και την AliExpress.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης