Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν είναι πόλεμος, είναι έγκλημα Zelensky – Κάθε 24 ώρες 1.000 Ουκρανοί νεκροί στις «ζώνες καταιγιστικού πυρός» του ρωσικού πυροβολικού

Δεν είναι πόλεμος, είναι έγκλημα Zelensky – Κάθε 24 ώρες 1.000 Ουκρανοί νεκροί στις «ζώνες καταιγιστικού πυρός» του ρωσικού πυροβολικού
Χάνοντας περισσότερους από 8.000 στρατιώτες την εβδομάδα, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αντέξει για πολύ στο πεδίο της μάχης
Σοκαριστικά είναι τα πραγματικά στοιχεία για τις απώλειες των Ουκρανών στο μέτωπο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Εκτός από τις μεγάλες υλικές απώλειες και την καταστροφή της δυτικής βοήθειας, η Ουκρανία πλήττεται από ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό θνησιμότητας στο πεδίο της μάχης.
Ο αριθμός των Ουκρανών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σοβαρά σε μάχες ανησυχεί τις ουκρανικές και δυτικές αρχές ειδικά όσον αφορά στο απώτερο μέλλον και εν όψει της μεγάλης ρωσικής επίθεσης. 
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις ρωσικές αρχές, τουλάχιστον 8.280 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας στο πεδίο της μάχης.

Νεοσύλλεκτοι Ουκρανοί στις ζώνες δολοφονίας του Ρωσικού πυροβολικού


Εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, ο κατάλογος του εχθρικού εξοπλισμού που καταστράφηκε από τους Ρώσους κατά τη διάρκεια των μαχών «περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα αμερικανικής κατασκευής αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Paladin των 155 χιλιοστών, καθώς και σχεδόν 30 συστήματα πυροβολικού που εστάλησαν από τη Δύση».
Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην ανεπιτυχή προσπάθεια της Ουκρανίας να εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή του Donbass.
Οι Ρώσοι διατηρούν μία ασφαλή προέλαση, καταλαμβάνοντας ένα ή δύο χωριά την ημέρα και εδραιώνοντας θέσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος.
Από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία ακολουθεί μια παράλογη τακτική μετωπικών επιθέσεων, στέλνοντας ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό στρατιωτών σε περιοχές υψηλού κινδύνου – όπου η πλειοψηφία των Ουκρανών στρατιωτών χάνεται γρήγορα λόγω της ισχύος πυρός του ρωσικού πυροβολικού.

Ομαδική αυτοκτονία


Πολλοί αναλυτές έχουν αποκαλέσει τις θέσεις της πρώτης γραμμής στο Donbass ως πραγματικές «ζώνες δολοφονίας», στις οποίες οι Ουκρανοί στέλνονται σε βέβαιο θάνατο από το ρωσικό πυροβολικό, χωρίς καν να αντιμετωπίσουν απευθείας τον εχθρό.
Πρόσφατα, τα χωριά Novomikhailovka, στην κεντρική περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και Bogdanovka, μια στρατηγική πόλη κοντά στο Chasov Yar, κατελήφθησαν πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι Ουκρανοί, σε απόγνωση, εξαπέλυσαν δύο μεγάλες μετωπικές επιθέσεις προσπαθώντας να ανακτήσουν τον εδαφικό έλεγχο αυτών των πόλεων.
Τα στρατεύματα, όπως αναμενόταν, δεν φάνηκαν να έχουν προετοιμαστεί αλλά ούτε και να μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια σύνθετη κατάσταση, όπως αυτή της ανάκτησης εδαφών, εξηγεί ο στρατιωτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Με την πλειονότητα του ουκρανικού στρατού της να είναι νεοσύλλεκτοι, οι επιθέσεις αυτές έχουν γίνει ένα είδος «ομαδικής αυτοκτονίας», με άπειρους στρατιώτες να καταλήγουν σε βέβαιο θάνατο σε επιχειρήσεις χωρίς καμία πιθανότητα επιτυχίας.
Το αποτέλεσμα σε Novomikhailovka και Bogdanovka δεν ήταν διαφορετικό, με μαζική εξόντωση προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας αποδεικνύουν ότι περισσότεροι από χίλιοι Ουκρανοί σκοτώνονται κάθε μέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Οι απώλειες του Κιέβου είναι σταθερές και υψηλές, ενώ ο αριθμός των ρωσικών απωλειών μειώνεται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα, καθώς οι θέσεις που κατέλαβε η Μόσχα έχουν γίνει ασφαλείς για τα στρατεύματα.

Θέμα χρόνου η ρωσική νίκη 

Η Ρωσία συνεχίζει με την ίδια στρατηγική που υιοθετήθηκε το 2022: Χρήση πυροβολικού και προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία για την πρόκληση μεγάλων απωλειών στον εχθρό χωρίς μεγάλες απώλειες για τον ρωσικό στρατό.
Σε αντίθεση με τους Ουκρανούς, οι Ρώσοι έχουν μια στρατιωτική στρατηγική που επικεντρώνεται στην αποφυγή απωλειών, ακόμα κι αν αυτό καθυστερεί το τελικό αποτέλεσμα της ειδικής επιχείρησης.
Η νίκη για τους Ρώσους δεν είναι πλέον δυνατότητα, αλλά βεβαιότητα και απλά θέμα χρόνου, υποστηρίζει ο Bosnic.

«Η αμερικανική βοήθεια δεν μπορεί να σταματήσει τους Ρώσους»

Με λίγα θύματα, ασφαλείς θέσεις και χωρίς φόβο οποιασδήποτε ανατροπής στο στρατιωτικό σενάριο, η Ρωσία διατηρεί τον έλεγχο της σύγκρουσης και προωθεί σταδιακές προόδους.
Πρόκειται για μία στρατηγική, που ωθεί την ουκρανική ηγεσία σε διαπραγματεύσεις για μία επίτευξη συμφωνίας, που δεν θα βασίζεται βέβαια στην ανεδαφική φόρμουλα Zelensky αλλά στα πραγματικά δεδομένα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η Ουκρανία, ωστόσο, φαίνεται πρόθυμη να συνεχίσει να μάχεται μέχρι τον τελευταίο της πολίτη.
Πρόσφατα, οι ΗΠΑ ενέκριναν ένα πακέτο βοήθειας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο.
Στην αρχή οι εταίροι της Ουκρανίας χαιρέτησαν την κίνηση, αλλά τώρα ακόμη και οι ουκρανικές αρχές εμφανίζονται δύσπιστες, με ορισμένους αξιωματούχους του Κιέβου να λένε σε συνέντευξή τους στους Financial Times ότι η αμερικανική βοήθεια δεν αρκεί για να «σταματήσει τους Ρώσους».

Επίκειται κατάρρευση του ουκρανικού καθεστώτος

Προφανώς, καμία ξένη βοήθεια δεν θα αλλάξει την τελική έκβαση της σύγκρουσης για την Ουκρανία.
Ο στόχος μιας τέτοιας βοήθειας είναι η παράταση των εχθροπραξιών και η αναβολή της ρωσικής νίκης, με την ανατροπή του στρατιωτικού σεναρίου να μην αποτελεί καν ελπίδα.
Το ουκρανικό καθεστώς κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει να πολεμά.
Στο μέτωπο στέλνονται γυναίκες, έφηβοι, ηλικιωμένοι και άτομα με προβλήματα υγείας.
Ξένοι μισθοφόροι εξακολουθούν να στέλνονται στην Ουκρανία.
Οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν τώρα να εγκρίνουν μέτρα για τον επαναπατρισμό των Ουκρανών προσφύγων, εκτός από τις όλο και πιο προχωρημένες συνομιλίες για την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην πρώτη γραμμή.
«Η Δύση και οι πληρεξούσιοί της φαίνονται πρόθυμοι να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση του πολέμου», επισημαίνει ο Bosnic.
Ωστόσο, οι πραγματικοί αριθμοί δείχνουν ότι επίκειται η κατάρρευση του ουκρανικού καθεστώτος.
Χάνοντας περισσότερους από 8.000 στρατιώτες την εβδομάδα, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αντέξει για πολύ στο πεδίο της μάχης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης