Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργία στις περισσότερες αγορές για την Πρωτομαγιά - O FTSE 100 στο -0,28%, τα βλέμματα στη Fed

Αργία στις περισσότερες αγορές για την Πρωτομαγιά - O FTSE 100 στο -0,28%, τα βλέμματα στη Fed
H Aston Martin ανακοίνωσε σχεδόν διπλάσιες ζημίες, με τη μετοχή στο -12%
Με οριακή πτώση 0,2% στις 8.121 μονάδες διαπραγματεύτηκε ο FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές είναι κλειστές λόγω της αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Οι επενδυτές έχουν παρ' όλα αυτά πολλά να αφομοιώσουν, με την τελευταία ανακοίνωση των επιτοκίων της Fed, αφού η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίασή της αργότερα την Τετάρτη.
Η τελευταία απόφαση για τα επιτόκια ακολουθεί μια ακόμη υψηλότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή.
Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, αλλά οι επενδυτές θα παρακολουθούν τη συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση με τον πρόεδρο Jerome Powell για ενδείξεις σχετικά με το πότε μπορεί να αλλάξει αυτή η στάση.
Στις ευρωπαϊκές αγορές, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων Aston Martin, με σχεδόν διπλάσιες ζημίες και τη μετοχή στο -12%, και της GSK, η οποία αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη της για το σύνολο του έτους.
Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι αγορές της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για την απόφαση της Fed για τα επιτόκια.
Οι περισσότερες ασιατικές αγορές είναι επίσης κλειστές την Τετάρτη λόγω της αργίας της Ημέρας της Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης