Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία αυξάνει τον φόρο στους τόκους καταθέσεων σε λίρες για να μειώσει το έλλειμμα

Η Τουρκία αυξάνει τον φόρο στους τόκους καταθέσεων σε λίρες για να μειώσει το έλλειμμα
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Τουρκίας υπερδιπλασιάστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2024
Στην αύξηση του φόρου επί των εσόδων από τόκους στις αποταμιεύσεις σε λίρες, προχώρησε η Τουρκία, με στόχο να βελτιωθούν τα κρατικά έσοδα και να περιορστεί το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εισφορά στις καταθέσεις σε λίρες θα αυξηθεί στο 7,5% από 5% για τους πρώτους έξι μήνες, υποχωρώντας στο 2,5% για λογαριασμούς που διατηρούνται για περισσότερο από έναν χρόνο, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σήμερα Τετάρτη.
Η παρακράτηση φόρου αφαιρείται απευθείας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και καταβάλλεται στο δημόσιο.
Μέχρι τον Ιούλιο θα διατηρηθεί η απαλλαγή στην παρακράτηση φόρου αναφορικά με προστατευμένους λογαριασμούς σε ξένο νόμισμα.
Οι εισπράξεις από ομόλογα θα φορολογούνται από 2,5% έως 7,5%, ανάλογα με το χρόνο κράτησής τους, σύμφωνα με το διάταγμα.

Υπερδιπλασιάστηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Τουρκίας 

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Τουρκίας υπερδιπλασιάστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, εν μέρει εξαιτίας του κόστους των προεδρικών εκλογών και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τους δύο καταστροφικούς σεισμούς τρεις μήνες νωρίτερα.
Η κυβέρνηση Erdogan τώρα λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων ώστε να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός, που αυξήθηκε σχεδόν στο 70% στα τέλη Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης