Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προ των πυλών τραπεζικό mega deal στην Ισπανία: Η BBVA προτείνει συγχώνευση με τη Sabadell

tags :
Προ των πυλών τραπεζικό mega deal στην Ισπανία: Η BBVA προτείνει συγχώνευση με τη Sabadell
Τραπεζικό mega deal
Σχετικά Άρθρα
Συζητήσεις για μία από τις μεγαλύτερες τραπεζικές συμφωνίες στην Ευρώπη, έχουν ξεκινήσει στην Ισπανία, καθώς η BBVA κατέθεσε πρόταση συγχώνευσης στην Banco de Sabadell.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των FT και Reuters, σε επιστολή της BBVA στην ισπανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (CNMV), «η BBVA επιβεβαιώνει ότι μετέφερε στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Banco de Sabadell το ενδιαφέρον του διοικητικού συμβουλίου της BBVA για την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη διερεύνηση μιας πιθανής συγχώνευσης μεταξύ των δύο οντοτήτων».
Νωρίτερα, το βρετανικό Sky News επικαλέστηκε πηγές από το City του Λονδίνου σύμφωνα με τις οποίες επενδυτικοί τραπεζίτες της JP Morgan συμβούλευαν την BBVA σχετικά με το ενδιαφέρον της για τη Sabadell, ενώ η UBS φέρεται επίσης να συμμετέχει ως σύμβουλος.
Οι δύο ισπανικές τράπεζες διεξήγαγαν συνομιλίες για συγχώνευση και το 2020, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν λόγω διαφωνίας σχετικά με το τίμημα της εξαγοράς.
Εάν αυτή τη φορά επιτευχθεί συμφωνία, το deal θα δημιουργήσει έναν τραπεζικό γίγαντα με έδρα την Ισπανία και κεφαλαιοποίηση άνω των 70 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως η Ισπανία έχει πλέον μόις 10 τράπεζες, έναντι 55 στην αρχή του 2008 -πριν ξεκινήσει η κρίση.
Οι μετοχές της BBVA έκλεισε με πτώση 6,6% μετά την είδηση, ενώ οι μετοχές της Sabadell ενισχύθηκαν κατά 3,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης